Slezská sekce- JAS Ostrava 2014

Všechny informace o setkávání členů našeho fóra
Odpovědět
Uživatelský avatar
vai777
Zkušený inženýr kosmonautiky
Zkušený inženýr kosmonautiky
Příspěvky: 3943
Reputace: 368
Bydliště: Opava
Registrován: 26.4.2012 11:03
Slezská sekce- JAS Ostrava 2014

Příspěvek od vai777 »

Dnes se členové "Slezské sekce" fóra zúčastnili minisetkání u příležitosti konání Jarního astronomického semináře, který tradičně připravuje Hvězdárna a planetárium Johanna Palisy v Ostravě.
Protože se momentálně planetárium a hvězdárna opravují, seminář proběhnul v náhradních prostorách Ústavu geoniky AV ČR. Trojčlenná reprezentace fóra kosmonautix (ve složení Wopat, vai777 a jeho manželka) měla možnost vyslechnout tři přednášky na téma "Ledová krása komet". Přednášky byly velmi hutné, některé informace byly obzvláště pro mě (astronomií téměř nepolíbeného jedince) fascinující. Jen škoda, že nepřišlo více lidí, sluníčko zřejmě nalákalo ostatní někam ven.
Rozhodně ale bylo následně o čem debatovat, takže jsme se přesunuli do Opavy, kde v jedné z restaurací probíhal rozbor přednášek, fóra, blogu, dění v kosmonautice a života obecně.
Bohužel nás nenapadlo fotit, takže důkaz o tom, že setkání proběhlo, přinést nemůžeme- prostě nám musíte věřit. :lol:
Chtěl bych poděkovat Wopatovi za krásně strávený den, skvělé popovídání a za kalorickou bombu a své drahé za trpělivost, s jakou snášela naše historky o solárním větrem ošlehaných astronautech.
P.S.: Na podzim se bude konat Ostravský astronomický víkend, pokud se najde nějaký skrytý člen Slezské sekce, či sympatizant z jiných končin naší vlasti, kteří by měli chuť se potkat a a popovídat, moc rádi se s ním uvidíme! ;)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Uživatelský avatar
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Příspěvky: 4729
Reputace: 642
Bydliště: Sluneční soustava
Registrován: 8.8.2012 19:37
Re: Slezská sekce- JAS Ostrava 2014

Příspěvek od Wopat »

Ač bez důkazu v podobě fotografie, potvrzuji pravdivost předchozího příspěvku :-D Mám za sebou velmi příjemný den ve výborné společnosti. Přednášky byly vskutku výživné. Zejména hutnost tamního vzduchu jim přidávala na náročnosti a v kombinaci s lehkým přítmím a únavou z pracovního týdne jsem měl co dělat, aby se můj mozek udržel alespoň v alfa vlnách, tedy bdělém stavu :lol:
S vaiem jsme probrali vše možné i nemožné a já mu tímto děkuji za kvalitní konverzační odpoledne. Je radost si povídat s někým, jako jsi ty. Jeho milé a tolerantní ženě pak děkuji za trpělivost a za příjemné otázky, na které jsem moc rád odpovídal. Rád se s vámi zase brzy uvidím.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Uživatelský avatar
Dugi
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 26959
Reputace: 2729
Bydliště: Jihlava
Registrován: 23.10.2009 15:36
Re: Slezská sekce- JAS Ostrava 2014

Příspěvek od Dugi »

Jsem moc rád, že se Vám minisraz líbil. :palec nahoru:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij

Odpovědět

Zpět na „Setkání“