116. díl - Velké evropské plány
116. díl - Velké evropské plány
Dnešní díl si vezme po docela dlouhé době na paškál Evropskou kosmickou agenturu. Konkrétně bude řeč o dvou jejích velkých připravovaných projektech - ATHENA a eLISA.
Minulé video si do této chvíle pustilo celkem 61 117 diváků a přes odkaz v popisu videa k nám přišlo 102 návštěv.
Minulé video si do této chvíle pustilo celkem 61 117 diváků a přes odkaz v popisu videa k nám přišlo 102 návštěv.
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Re: 116. díl - Velké evropské plány
No jo, co já můžu v případě těchto dvou misí (tvořící první téma) dělat jiného, než aplaudovat ve stoje
a střídavě skákat radostí do stropu...
Teď bych už potřeboval jen pořádně rychlou
loď a na 6 měsíců si udělat kolečko vesmírem 45% rychlostí světla...
Dodatečně blahopřeji k ocenění SCIAP!
a střídavě skákat radostí do stropu...

loď a na 6 měsíců si udělat kolečko vesmírem 45% rychlostí světla...
Dodatečně blahopřeji k ocenění SCIAP!

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
Děkuju 
Jen byl tentokrát trochu problém s obrazovým materiálem. Video z ESA k vybrání těchto dvou misí bylo strašně překryté texty a tak jsem hledal jinde. U eLISA to ještě šlo, ale ATHENA byla zakletá. Nakonec jsem použil vizualizaci IXO, což se dá tolerovat když to byla de facto její předchůdkyně.
Zároveň musím říct, že jsem při psaní textu vycházel z Wopatova článku na našem blogu, který obě mise popsal velmi dobře.

Jen byl tentokrát trochu problém s obrazovým materiálem. Video z ESA k vybrání těchto dvou misí bylo strašně překryté texty a tak jsem hledal jinde. U eLISA to ještě šlo, ale ATHENA byla zakletá. Nakonec jsem použil vizualizaci IXO, což se dá tolerovat když to byla de facto její předchůdkyně.
Zároveň musím říct, že jsem při psaní textu vycházel z Wopatova článku na našem blogu, který obě mise popsal velmi dobře.

- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Ano, to vím fakt dobře, pač už nějakou dobu na Athenu líčím, kde to jde. Je to Peklo.
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Jsem rád, že jsem ti mohl být užitečný. Jinak děkuji za další pěkný dílDugi píše:Zároveň musím říct, že jsem při psaní textu vycházel z Wopatova článku

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Určitě mi to moc pomohlo 

- Matyn
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 0
Super díl
Těšil jsem se a zase jsi mě nezklamal

Těšil jsem se a zase jsi mě nezklamal

Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.
http://vodnirakety.webnode.cz/
http://vodnirakety.webnode.cz/
To mám fakt radost 

Mě taky ne, skvělý díl.
Klidně sis u SCIAPu mohl "přihřát polívčičku" Vesmírných výzev, vždyť je taky na Streamu.

Klidně sis u SCIAPu mohl "přihřát polívčičku" Vesmírných výzev, vždyť je taky na Streamu.

Díky 
Já vím, že mohl, původně to tam mělo být, ale už tak byl tenhle díl o 22 vteřin delší než je limit a když jsem váhal, kde říznout, volba padla na VV.

Já vím, že mohl, původně to tam mělo být, ale už tak byl tenhle díl o 22 vteřin delší než je limit a když jsem váhal, kde říznout, volba padla na VV.