Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
DonDone
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 0
Re: Pochlubte se!

Příspěvek od DonDone »

Mě vždycky při misích ,,apollo- style" nedala spát jedna otázka. Jak na mun dopravit rover společně s LM. No a nedávno jsem objevil mod, který umožnuje si rover přímo na munu poskládat (jako ve skutečnosti) za pomocí KAS.

https://www.youtube.com/watch?v=N9acNdac9hI#t=56

Mod jsem zatím neměl čas otestovat ale vypadá to zajímavě a užitečně.
SuperRAPIT
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 2

Příspěvek od SuperRAPIT »

Dnes jsem letěl na Měsíc s Českým stylem, tedy česká raketa s českým modulem CORDER sovětským způsobem. Nenechte se zmást jednomístnými moduly, v reálu jich tam bude víc. A jestli chcete, tak mohu natočit o tomto i video.

Raketa se 4 zrychlovacími bloky (v reálu to může být až 6, ale pro mun stačí 4, další věc je ta, že v reálu chci aby se palivo přečerpovalo z 1 bloku do druhého a z druhého do 1 stupně, tak by měla raketa unést více tun)
https://imagizer.imageshack.us/v2/662x3 ... txU7Fi.jpg

Měsíční lander s místem přistání, který je pod ním v jednom menším kráteru
https://imagizer.imageshack.us/v2/662x3 ... 7tenSp.jpg

Měsíční lander
https://imagizer.imageshack.us/v2/662x3 ... KcOY70.jpg

Modul CORDER úspěšně přistál severněji od KSC (padák má, jako záložní, kdyby se něco podělalo)
https://imagizer.imageshack.us/v2/662x3 ... uAwsnd.jpg
"Všechno má své limity." -Daniel Štěpánek-
Harpi
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Harpi »

Tak tohle je moje MUV 8x8. Jen ho musím nějak dostat na Mun až tam budu dělat základnu. Chtěl jsem použít IR Activestrut na zachycení nákladu ale nějak mi nefunguje budu to muset dělat ručně.
ObrázekObrázek
Harpi
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Harpi »

Wopat:Adaptér, který vždy ve hře kryje motor mezi stupni se oddělil až po chvíli, samostatně a poskytl tak velmi efektní a realistickou podívanou.
Ahoj Mám taky tento mod, ale ať dělám co dělám mě se ten adaptér né a né oddělit.
Máš nějakou radu( je tam i složka extra)
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Složku extra vůbec nepotřebuješ. Ta nemá na adaptér vliv. Adaptér má ve svém popisu návod. Autor to nějak úplně nevychytal, tudíž se to neaktivuje mezerníkem, ale pravým kliknutím myši nebo pomocí action groups. Jsou tam dvě tlačítka "Decouple" - první (horní) tlačítko odpojí loď nahoře a druhé odpojí loď dole. Pak je tam ještě třetí tlačítko, teď si nepamatuji jaké to je, možná "Activate" :) No a tím adaptér rozevřeš. Já mám na jedné action group nastaveno rozevření adaptéru a odpoutání horní části (tedy CSM Apollo) a na druhé action group mám odpoutání lunárního modulu. To samozřejmě použiji až po tom, co se s velitelským modulem zadokuji.

EDIT: Jeden obrázek vydá za tisíc slov ;)
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Harpi
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Harpi »

Wopat píše:Složku extra vůbec nepotřebuješ. Ta nemá na adaptér vliv. Adaptér má ve svém popisu návod. Autor to nějak úplně nevychytal, tudíž se to neaktivuje mezerníkem, ale pravým kliknutím myši nebo pomocí action groups. Jsou tam dvě tlačítka "Decouple" - první (horní) tlačítko odpojí loď nahoře a druhé odpojí loď dole. Pak je tam ještě třetí tlačítko, teď si nepamatuji jaké to je, možná "Activate" :) No a tím adaptér rozevřeš. Já mám na jedné action group nastaveno rozevření adaptéru a odpoutání horní části (tedy CSM Apollo) a na druhé action group mám odpoutání lunárního modulu. To samozřejmě použiji až po tom, co se s velitelským modulem zadokuji.

EDIT: Jeden obrázek vydá za tisíc slov ;)
Aha ty myslíš ten adaptér co se rozevírá. Já jsem měl namysli adapter mezi stupně co kryje motor. jak se odpojí a zažehne se motor třeba 2 stupně tak ten motor je pořád krytý
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Jééé sorry, já jsem si nepřečetl tu citaci, na kterou jsi svůj dotaz odkazoval :lol: Tak v tomto případě ti neporadím. Já jsem ten motor použil jen u druhého stupně. Nijak jinak jsem jej zatím neměl možnost otestovat. A fungovalo mi to vždycky v pohodě. Zážeh, náběh tahu a adaptér se sám po chvíli oddělil.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
BoboChrobo
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od BoboChrobo »

Obrázek

Na základnu BPI-314 bylo dopraveno osmero výzkumníku.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nově použitý mod FuelBalancer.

Inspirace lodí UD-4L Cheyenne Dropship z filmu Aliens
Harpi
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Harpi »

Tak konečně jsem udělal S.U.V. (protopit).Inspirace Bobochrobo.
Obrázek
To oranžové světlo se točí.(mod-SafetyLight)
Obrázek
To je IR Activestruts.
Obrázek
To sedadlo je skládácí.(ASET_PRC a AdvancedAnimator v1.1.1)
Obrázek
Patas25
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od Patas25 »

Tak já osobně už mám relativně hodně nalétáno, ale vždy jsem se držel vyváženosti a symetrie. Proto bych rád položil otázku BoboChrobovi jak si poradil s raketoplánem na jedné straně nosiče. Jestli vyvažoval, či použil na kompenzaci motory..

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“