115. díl - Čínské vozítko pro Měsíc vyrazilo na cestu
115. díl - Čínské vozítko pro Měsíc vyrazilo na cestu
Již 115. díl našeho seriálu bude věnovaný čínské misi Chang'e-3, která letí k Měsíci, na jehož povrch by měla vysadit rover Yutu. Rozhodování, jaké téma zvolit bylo tento týden jednoduché.
Minulý díl si do této chvíle pustilo 79 906 diváků a na naše fórum přišlo 80 lidí přes odkaz v popisu videa.
Minulý díl si do této chvíle pustilo 79 906 diváků a na naše fórum přišlo 80 lidí přes odkaz v popisu videa.
Re: 115. díl . Čínské vozítko pro Měsíc vyrazilo na cestu
skvěle zpracované
Doufám, že přistání sondy nabídnou Číňani v podobně atraktivním hávu jako start.

Doufám, že přistání sondy nabídnou Číňani v podobně atraktivním hávu jako start.
- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Re: 115. díl . Čínské vozítko pro Měsíc vyrazilo na cestu
Parádní díl Dugi.
Na výsledky se rád podívám, jen mám obavu, že dostat se k nějakým snímkům nebude asi jednoduché. Ale rád se nechám překvapit. 

Re: 115. díl - Čínské vozítko pro Měsíc vyrazilo na cestu
Děkuju,
uvidíme, nechme se překvapit
uvidíme, nechme se překvapit

-
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 0
Opět pěkná práce Dugi. Design roveru Yutu mi připomíná jakýsi mahagonový bar z dob totalitního československa. Úplně tam vidím ležet láhev laciného napoleóna a pár křišťálových sklenek
. A ten podvozek, jak z čínského kočárku. Ale třeba už ho vyvíjí 50 let, tak to tak vypadá. Samozřejmě design stranou, hlavně ať jim fachčí a splní úkol
.

Tak to je fakt hodně originální přirovnání.
Já v Yutu vidím inspiraci vozítky MER. Ale je pravda, že v tomhle směru moc místa pro inovace není.