143. díl - Fotbalová horečka zasáhla také ISS
143. díl - Fotbalová horečka zasáhla také ISS
Jednou za čas je vhodné trochu zpomalit a zařadit lehce oddechovější díl. Dnes právě přichází chvíle pro volnější téma - 20. fotbalové mistrovství světa momentálně hýbe světem a proto se musí alespoň minimálně odrazit i v kosmonautice. Za sebe říkám, že kdyby se pomocí této "reklamní kampaně" podařilo ke kosmonautice dostat jen pár lidí, které nezajímá ISS, ale fotbal, tak to má smysl.
Minulý díl si do této chvíle pustilo celkem 83 367 diváků a přes odkaz v popisu videa přišlo na fórum 7 návštěv.
Minulý díl si do této chvíle pustilo celkem 83 367 diváků a přes odkaz v popisu videa přišlo na fórum 7 návštěv.
- Matyn
- Zkušený vesmírný průzkumník

- Reputace: 0
Re: 143. díl - Fotbalová horečka zasáhla také ISS
Krásné, krásné!
Jeden z nejlepších dílů. Díky!
Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.
http://vodnirakety.webnode.cz/
http://vodnirakety.webnode.cz/
Pekné nožničky sa naučili
, len aby pri tom blbnutí nezapli nejaký "čudlík"
Ktovie koľko MS vo futbale ešte ISS zastihne na obežnej dráhe
Dúfam že aspoň 3.
Je nejaké foto alebo video z onej slávnostnej šalátovej hostiny? Alebo mali takú chuť, že nemal kto nahrávať.
Ktovie koľko MS vo futbale ešte ISS zastihne na obežnej dráhe
Je nejaké foto alebo video z onej slávnostnej šalátovej hostiny? Alebo mali takú chuť, že nemal kto nahrávať.
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)
Díky za pochvaly, video z konzumace salátu jsem nikde neviděl. 
Líbí se mi jak si klucí vyhráli s choreografií. Vypadá to, že nácviku museli věnovat pár minut.
Ale trochu mě zarazilo, že v tom fotbalovém klipu nemělo zastoupení Rusko. V Brazilii přece je. Tak snad je to jen náhoda a ne nějaký signál... Jeden už z těch zpráv z Východu chytá paranoiu...
Ale trochu mě zarazilo, že v tom fotbalovém klipu nemělo zastoupení Rusko. V Brazilii přece je. Tak snad je to jen náhoda a ne nějaký signál... Jeden už z těch zpráv z Východu chytá paranoiu...
Důvody neznám, takže budu spekulovat. Ruští kosmonauti se toho třeba zúčastnit nechtěli, nebo měli jinou práci. Těžko soudit. Je fakt, že už takhle tam bylo docela těsno.
Když se tak dívám na prostory uvnitř ISS a porovnám je se Skylabem, tak ten rozdíl prostornosti je značný...Dugi píše:Důvody neznám, takže budu spekulovat. Ruští kosmonauti se toho třeba zúčastnit nechtěli, nebo měli jinou práci. Těžko soudit. Je fakt, že už takhle tam bylo docela těsno.
Vítám tě na našem fóru a doufám, že se ti tu bude líbit Jsem moc rád, že se u nás registroval nový uživatel.
Máš pravdu - ten luxus, který měli astronauti ve Skylabu je opravdu nenahraditelný - to by teprve byly fotbalové zápasy.
O tom, že by byl nástupce SLS vynesený pomocí SLS se spekuluje asi jen mezi fanoušky, NASA se k této možnosti zatím nevyjadřuje, což je trochu škoda, protože SLS potřebuje létat často a tohle by pro ni byl dobrý úkol.
Máš pravdu - ten luxus, který měli astronauti ve Skylabu je opravdu nenahraditelný - to by teprve byly fotbalové zápasy.
O tom, že by byl nástupce SLS vynesený pomocí SLS se spekuluje asi jen mezi fanoušky, NASA se k této možnosti zatím nevyjadřuje, což je trochu škoda, protože SLS potřebuje létat často a tohle by pro ni byl dobrý úkol.
Dugi:
Nemyslel jsem to tak, že měli hrát tři na tři.
Přirozenější (z pohledu ISS i MS) by mi ale přišlo, kdyby tam místo druhého astronauta byl jeden z kosmonautů. Ale jak říkáš, je to jenom spekulace. A přiznávám, že lehce paranoidní.
Shark 660
Laboratorní ůsek i spodní patro (kuchyň, ložnice) Skylabu o moc prostornější nebyly. Výjimkou byl prostor mezi nimi. Je sice dost populární díky záběrům na nichž astronuati běhají po jeho obvodu nebo v něm poletují s MMU. Jenže to byl v podstatě "mrtvý prostor". Podle mě ani v budoucnu nebudou mít astronauté k dispozici "halu" na poletování. Ještě dlouho, ne-li napořád, bude platit, že při letu do vesmíru se počítá každý gram i cm3.
Nemyslel jsem to tak, že měli hrát tři na tři.
Shark 660
Laboratorní ůsek i spodní patro (kuchyň, ložnice) Skylabu o moc prostornější nebyly. Výjimkou byl prostor mezi nimi. Je sice dost populární díky záběrům na nichž astronuati běhají po jeho obvodu nebo v něm poletují s MMU. Jenže to byl v podstatě "mrtvý prostor". Podle mě ani v budoucnu nebudou mít astronauté k dispozici "halu" na poletování. Ještě dlouho, ne-li napořád, bude platit, že při letu do vesmíru se počítá každý gram i cm3.
S těmi Rusy mi to taky přijde. Už jsem si všiml i v tématech o ISS, že se objevují jen fotky bez ruských kosmonautů.
Nevím jestli je to způsobeno jen výběrem fotek které nakonec skončí na tomto fóru, nebo jestli je to tak na všech.
Nevím jestli je to způsobeno jen výběrem fotek které nakonec skončí na tomto fóru, nebo jestli je to tak na všech.