87. díl - Perseidy
87. díl - Perseidy
Po Saturnu v minulém díle se tentokrát zaměříme na jev, který vzniká mnohem blíž k nám - přímov atmosféře každou noc shoří mnoho drobných zrnek, která vnímáme jako padající hvězdy. A právě v těchto dnech začíná nejznámější meteorický roj - Perseidy.
Minulý díl si do této chvíle pustilo 3 128 lidí.
Minulý díl si do této chvíle pustilo 3 128 lidí.
Re: 87. díl - Perseidy
Super vysvětleno.
Severovýchod můžu pozorovat z okna. Sever až západ by byl horší.
Akorát ta paní namlouvala komentář ke křišťálové lupě někde na chodbě.
To je propastný rozdíl mezi tvým plným zvukem a jejím zatemnělým.

Akorát ta paní namlouvala komentář ke křišťálové lupě někde na chodbě.

Díky.
Já ten materiál takhle dostal, nic jsem na něm neupravoval, ale je vidět, že tam rozdíl je. Na druhou stranu - její zvukový záznam je sice horší, ale dikci, artikulaci a podání má zase jednoznačně lepší, takže asi tak.

Já ten materiál takhle dostal, nic jsem na něm neupravoval, ale je vidět, že tam rozdíl je. Na druhou stranu - její zvukový záznam je sice horší, ale dikci, artikulaci a podání má zase jednoznačně lepší, takže asi tak.

- Matyn
- Zkušený vesmírný průzkumník
- Reputace: 0
Pokud nezapomenu, budu ten roj sledovat. (No ale na saturn jsem se teš chtěl podívat a nic z toho nebylo ...
)

Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.
http://vodnirakety.webnode.cz/
Saturn je opravdu nízko nad obzorem a nevydrží ani do úplné tmy, většinou po chvíli zmizí v nízkém oparu.
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Diky za pekny novy dil!
Ale bohuzel posmutnele: Za cca hodinu ma zacit peak, ale obloha nad Prahou je plna oblacnosti,
je sice trhana, ale ze zapadu se blizi dalsi.
Nicmene vcera v noci nekolik krasnych meteoru, z toho dva plne bolidove jasnosti, byla to krasa.
Tesil jsem se na dnesni noc, nu uvidime...

Ale bohuzel posmutnele: Za cca hodinu ma zacit peak, ale obloha nad Prahou je plna oblacnosti,
je sice trhana, ale ze zapadu se blizi dalsi.

Nicmene vcera v noci nekolik krasnych meteoru, z toho dva plne bolidove jasnosti, byla to krasa.
Tesil jsem se na dnesni noc, nu uvidime...

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Unas je zatazena obloha, ale dokazal jsem jich zaregistrovat padajicich asi 10 .Bylo to bozi i tak, pak se to zatahlo uplne a byl konec: -(
- Gubarev
- Zkušený kosmonaut
- Reputace: 9
Ted uz zmizela nizka oblacnost, ale obloha je poloutopena v oparu, 10 minut jsem hlidkoval,dominog píše:Unas je zatazena obloha, ale dokazal jsem jich zaregistrovat padajicich asi 10 .Bylo to bozi i tak, pak se to zatahlo uplne a byl konec: -(
ale jen dva slabounky, bohuzel musim brzy do perin, pac zitra narocny pracovni den, jeste
tesne pred spanim vylezu ven, vcerejsi noc byla tedy silnejsi, ale zrovna u tohoto roje to neni
nic neobvykleho, jak je rozptyleny.
Jedna dlouhosberna:

"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
CHris Hadfield
- Matyn
- Zkušený vesmírný průzkumník
Já jsem spojil pozorování perseidů s pozorováním ISS. Půl hodiny jsem leželna zemi a díval jsem se. Za tu dobu jsem jich viděl tak 10-15-20.
Všechno je možné provést. Stačí chtít a mít dost peněz. A to je ten problém. Lidem se buď nechce, nebo nemají peníze.