120. díl - Co přinese rok 2014 v kosmonautice?
120. díl - Co přinese rok 2014 v kosmonautice?
V roce 2014 se můžeme těšit na mnoho zajímavých událostí. Do nejnovějšího dílu Dobývání vesmíru jsem vybral pět nejdůležitějších. Výběr nebyl snadný, některé mise (třeba OCO-2) by si nominaci jistě zasloužily.
Minulý díl si do této chvíle pustilo 69 306 diváků. Přes odkaz popisu videa k nám na fórum nepřišel nikdo. Důvod je prostý - zapomněl jsem tam odkaz vložit a přišel jsem na to až dneska. Za tohle si holt můžu sám.
Na druhou stranu byl v popisu odkaz na blog a ten využilo 14 návštěvníků.
Minulý díl si do této chvíle pustilo 69 306 diváků. Přes odkaz popisu videa k nám na fórum nepřišel nikdo. Důvod je prostý - zapomněl jsem tam odkaz vložit a přišel jsem na to až dneska. Za tohle si holt můžu sám.

Re: 120. díl - Co přinese rok 2014 v kosmonautice?
Super.
Dá se říci, že s tebou v tomto výčtu bezvýhradně souhlasím.
Přiznám se, že do Wopatova vysvětlení problematiky jsem si neuvědomoval, jak moc je přistání na kometě obtížné. Trochu se pořád vkrádalo:"Na asteroidu už jsme přistáli, tak na kometě to nebude o moc složitější."

Přiznám se, že do Wopatova vysvětlení problematiky jsem si neuvědomoval, jak moc je přistání na kometě obtížné. Trochu se pořád vkrádalo:"Na asteroidu už jsme přistáli, tak na kometě to nebude o moc složitější."
To mám radost.
Snažil jsem se do videa dostat tu neuvěřitelnou parádu, jakou Evropa chystá.
. Wopat to vystihl fantasticky, jen škoda, že ve videu na to nebylo místo.

Snažil jsem se do videa dostat tu neuvěřitelnou parádu, jakou Evropa chystá.

- Matyn
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 0
Fakt super
Já bych ale měl trošku jiný žebříček hodnot, ale sto lidí sto chutí.

Já bych ale měl trošku jiný žebříček hodnot, ale sto lidí sto chutí.
Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.
http://vodnirakety.webnode.cz/
Jen povídej, klidně napiš, jakou pětici bys nominoval ty. 

- Matyn
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 0
1.Start Falconu heavy, přistání 1 stupňů Falconů 9
2.Mise EFT-1
3.Start ruské Angary (jenom mě tak napadlo co je to za nápad pojmenovávat raketu po řece. Mi by se třeba raketa Vltava vůbec nelíbila
)
4.Rosetta
5.Hayabusa-2
Mise víc líbí pilotovaná než nepilotovaná kosmonautika tak proto to asi bude jiné.
2.Mise EFT-1
3.Start ruské Angary (jenom mě tak napadlo co je to za nápad pojmenovávat raketu po řece. Mi by se třeba raketa Vltava vůbec nelíbila

4.Rosetta
5.Hayabusa-2
Mise víc líbí pilotovaná než nepilotovaná kosmonautika tak proto to asi bude jiné.
Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.
Taky pěkné pořadí.
Oni jsou na ty řeky asi zaměření, protože v minulých letech říkají, že jednou by rádi provozovali rakety Jenisej.

Oni jsou na ty řeky asi zaměření, protože v minulých letech říkají, že jednou by rádi provozovali rakety Jenisej.

- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Tak to mi by se česká raketa Vltava líbila. I když jména jako Falcon, Ares nebo Saturn jsou jiné kafe.Matyn píše:jenom mě tak napadlo co je to za nápad pojmenovávat raketu po řece. Mi by se třeba raketa Vltava vůbec nelíbila
A když už je řeč o řekách, Rusové ještě mají Dněpr

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- JosVerstapen
- Pokročilý uživatel
- Reputace: 2
Já mám taky raději pilotovanou kosmonautiku než výzkum vesmíru a vše s tím spojené, je to takové více vzrušující bych řeklMatyn píše:1.Start Falconu heavy, přistání 1 stupňů Falconů 9
2.Mise EFT-1
3.Start ruské Angary (jenom mě tak napadlo co je to za nápad pojmenovávat raketu po řece. Mi by se třeba raketa Vltava vůbec nelíbila)
4.Rosseta
5.Hayabusa-2

Tak to by jsi tam možná měl dát ještě Virgin Galactic´s, aby se konečně první let již realizoval nad pomyslnou hranici 100.km s lidmi, to už potom taky patří do kosmonautiky.