132. díl - Nová planetka ve Sluneční soustavě
132. díl - Nová planetka ve Sluneční soustavě
Nejvzdálenější oblasti Sluneční soustavy máme zatím zmapované jen velmi špatně. Tým vědců nyní objevil novou trpasličí planetu, která kolem Slunce krouží v oblasti takzvaného Oortova oblaku - nejvzdálenější vrstvy našeho solárního systému. Navíc se ukazuje, že tento objev by nemusel být poslední.
Minulý díl si do této chvíle pustilo celkem 41 510 diváků a přes odkaz přišlo na naše fórum 27 návštěv.
Minulý díl si do této chvíle pustilo celkem 41 510 diváků a přes odkaz přišlo na naše fórum 27 návštěv.
Re: 132. díl - Nová planetka ve Sluneční soustavě
Díky, že jsi to sem dal, tomasi. 

- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Přišlo to dřív, než jsem očekával.
Živoucí důkaz toho, že rozhodnutí vyřadit Pluto ze seznamu planet bylo to nejrozumnější,
co mohli astronomové udělat. Za 15-20 let bude takových objevených těles 30/40, to by
byl "bordel" v planetární terminologii...
Živoucí důkaz toho, že rozhodnutí vyřadit Pluto ze seznamu planet bylo to nejrozumnější,
co mohli astronomové udělat. Za 15-20 let bude takových objevených těles 30/40, to by
byl "bordel" v planetární terminologii...
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
Přesně tak, mělo to svůj význam.
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
To by ses divil, kolik jsem jich potkal na ceskym webu...Machi píše:Naštěstí se ale vyskytují prakticky jen v USA.

CHris Hadfield
CHris Hadfield
To se divím, já jsem se s nimi na českých (odborných) webech nesetkal. Zato na anglicky mluvených stačí napsat kombinaci slov, která okamžitě přivábí dva Pluto trolly. 

- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
Já nepsal "na ceskym odbornym webu".
CHris Hadfield
CHris Hadfield
Jo, já vím, já jsem to tam doplnil, aby bylo jasné, jak se liší názory na odborných a "neodborných" webech.
V komentářích pod články na velmi navštěvovaných, třeba zpravodajských, webech je možné se setkat běžně i s velmi, ehm, "zvláštními" názory.
V komentářích pod články na velmi navštěvovaných, třeba zpravodajských, webech je možné se setkat běžně i s velmi, ehm, "zvláštními" názory.
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
A to je Machi ještě pořád dobrý! Ale někteří z autorů neváhají vyhledat tvou webadresuMachi píše:Jo, já vím, já jsem to tam doplnil, aby bylo jasné, jak se liší názory na odborných a "neodborných" webech.
a svá sentimentální rozhořčení ti vyjadřit osobně do soukromé pošty...

Ale abych to už dál nepiplal - i to je vlastně super, pač je to známka toho, že to lidi zajímá/dráždí/štve=
není jim to jedno. To je super. Není nic horšího, než chladný nezájem a ignorance.
Doufám, že jste mé trochu jízlivé poznámky k tomuto nešťastnému tématu brali s nadsázkou.
CHris Hadfield
CHris Hadfield