124.díl - Američané zůstanou v Sojuzech další rok

Debaty o seriálu Dobývání vesmíru, který vzniká ve spolupráci s videoportálem Stream.cz
Odpovědět
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778
124.díl - Američané zůstanou v Sojuzech další rok

Příspěvek od Dugi »

Dnešní téma se věnuje aktuálnímu stavu americké kosmonautiky, které v těchto letech nemá možnost, jak dopravit své astronauty na oběžnou dráhu. Uvědomil sjem si totiž, že jsem se tomuto fenoménu v Dobývání vesmíru nikdy podrobněji nevěnovali a diváky by tedy tyto informace mohly zajímat. Jen se bojím, aby se v diskusi nestrhla debata mezi rusofily a antirusisty. :-/

Minulý díl si pustilo do této chvíle 100 925 diváků. Přes odkaz v popisu videa přišlo na naše fórum 108 návštěv.

Mimochodem, dnešní díl je v něčem výjimečný. poprvé v historii jsem jej totiž vytvořil v rozlišení 1280x720 obrazových bodů. Až doposud jsem používal 720x576. Posun v kvalitě je, doufám, znatelný hlavně u videí, která byla HD již v základní verzi. Váhal jsem, jestli se pustit do FullHD, ale na to je ještě čas. Pořád je mnoho materiálů, které by tak vysoké vzorkování nezvládly.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Pokky
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 0
Re: 124.díl - Američané zůstanou v Sojuzech další rok

Příspěvek od Pokky »

Výborný díl, je ale škoda že Američané radši kupují místa v Sojuzech místo investice a zrychlení výzkumu vlastních lodí.
rexino
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 32

Příspěvek od rexino »

No to je pravda že ak by tie milióny použité na Sojuzy použili na súkromne lode bolo by to lepšie... problém je asi že oni nemajú istotu že či dovtedy budú lode lietať, náhodou by nelietali a USA by neboli na ISS vôbec alebo za veeeeeeľmi draho.
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Díky za pochvalu. Přidávám se k názoru, že dolary by měly spíše zůstat v domácí ekonomice. Ale realita je jiná, uvidíme, jak to celé dopadne.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Edemski
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 736

Příspěvek od Edemski »

Fajný díl, zas mně překvapil úvodní start, že nevím, co to je za raketu :-) Jinak jsou ti rusáci dobří vykukové, když první turista k ISS zaplatil "jen" $20M...
tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 48

Příspěvek od tomas »

Výborný díl. :palec nahoru:
Vyšší rozlišení tomu prospělo. Budu se těšit až jednou přejdeš na 1080 řádků. Můj monitor už se nemůže dočkat. ;)
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Edemski: Lednový úspěšný start indické GSLV. ;)

tomas: Jo, tak na to si ještě chvilku počkáme :) Ale díky za pochvalu.
Obrázek

Matyn
Zkušený vesmírný průzkumník
Zkušený vesmírný průzkumník
Reputace: 0

Příspěvek od Matyn »

Super díl :palec nahoru:
Jenom, proč tenhle díl vyšel až večer? :krčící rameny:
Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.
http://vodnirakety.webnode.cz/
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Editorka ho zapomněla zviditelnit. Čili na serveru už bylo, překódované taky, ale nebylo vidět. Já to bohužel udělat nemůžu, čekám vždycky na editory. Většinou to udělají během pár desítek minut. Včera se to ale trochu opozdilo.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Dobývání vesmíru“