Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Fidas
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0
Re: Pochlubte se!

Příspěvek od Fidas »

Samo: Paráda vypadá úžasně :palec nahoru: .
Včera jsem se podíval na Laythe taky. :) Vyslal jsem tam sondu pro průzkum povrchu a výběru místo pro budoucí kolonii. Zároveň je na orbitě umístěn satelit pro přenos komunikace a studování Měsce z oběžné dráhy.

Fotka ostrovu na kterém sonda přistála. je to ten vlevo uprostřed.

Vědci se rozhodli kolonizovat nejdříve Laythe, protože jsou na něm lepší podmínky než na Duně.
Teplota je v průměru -1°C a tlak atmosféry 0,8atm navíc obsahuje kyslík. Na Duně rover naměřil teploti -30,45°C a tlak 0,2atm.
Karel
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Karel »

KVP velmi podporuje vesmírné programy zpřátelených organizací. A velmi se těší z úspěchu druhých :tlesk:

Zároveň si je ale vědoma zodpovědnosti vůči svým vlastním fanouškům. A tak, když včera v dopoledních hodinách vyslala sondu na neexistující planetu, nelenila a téměř okamžitě dala dohromady kupu programátorů, kteří usedli k počítačům a zcela překopali software tak, aby sonda nevyšla nazmar. Navigační údaje byly pozměněny - směr Minmus.

Sonda Kopernikus sestává z obřího dalekohledu schopného snímat obrázky ve vysokém rozlišení. A satelitem je schopna ihned je přeposlat na planetu Kerbin.

K měsíci Minmus se přiblížila na 120 km.

A zde je pohled dalekohledem.

rexino
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel
Reputace: 32

Příspěvek od rexino »

Už hrajem mesiac KSP a odzačiatku som si hovoril že musím pristať na DUNE a vrátiť kerbíka bezpečne späť. Prinášam vám mierne umelecký podaný príbeh tejto cesty.

Masívna raketa URAN 5. Hore je pristávani modul DUNIČ aj s dvoma manévrovacími motormi ktoré Kerbíkov dostanú k DUNA.

Jedného krásneho slnečného dňa sa už blížil večer a masívna raketa URAN 5 vyštartovala z kozmodrómu Kerbkonur aj s Jebadiahom Kermanom. Jeho úloha bola jasná. Dostať sa na obežnú dráhu DUNA a čakať tam s palivom dostatočným na návrat na Kerbin. Všetko šlo ako po másle a po viac ako 7 mesiacoch letu dorazil Jebadiah na obežnú dráhu 70x200 KM. Kerbíci slávili a miestni hrdina BOB KERMAN sa už pripravoval na životnú misiu. Nasadol na vrchol rakety URAN 5 s upraveným modulom DUNIČ pre pristátie a vyštartoval. Všetko šlo ako po másle a BOB KERMAN sa po pár mesiacoch ocitol na obežnej dráhe DUNA. Obrázek Pristávacia loď aj s bočnými motormi na manévrovanie k DUNA. Tie sa po DE-ORBIT BURN odhodia.

Potom nastala ta chvíľa. BOB zapálil motory a znížil rýchlosť tak aby sa dostal na DUNA. Všetko prebehlo ako malo a ochvíľu už mieril do atmosféri. Mal pripravené padáky ale brzdil aj motormi pretože atmosféra DUNA ho dostatočne nebrzdila. Prišiel okamih, na ktorý každý Kerbík kedy čakal. Podarí sa pristanie? Po chvíli brzdenia sa otvorili padáky. Tu sa každý bal že loď nezvládne trhnutie po otvorení padákov a pri tomto manévri. Každý zadržal dych.... a.... PODARILO SA. Padáky zbrzdili bezpečne BOBA na 50 m/s a pomalim brzdenim bezpečne pristál BOB na DUNA. "DUNIČ pristál" sa ozvalo. Prvá chvíľa po pristáti.

. Každý slavil. BOB sa vidal dole rebríkom a hovoril "Je to malý krok pre Kerbíka, ale veľký pre Kerbin". Obrázek BOB pri DUNIČ-ovy.

Po radosti ale prišla chvíľka pri ktorej každý KERB-vedec strpol. Bude toto dostatok paliva na dosiahnutie orbitu? BOB nasadol do lode, zhlboka sa nadýchol a stisol tlačítko ZÁŽIH!!! . Všetko sa zatriaslo, na DUNA sa zvýril piesok a BOB KERMAN sa rútil smerom hore. Po minúte letu ešte víťazoslávnejšie zahlásil "MÁME ORBITU!!" . Parametre orbity BOBA a záchrannej lode s JEBEDIAHOM. .

BOB sa chystál urobiť zážit na približenie k záchrannej lode keď vtedy katastrofa. BOB neskutočne bojazlivim hlasom povedal do vysielačky "Ooobieham DUNU opačním smerom ako záchranná loď". KERB-výskumníci sa pozerali na seba... museli sme urobiť niekde chybu (nechcem to zvaľovať na nichja som totálne nemehlo :hlavou proti zdi :lol: ). Po chvíli prišlo rozhodnutie. BOB by mal mať podľa výpočtou KERB-výskumníkov dosť paliva ešte aj na otočenie orbity. Po chvíli zažehol motory a s totálným krčom sledoval zostatok paliva. Po chvíli hlavný motor prišiel o všetko palivo a orbita ešte nebola úplne otočená.. BOB mal ale v prípade núdze ešte malí motor s menšou nádržou. Odpojil teda vzletový modul a zažehol malí záchranný motor. "OTOČIL SOM TO!!! OPAKUJEM OTOČIL!!!!" viac než hlasno zakričal BOB. Po oslavách sa teda BOB vydal s tou troškou paliva nastaviť orbitu na dokovanie. Po pár zážihoch už bol od lode len 50 metrov a stále mu ešte ostalo nejaké palivo. Na Kerbine sa KERB-výskumníci chychotali že ako dobré tu loď navrhli že dokázala vzlietnuť a aj otočiť orbitu. BOB vystúpil zo svojej lode a pomocou riadiacích motorov už tých 50m prešiel sám k druhej lodi do ktorej nastúpil. JEBADIAH ho privítal ako sa patrí. Z Kerbinu sa ale ozvala hrozna správa. Návratová loď je príliš ťažká aby sa vedela dostať ku Kerbinu. Vtedy prišiel záchranný plán. Kedže záchranná loď mala veľmi podobnú konštrukciu ako DUNIČ (rozdiel bol v tom že namiesto veľkej RCS trisky tam bola záchranná loď) JEBADIAH sa proste presunie do modulu k BOBOVI, loď s záchranním motorom odhodia, palivo prečerpaju do hlavného motora a vydajú sa len s týmto na Kerbin. Po úprave plánu sa JEBADIAH presunul do druhého modulu. Motori sa nastavili smerom od DUNA a urobil sa zážih ktorý dostal Kerbíkov na obežnú dráhu okolo SLNKA. Po chvíli prišiel zážih ktorý Kerbíkov nasmeroval smerom na Kerbin. Na pol ceste ale prišla ďalšia správa. KERB-výskumníci testovali pristávaci modul aj s počtom padákov ktorý tam je a zistili že on nebude schopný prežiť pristátie na Kerbine. Riešenie nastalo hneď. Pošleme na orbitu Kerbinu ďalšiu loď do ktorej sa Jebadiah aj s Bobom presunú a pristanú na Kerbine. Po pár mesiacoch sa dostali BOB s JEBADIAHOM ku Kerbinu a urobili masívny zážih ktorý ich dostal na obežnu dráhu Kerbinu. Tam prišiel na rad DILNARD Kerman ktorý bol v záchrannej lodi. Priblížil sa k Bobobi s Jebadiahom na 100m. Prvý kto šiel prestupovať bol Jebadiah. Prestúpil a potom nasledoval hrdina BOB. Bob Kerman ako vystupuje z lode. V pozadí je vidieť záchrannú loď do ktorej bude smerovať.

Aj keď s veľkými problémami ale predsa, aj hrdina BOB prestúpil. Všetci traja Kerbíci už v záchrannej lodi..

Potom prišiel posledný brzdiaci zážih a začalo sa stúpať dole do atmosféri. Po chvíli sa mali otvoriť padáky. Kvôli zlému načasovaniu ale automatika zlihala a padáky sa neotvárali. Vtedy ale DILNARD zachoval chladnú hlavu a ručne tie padáky otvoril. Otvorené padáky záchranného modulu..

Po minúte sa padáky otvorili naplno a loď aj s hrdinami BOBOM a JEBADIAHOM bezpečne pristála do mora.

Táto cesta mi zabrala asi 4 hodiny hrania. Mal som viac krát obrovské šťastie ale podarilo sa :tlesk: a ja som ani neveril že raz sa mi fakt podarí pristať na DUNA a vrátiť sa späť. Podotíkam že som nepoužil ŽIADNE MODY je to čisté KSP. Ja veľmi tie mody neuznávam. :lol: Inač sorry za gramatické chyby ale nie som najviac nadaný na jazyky :lol:
Naposledy upravil(a) rexino dne 12.8.2013 12:50, celkem upraveno 3 x.
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Hodně hodně velká gratulace. Tohle bylo velice komplikované. Těch kritických míst bylo fakt dost. Klobouk dolů, že jsi to všechno zvládl.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
rexino
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel

Příspěvek od rexino »

Dugi píše:Hodně hodně velká gratulace. Tohle bylo velice komplikované. Těch kritických míst bylo fakt dost. Klobouk dolů, že jsi to všechno zvládl.
Dik dalo to zabrať. Tie kriticke body nemuseli byť kebyže som si všetko trocha lepšie premyslel a nebol som blb :lol: . Ale hlavný problem bol že nevedel som koľko paliva a aký silný motor treba na vzlet z DUNA. Na DUNA som mal len jeden pristavaci modul ktorý ma na sebe teplomer :lol: a jeden rover ktorý ma väčšinu kolies polámaných takže hýbať sa veľmi nevie :lol: . Bol som celkom prekvapený že tá loď stačila na orbitu.
"Sľúbili ste mi kolónie na Marse. Namiesto toho som dostal Facebook." Buzz Aldrin
Karel
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Karel »

Rexino:

Famózní mise !! Řekl bych, že ty nečekané události a možnost jich nějak kreativně řešit, je to, co nás na KSP nejvíc baví. Výborně jsi to zvládl a ta část jak jsi musel otočit orbitu, byla nejvtipnější :lol:

PS: Parádní příběh :palec nahoru:
rexino
Zkušený vesmírný badatel
Zkušený vesmírný badatel

Příspěvek od rexino »

Kerbíkov postihla obrovska tragédia. Kerbolske vetry odviali všetky satelity a všetko ostatné von z Kerbolskej sústavy. Na(ne)šťastie Bill Kerman ktorý bol posledným vo vesmíre sa stihol vrátiť. Bohužiaľ kvôli tomu že návrat bol núdzový pristál nie na najvhodnejšiom mieste a to v Kerbalskom vesmírnom centre a tým zničil všetky dokumentácie o raketách a aj prototypi. Kerbíci na planéte túto katastrofu z neznámich príčin volajú Aktualizácia na 0.21 . KERB-výskumníci ale odhodlane postavili nové VAB aj celú infraštruktúru a dokonca vymysleli lepšie technológie. S týmto všetkým oznámili smelý program Kerbonaution ktorý si za cieľ nekladie nič menšie ako dostať sa na všetký planéty. V prvej časti programu sa na všetky planéty a ich mesiace vyšle sonda s vedeckými prístrojmi kedže kerbíci majú spred katastrofy záznami iba o planétach Mun,Minimus,Eve, Duna a o Moho sa tuší podľa jednej preletovej sondy že nemá žiadnú atmosféru. Po tom čo sondy zistia všetký info o planétach tu príde druhá časť ktorá si kladie oveľa väčšie plány a to návrat Kerbíkov aj so vzorkami z planét z ktorých sa to len dá. Po tomto programe budé pokračovať program pre roveri na vybrané planéty ale tento program ešte kerbíci neschválili.

Začať sa teda muselo od začiatku a KERB-výskumníci dostali jasnú úlohu. Vyvinúť raketu ktorá bude schopná vyniesť Kerbíka na obežnú dráhu resp. na Free Return MUN(MINIMUS) Orbit alebo výskumnu sondu na Mun a Minimus. KERB-výskumníci troška experimentovali s technológiami. Vymysleli 3 stupňovú raketu Pluto 3 ktorá bude mať 3. stupeň z minulích letov na Mun. Druhý stupeň bude tvoriť najväčšia nádrž s veľkým priemerom s novým šetrnejším motorom. Prvý stupeň bol ale úplný experiment kedže ho tvorilý 3 motory SRB. Planet Lander bol vytvorený klasický s nožičkami, panelmi a experimentmi aké sa len dali. Prišiel prvý štart. Zážih a už od prvej sekundy štartu sa niečo nezdalo. SRB motory sa neskutočne zatriasli a hneď aj vybuchli. KERB-výskumníci sa domnievali že postačí motory iba lepšie spojiť. Že to bola blbosť ukázal hneď druhý štart ktorý dopadol tak isto akurát uletel o pár metrov vyššie. KERB-výskumníci teda vedeli že tento prvý stupeň fungovať nebude a nahradili ho klasickým motorom, s 3 SRB motormi na boku. Raketa dostala pochopiteľne názov Pluto 4. Prvý štart nastal onedlho. Po zážihu sa hneď raketa vzniesla. Uletela 2000m a potom sa SRB motory ulomili čo zničilo raketu. Pri ďalšom štarte KERB-výskumníci spevnili SRB motory. Po štarte ale v 3000m zlihal spoj medzi 1. a 2. stupňom. Po tomto zlihaní už dochádzali Kerbianom nervy ale KERB-výskumníci uisťovali že výmením tohoto spoja to už bude fungovať. Ďalší štart už bol úspešný.
Obrázek
Pluto 4 tesne pred úspešným štartom.

Druhý stupeň ktorý bol tiež úplne nový už fungoval bezchybne a po pár minútach už aj s pomocou tretieho stupňa bol Planet Lander na orbite.
Obrázek
Planet Lander aj s tretím stupňom Pluto 4 na orbite.

Po tomto sa už vypočítal zážih pre dráhu na Mun, ktorý bol úspešný. Po postupnom znížovani obežnej dráhy Munu prišiel zážih ktorý už znamenal že planet lander začal klesať s ešte pripojeným 3. stupňom smerom dole. Po miernom vyrovnaní padania bol odpojený aj 3. stupeň a zostupové motory landeru ktoré boli tiež neodskúšané sa zapálili. Všetko prebiehalo ako malo a po minúte Lander dosadol na Mun.
Obrázek
Planet Lander s pristávacími triskami a nádržami na vrchu.

Obrázek
Planet Lander v celej svojej kráse. V ľavo hore je vidno tieň odlietajúcich pristávacích motorov.

Kerbíci slávili. Misia splnila všetko čo mala. Funkčnosť Planet Landeru ktorý v tejto konfigurácii bude zostupovať na planéty bez atmosféri ale aj raketa ktorá po všetkých úpravach fungovala stopercentne.

Mňa celkom baví písať tieto príbehy zo sveta Kerbinu a keby bol o nich záujem mohol by som písať aj pokračovania :)
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Určitě piš! :palec nahoru:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
ZelvaCZ
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZelvaCZ »

Napadlo mě, že by se zde mohlo založit samostatné téma, ve kterém bychom si mohli vzájemně představovat a vyměňovat svoje raket(oplán)y :)

Myslíte, že to je dobrý nápad? Souhlasíte s ním? (druhá otázka spíše na Dugiho :lol:)
Karel
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Karel »

Piš! :)

Mně to taky baví. Jak psát, tak číst.

Ohledně toho budování od základu na čisté půdě. Napadla mě spojitost s reálem. Nasa a jejich centrum, které bylo vybudováno pro program Apollo. Tehdá dosáhli ohromného úspěchu, pokroku, a vůbec všeho. No a od té doby sem tam něco, ale už nic tak velkého. A nedávno jsem v jednom dokumentu slyšel, jak si stěžovali na to, že velkou část jejich práce dá přizpůsobování se stávajícímu technickému zabezpečení. Rozuměj jejich mise se z velké části přizpůsobují tomu, co už postavili, rampy, nosiče, a další technické vybavení, kterého jsou mraky, a ne, že bychom mohli říct, že je to něco zanedbatelného. Jakoby nenápadně naznačovali, že je to pro ně přítěž. Že nejlepší by bylo všechno zbourat a začít opět na úplně čisté louce.

Člověk tohle zná i ze svého života, jak těžce se někdy pokračuje v tom, co už je rozpracováno dlouho. A jakou úlevou a boosterem je, když udělá člověk radikální řez a všechno staré smete ze stolu. A začne úplně odznova. (Vyháže staré záznamy z šuplíků, přehází nábytek v místnosti, zbourá a postaví novou dílnu, vše staré z dětství spálí a odjede do cizí země a začne odznova...) To jsou kolikrát taková našlápnutí, že si pak člověk řekne, jak dlouho se nechal svazovat vším tím starým. Možná by něco takového pomohlo i NASA i Rusům. Pardon za OT, Jen mě to napadlo, když jsem pročítal Rexinův příspěvek. Takže buď rád, že je nová nekompatibilní 0.21ka jinak bys pořád stavěl stejné rakety a zapomněl na inovace. ;)

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“