Návody aneb jak na to
Re: Návody aneb jak na to
Nesmyslnou vzajemnou rychlost mi to obcas ukazuje ale pouze pokud jsou lode vzdalene vice nez 2km - to je maximallni vzdalenost pro kterou se ve hre pocita fyzika, vetsi vzdalenosti se nepocitaji a objekty jsou takzvane na kolejnicich.
Ovsem cas a vzdalenost max priblizeni ukazuje vzdy dobre.
Ovsem cas a vzdalenost max priblizeni ukazuje vzdy dobre.
Mně to počítá občas dobře i na větší vzdálenosti, ale pak to právě začne blbnout... takže to bude asi tím. Každopádně moc děkuji za radu!
Zdravím pánové,
existuje nějaká jednoduchá elegantní finesa, jak zařídit, aby dvě dokující lodě nebyly vůči sobě pootočené?
Není totiž nic ošklivějšího, než pokřivená orbitální stanice.
existuje nějaká jednoduchá elegantní finesa, jak zařídit, aby dvě dokující lodě nebyly vůči sobě pootočené?
Není totiž nic ošklivějšího, než pokřivená orbitální stanice.
Jednoducha asi ne jedine pomoci ruznych modu napriklad tento - http://kerbalspaceport.com/dock-align-indicator/
Díky, jdu to vyzkoušet.
Zdravím, Kerbal space program jsem začal hrát asi před týdnem. Stáhl jsem si ho z netu už s nějakými addony. Tuším že je to verze 0.21 ale k věci. Jek už jsem psal jsem nováček a pořeboval bych poradit.
1. Už se mi povedlo na obežnou dráhu kerbinu vynést satelit ale problém je ten že se satelit neotáči (není anténou pořád ke kerbinu) jde nějak zajistit aby se satelit otáčel?
2. Při startu se mi stalo že motor přestal hořet, přeztože jsem měl ještě dost paliva. Nevíte čím by to mohlo být a jak tomu zabránit?
3. Došlo k odtržení nosné částí rakety, ale já jsem ji neodhodil. Části byly spojený separatorem. Zpusobyl to on nebo něco jiného? Jak tomu můžu zabránit?
Předem děkuji za odpověď a přeju hodně úspěchů při dobývání vesmíru.
1. Už se mi povedlo na obežnou dráhu kerbinu vynést satelit ale problém je ten že se satelit neotáči (není anténou pořád ke kerbinu) jde nějak zajistit aby se satelit otáčel?
2. Při startu se mi stalo že motor přestal hořet, přeztože jsem měl ještě dost paliva. Nevíte čím by to mohlo být a jak tomu zabránit?
3. Došlo k odtržení nosné částí rakety, ale já jsem ji neodhodil. Části byly spojený separatorem. Zpusobyl to on nebo něco jiného? Jak tomu můžu zabránit?
Předem děkuji za odpověď a přeju hodně úspěchů při dobývání vesmíru.
1. Nie nedá sa to. (a je to zbytočné)
2. Motor ti buď vybuchol, ak používaš tie najväčšie s ťahom 1500 kN tak tie sa majú tendenciu prehrievať. Musíš jemne ubrať ťah. Teoreticky je ešte možné, že si mal paliva dosť, ale bolo v nejakej postrannej nádrži, takže sa do motora dostať nemohlo. V tom prípade musíš spojiť nádrž s motorom potrubím (to je to žlté)
3. Raketa bola zle postavená, preťažila sa v dôsledku aerodynamických síl alebo kvôli vysokému ťahu motorov, prípadne nebola dostatočne pevná a nádrže sa kývali čím do seba narážali. V tom prípade sa ti raketa samozrejme rozpadne a ty s tým nemôžeš nič robiť. Musíš postaviť poriadnu raketu a máš vyhraté.
2. Motor ti buď vybuchol, ak používaš tie najväčšie s ťahom 1500 kN tak tie sa majú tendenciu prehrievať. Musíš jemne ubrať ťah. Teoreticky je ešte možné, že si mal paliva dosť, ale bolo v nejakej postrannej nádrži, takže sa do motora dostať nemohlo. V tom prípade musíš spojiť nádrž s motorom potrubím (to je to žlté)
3. Raketa bola zle postavená, preťažila sa v dôsledku aerodynamických síl alebo kvôli vysokému ťahu motorov, prípadne nebola dostatočne pevná a nádrže sa kývali čím do seba narážali. V tom prípade sa ti raketa samozrejme rozpadne a ty s tým nemôžeš nič robiť. Musíš postaviť poriadnu raketu a máš vyhraté.
Díky za rady. K těm motorům, jak mám poznat kolik paliva a jak výkonné motory jsou pořeba k vynesení části rakety na obježnou dráhu. Odhadujete to nebo na to máte nějakou tabulku.
K té trojce jeden malý tip od našeho výzkumníka z KUPVVPLP - Kerbalské univerzity pro výzkum, vývoj a použití Lepicích pásek
:
Pokud se ti rozpadají rakety na spoji dvou nádrží, nebo na spoji vytvořeném decuplerem či separatorem, tak na ty nádrže (nebo jiné díly) dej na konce poblíž spoje radiálně dvojici/ trojici těch malých příčníkových konstrukcí, tohle: http://wiki.kerbalspaceprogram.com/wiki ... onal_Strut , proti sobě (abys neměl třeba jen jednu nebo obě na stejné straně
), a spoj je pomocí "lepicí pásky" : http://wiki.kerbalspaceprogram.com/wiki ... _Connector
Sám za sebe mohu zodpovědně prohlásit, že bez hoodně velké role lepicí pásky by můj Kerbalský vesmírný program vůbec nemohl existovat!
Bohužel nemám obrázek, jak to myslím, ale snad bude můj popis dostatečný. Kdyby ne, jukni na Trubku. Tenhle trik používá nemálo úspěšných stavitelů, např. Scott Manley.

Pokud se ti rozpadají rakety na spoji dvou nádrží, nebo na spoji vytvořeném decuplerem či separatorem, tak na ty nádrže (nebo jiné díly) dej na konce poblíž spoje radiálně dvojici/ trojici těch malých příčníkových konstrukcí, tohle: http://wiki.kerbalspaceprogram.com/wiki ... onal_Strut , proti sobě (abys neměl třeba jen jednu nebo obě na stejné straně

Sám za sebe mohu zodpovědně prohlásit, že bez hoodně velké role lepicí pásky by můj Kerbalský vesmírný program vůbec nemohl existovat!

Bohužel nemám obrázek, jak to myslím, ale snad bude můj popis dostatečný. Kdyby ne, jukni na Trubku. Tenhle trik používá nemálo úspěšných stavitelů, např. Scott Manley.
Skúšaj... Po mesiaci už budeš mať dosť dobrý odhad. Prípadne si popozeraj nejaké rakety vo vlákne Pochlubte seskvarlja píše:Díky za rady. K těm motorům, jak mám poznat kolik paliva a jak výkonné motory jsou pořeba k vynesení části rakety na obježnou dráhu. Odhadujete to nebo na to máte nějakou tabulku.