Uhádněte, co je na obrázku
- vai777
- Zkušený inženýr kosmonautiky
- Reputace: 390
Re: Uhádněte, co je na obrázku
No tak to by mě teda nenapadlo... 

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand.
Neil Armstrong
-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 0
Orion pro EFT-1? 

-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 0
Dugi: Předmět správně, popis ne. Tak teď už bys věděl oč jde.
Je to foceno ve VAB, jedná se o tzv. ORION GTA - ground test article (někdy vehicle) + mockup (maketa) SM. A zmínil jsi se o tom i v článku na blogu(asi uprostřed). Ono je trochu matoucí, že ta fotka nikde na netu není(možná podobná), a kdybych napsal, že je půl roku stará, tak by to bylo úplně jasné.

Já to fotil, jak jsou dole ty žluté zábradlí. Jen pro zajímavost, kdo by se chtěl podívat do VAB jako návštěvník KSC, tak má smůlu. Koncem února 2014 byly zrušeny takzvané "Up close tours" do VAB, kvůli přestavbě budovy pro blízké plány NASA(Orion,SLS). Na jak dlouho jsem se nedočetl, ale pár let to bude určitě.
Je to foceno ve VAB, jedná se o tzv. ORION GTA - ground test article (někdy vehicle) + mockup (maketa) SM. A zmínil jsi se o tom i v článku na blogu(asi uprostřed). Ono je trochu matoucí, že ta fotka nikde na netu není(možná podobná), a kdybych napsal, že je půl roku stará, tak by to bylo úplně jasné.

Já to fotil, jak jsou dole ty žluté zábradlí. Jen pro zajímavost, kdo by se chtěl podívat do VAB jako návštěvník KSC, tak má smůlu. Koncem února 2014 byly zrušeny takzvané "Up close tours" do VAB, kvůli přestavbě budovy pro blízké plány NASA(Orion,SLS). Na jak dlouho jsem se nedočetl, ale pár let to bude určitě.
A vida, na tenhle kousek jsem už skoro zapomněl. 

Oproti skutečnému Orionu je tam té kabeláže podstatně méně. 

Na tento obrázek jsem narazil před chvílí a původně jsem jej chtěl dát do jednoho z vláken jako novinku, ale myslím, že je to zajímavá hádanka. Takže co je na tomto snímku?

- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 23
tepelný obal rosetty, fotené kamerou rolis na philae
Per aspera ad astra [42]
- Agamemnon
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 23
cca tak raz za týždeň chodím pozrieť, čo je nové na planetary.org... a emily lakdawalla tam má oi. článok o tom, ako ide oživovanie prístrojov na rosette a philae.. a má tam aj tento obrázok - tak som si spomenul na toto vlákno 
teda šťastie a náhoda

teda šťastie a náhoda

Per aspera ad astra [42]