Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 5
Re: Pochlubte se!

Příspěvek od Samo1995 »

Karel píše: Kari je moje nejoblíbenější, asi k vám budem chodit na oběd, se špagetami a grilovanými kerbinskými kuřaty je to lahoda :slint:
Radi privítame vašich inžinierov, letových dispečerov, manažérov, subdodávateľov, plánovačov misií, vedcov, technikov, a riaditeľov. Tešiť sa môžete na menu, v ktorom bude významnú úlohu hrať práve KARI korenie (ak vieš ako to myslím... v očiach poriadne štípe :roll: )
btw/ len pre istotu odporúčam pozrieť si toto vlákno tu na našom fóre:
http://forum.kosmonautix.cz/viewforum.php?f=48
Takže už vieš prečo KARI :lol: :lol: :lol:
Pajas747
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 0

Příspěvek od Pajas747 »

Náš nejlepší agent Nenividač Nenislychač se úspěšně infiltroval do přísně utajené vesmírné společnosti (dále jen TSSS - Top secret space society) sousedního kmene Zelenopysku. Tento obrovský kmen se již několik staletí potýká s problémem přemnožení obyvatelstva a následného hladomoru. Náš kmen Modropysk společně se Zelenopyskem zbyl už jako poslední z původních dvanácti kmenů Kerbinu. Na Kerbinu jsme v harmonii žili společně se žlutopyskáčema, zelenopyskáčema, černopyskáčema a dalšími obyvateli až do doby, kdy se u zelených vyskytl výše uvedený problém. Zelenopysk situaci řešil po svém, se svou milionovou armádou postupně vyhladil všechny kmeny, aby mohl na jejich území dále expandovat. My však, stateční modropysci, se udatně bráníme dodnes. Dnes se však cítíme ohroženi jako nikdy předtím, protože se proslýchá, že zelenopysci staví na oběžné dráze Kerbinu Laserový kanón, aby definitivně vyhladili naši rasu a mohli převzít naši úrodnou zem.

Dnes ráno v 7:55 středokerbinského času jsme dostali šifrovanou zprávu přes kerseovku, kterou Zelenopysk před pár lety přestal používat. Mohla to být zpráva jedině od našeho špiona, a taky že byla!

Ve zprávě stojí: „Naše obavy byli neopodstatněné. Zelenopysci pravděpodobně změnili svou politiku. Pochopili, že až dobijí všechna území, problém přelidnění neskončí. Obrátili tedy svůj zrak ke hvězdám. Jejich hvězdáři usilovně hledali vhodnou planetu na osídlení, až ji našli. Měsíc Laythe, obíhající plynný obr Jool, se zdál být nejvhodnějším. Nelenili a rozhodli se postavit vesmírnou stanici na Laythské orbitě. Stanice by sloužila jako poslední zastávka zelenopysků před vstupem do atmosféry Laythu a samozřejmě také pro výzkum a zprostředkování komunikace mezi kolonií a Kerbinem. Pověřili tedy tímto náročným úkolem TSSS, která se tohoto plánu zhostila na výbornou. Nebudete tomu věřit, ale už několik měsíců kolem Laythe létá základní část stanice se 13 kerbonauty. Z technického hlediska je to fantastický úspěch, přestože si posádka stěžuje na nedostatek a výpadky elektrické energii. Kerbonauti jsou často podchlazení a bez světla. Komunikace s Kerbinem také není žádná sláva. TSSS však již vyslala ke stanici „náklaďák“ s pořádnými solárními panely a komunikačním aparátem. Doufejme, že se TSSS mise podaří a časem budou na Laythe přistávat i kolonisté.“

Tato zpráva způsobila v atomovém krytu pod Modrou chýší obrovský jásot a potlesk, kmenový náčelních Nečuminakule však přes veliké vzrušení a radost generálů zdůraznil, že musíme všechno uchovat v naprosté tajnosti a zůstat střízlivý. Přesto si v duchu pomyslel: „Když se jim to povede, skončí konečně válka!?“
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Nádhera chlapi, je to super čtení! Strašně se mi líbí jak si každý z nás našel svůj svébytný styl! :palec nahoru:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Pajas747
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od Pajas747 »

Konečně nám přišel od agenta pečlivě zapečetěný balík s fotografií a s veškerou dokumentací k celé stanici EXODUS. Na druhé fotografii je již vypuštěná raketa s nákladem, který rozšíří stanici o solární panely, světla, 2 sondy, dokovací uzel, vědeckou laboratoř a komunikační zařízení.

mager42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mager42 »

Sondu na jool jsem poslal naposledy v unoru

Zajimava zde byla predevsim teplota hornich vrstev atmosfery /-440 stupnu/.

http://www.kosmonautix.cz/viewtopic.php ... 460#p15718
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Fidas píše:A protože se v EVE nacházela v dobré pozici, tak se inženýři rozhodli, že ji prozkoumají a zároveň otestují nový rover A.1 EVE.
Soudě podle tvého screenshotu bych neřekl, že EVE byla v dobré pozici :lol: Pokud máš ale dostatečně silné rakety, tak jsou téměř všechny pozice vhodné. ;)
Fidas píše:4) Dosednutí na povrch (Ty trosky kousek za roverem jsou pozůstatky skycranu, gravitace EVE je velká tak nedokázal uletět dostatečně daleko... :) )
To není kvůli gravitaci, ale kvůli husté atmosféře. Ta zbrzdí dopořednou rychlost objektů. Gravitace Kerbinu je větší a nikdy ti zbytky lodě nedopadnou hned vedle, ale o několik kilometrů dál.

Jinak se mi moc líbí design tvého skycranu a přistávací plošiny. Pěkné :palec nahoru:

Mám dotaz. (Nejspíš můj první dotaz ohledně KSP po roce :lol: ) Na většině vašich Munech, Dunách, Minmusech a teď vidím, že i na EVE jsou kameny. Já je tam nemám. Dá se to nastavit někde v nastavení grafiky? Dřív, když jsem to viděl u hráčů na YouTube, tak jsem si myslel, že to budou nejspíš nějaké pluginy. Měli dokonce i stromy na Kerbinu. Teď ale teprvé vidím, že je to normální :Drbe se na hlavě:
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Fidas
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Fidas »

Wopat: ty kameny se zapínají položkou Terrain scatters (na kartě grafics).
Jsem rád že se ti rover líbí :) . Jo na zrádnou atmosféru EVE jsem trochu zapoměl :-D
Jinak co se týče pozice planet, tak se řídím touhle stránkou http://ksp.olex.biz/
Tom
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček

Příspěvek od Tom »

Zdravím všechny fanoušky KSP :)
Po nalezení toho fóra jsem dostal chuť znava hrát tuto skvělou hru (hrál jsem již dřív, ale pak nebyl nějak čas ani chuť). Jako první jsem se dal do stavby stanice MIR, jelikož chci stavět převážně reálné projekty s použitím pouze stock partů. Jak se mi to povedlo můžete posoudit sami.

Druhá strana je boužel vždy ve stínu, takže je špatně vidět, naštěstí jsem tam nainstaloval aspoň nějaké světla.

Nyní dokončuji kerbal verzi stanice ISS.
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Vítám tě na našem fóru, doufám, že se ti tady bude líbit. :palec nahoru:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
mager42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mager42 »

Taky prispeju vysledkem agentury s nudnym nazvem KSA. A to take pomerne nudnou misi.
Pote co nase agentura nasla sponzora ochotneho zaplatit nam stavbu vesmirneho hotelu a pote cestu na Dunu meli vsichni radost, ale jen do te doby nez po postaveni hotelu odmitl zaplatit veskere dalsi cesty k nemu natoz pak nejakou expedici na Dunu.
Jenze expedice jiz byla naplanovana a technika castecne pripravena a otestovana, takze se rozhodlo pokracovat z vlastnich prostredku.

Expedice mela za ukol predevsim otestovat moznost vyroby kysliku z mistni atmosfery bohate na CO2 a tim moznost zalozeni stale zakladny /nekdo by tam pry chtel stravit duchod/.

Lod + znovupouzitelny pristavaci modul byly sestaveny v doku na obezne draze /tato technika se vyzkousela uz pri stavbe hotelu/. Dopravu kerbalnautu z a do lodi zajistil take jiz drive vyvinuty SSTO raketoplan s hybridnim pohonem.

Start z obezne drahy probehl pomerne dobre jen Bob a Bill byli trochu nervozni z Jebova tvrzeni ze je to jedno ze jeste nemiri k dune - pry to nekde v pulce cesty spravi.

Jak slibil tak dokazal a po trochu vetsim korekcnim manevru stastne dorazili k Dune a mohli zacit brzdit kobinaci areobrakingu a motoru. Coz si opet uzival pouze Jebediah Kerman.

Po natankovani Landeru a presunu posadky se vsichni pripravili na prvni ostry test noveho stroje.
Dopadlo do na ocekavani kombinace 2 nadzvukovych padaku a pote 4 vetsich zbrzdila lod zcela bezpecne a nebylo treba vetsi asistence hlavnich motoru. /proste uspech az to nudi/.
Take se potvrdil predpoklad ze nizka hustota atmosfery+orbitalni rychlost nevyzaduji pouziti tepelneho stitu.
Pote znovu svinuli padaky a vyzkouseli zda recyklacni system a nasavani CO2 jsou schopne prezit noc pri plnem vykonu napajene pouze z RTG generatoru a baterie coz priripojenem roveru stroj bez problemu zvladal - opet nuda.
Nasledujici den rover odpojili a otestovali - fungoval opet vyborne /prestoze se pri konstrukci vynechali zkousky chovani pri nizke gravitaci/.

Pote doslo otestovani znovupripojeni roveru v podminkach Duny - a opet to fungovalo jak ma.

Po nekolika mesicich pruzkumu a vyroby kysliku z CO2 nasledoval navrat k lodi na obezne draze, dotankovani landeru a pretankovani Kysliku i CO2 do nadrzi lodi ktera jej bude svym ucinejsim recyklacnim zarizenim na ceste zpet zpracovavat na dalsi Kyslik. Lander pote pristal na dalsim miste na povrchu. Tentokrat odvazneji primo do jednoho z kanonu.

Tentokrat jiz neslo vse tak jak ma a padaky se nechtely otevrit - nejaka chyba v pristavaci sekvenci.
Po odeslani nouzoveho prikazu se otevrel alespon 1 nadzvukovy padak ale ten druhy zustal v pouzdre.Lod mela nastesti predimenzovane setrvacniky pro kontrolu naklonu a druhy se nastesti podarilo po domluve kladivkem pres stenu landeru otevrit take a to vcas na uspesne nouzove otevreni hlavnich padaku ktere se otevrely vsechny a pristani bylo opet uspesne. Dokonce presnejsi nez to prvni.

Tentokrat rover ukazal sve nedostatky a to ze neni schopen zvladnout svah presahujici 12 stupnu a take navrat z nevystoupatelneho kopce neprobihal zrovna bezpecne a pohodlne. Vse ale nakonec dobre dopadlo a po navratu k Landeru se pokracovalo v pruzkumu uz jen v nizsi casti kanonu.

Po dalsim mesici se priblizil cas odletu a tak doslo k navratu na obeznou drahu, zde opet k dotankovani landeru a presunu posadky i natezeneho CO2. Lander byl pote ponechan na obezne draze pro dalsi vyuziti a letelo se domu.

Narat na obeznou drahu kerbinu prebehl jiz opet hladce - pouze naplno otestoval tepelnou odolnost lodi /teplota plaste stoupla az na 1070 stupnu/.

Po priletu raketoplanu a presunu posadky doslo pristanim v KSC k uspesnemu dokonceni mise.

Prijemnym prekvapenim bylo ze lod dozazila diky zpracovani mistnich zdroju s temer plnou nadrzi kysliku a tudiz zbudovani stale zakladny je realne.
zde cela fotodokumentace - http://imgur.com/a/mk7vZ#0

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“