Pochlubte se!
Re: Pochlubte se!
Gratulace! 

- Karel
- Pokročilý uživatel
- Reputace: 0
Výborný nápad, do toho jdu taky 

- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Moc pěkná přistávací plošina
Proč má ten rover nožičky?

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Na to, aby bol stabilný pri vŕtaní
použil som malý vysúvací rebrík ako vrták

- Karel
- Pokročilý uživatel
ty si v rámci zkoušek jen tak, zaletíš na Mun? No, proč ne?
Já dnes celé dopoledne pracoval na sondě Kopernikus, kterou jsem měl v rámci průzkumu hlubokého vesmíru vyslat na průlet mezi Dunou a jejím měsícem Ike. SOnda měla při průletu pořídit fotky obou těles a pak nenávratně zmizet.
Dokonce došlo ke startu. Na orbitě Kerbinu jsem začal hledat na mapě orbity planet, abych odměřil fázový úhel. Jenže ať jsem zoomoval kolečkem myši jak chtěl, planety se ne a ne objevit (!)
Vyděšen strašlivou myšlenkou (že by ve verzi 0.16 ještě nebyly) jsem bleskově zapnul Internet a začal googlovat. Mé nejhorší obavy se co?... ANo správně, naplnily
Vážení, měl by někdo nějaký nápad jak na mém PC zprovoznit verzi 0.17, popř. 0.18 ? Už jsem o tom psal jednou až po 16ku mi jede všechno. Pak jakoby se ale něco změnilo v kodu hry, nebo enginu, od 0.17 počínaje už mi žádná další vyšší verze nejde spustit. Ve Windows 7 při startu vůbec nic nenaběhne. Ve Windows XP to aspoň vyhodí hlášku:
"Nastala vyjímka unknown software exception (0xc000001d)"
Podotýkám že už dříve jsem zkoušel nainstalovat Unity engine development kit a taky jsem to nerzojel. Jakoby Unity nebylo kompatibilní s mým PC ??? Ale říkám do verze 0.16 mi jede všechno. Za nápady děkuji.
Protože takhle budu sondy vysílat leda tak, no však víte kam, ... na MUn

Já dnes celé dopoledne pracoval na sondě Kopernikus, kterou jsem měl v rámci průzkumu hlubokého vesmíru vyslat na průlet mezi Dunou a jejím měsícem Ike. SOnda měla při průletu pořídit fotky obou těles a pak nenávratně zmizet.
Dokonce došlo ke startu. Na orbitě Kerbinu jsem začal hledat na mapě orbity planet, abych odměřil fázový úhel. Jenže ať jsem zoomoval kolečkem myši jak chtěl, planety se ne a ne objevit (!)
Vyděšen strašlivou myšlenkou (že by ve verzi 0.16 ještě nebyly) jsem bleskově zapnul Internet a začal googlovat. Mé nejhorší obavy se co?... ANo správně, naplnily

Vážení, měl by někdo nějaký nápad jak na mém PC zprovoznit verzi 0.17, popř. 0.18 ? Už jsem o tom psal jednou až po 16ku mi jede všechno. Pak jakoby se ale něco změnilo v kodu hry, nebo enginu, od 0.17 počínaje už mi žádná další vyšší verze nejde spustit. Ve Windows 7 při startu vůbec nic nenaběhne. Ve Windows XP to aspoň vyhodí hlášku:
"Nastala vyjímka unknown software exception (0xc000001d)"
Podotýkám že už dříve jsem zkoušel nainstalovat Unity engine development kit a taky jsem to nerzojel. Jakoby Unity nebylo kompatibilní s mým PC ??? Ale říkám do verze 0.16 mi jede všechno. Za nápady děkuji.
Protože takhle budu sondy vysílat leda tak, no však víte kam, ... na MUn

Chcel som vedieť, ako sa rover chová v zníženej gravitácii, ako ide vyliezanie z plošinky a podobne. Ono sa to síce nezdá, ale je to dosť markantný rozdiel.Karel píše:ty si v rámci zkoušek jen tak, zaletíš na Mun? No, proč ne?![]()
S tvojím problémom ti bohužiaľ neviem pomôcť. Jediná vec čo ma napadá je kúpiť nejaký notebook. Postačí aj starší za 200-300 eur a na ňom ti to určite pôjde. Keď to funguje na mojej štvorročnej šunke, pôjde to aj tebe
Hurá! Vývoj nového roveru je dokončený! Cieľombolo vyrobiť univerzálnu plošinu, ktorá dostane rover na ktorýkoľvek objekt v Kerbinskej sústave. Najprv som začal s testami na Kerbine (let do výšky niekoľkých kilometrov a pristátie). Potom som pokračoval na Mune a zakončil som to letom k planéte Jool a pristátím na Laythe (mesiac s atmosférou). Takže už mám rover na Mune aj na Laythe, čo je fakt super. Porkačujem s pristátím na Moho a na Eeloo. Potom vymyslím niečo iné.
Aerobreaking pri Joole:

Aerobreaking pri Laythe:

Po aerobreakingu pri Laythe som sa dostal na obežnú dráhu a po jednom oblete som si to namieril na pláž pri miestnom ostrove.
Po navedený na pristátie som odhodil servisný úsek:

A nakoniec motoricky pristál:

Riadiaci tým bol celý natešený a po úspešnom zídení z rampy sa začalo s výskumom.

Konečne môžem letieť na Moho! Skúšky sú na konci

Aerobreaking pri Joole:

Aerobreaking pri Laythe:

Po aerobreakingu pri Laythe som sa dostal na obežnú dráhu a po jednom oblete som si to namieril na pláž pri miestnom ostrove.
Po navedený na pristátie som odhodil servisný úsek:

A nakoniec motoricky pristál:

Riadiaci tým bol celý natešený a po úspešnom zídení z rampy sa začalo s výskumom.

Konečne môžem letieť na Moho! Skúšky sú na konci

- Karel
- Pokročilý uživatel
Krása !! Ty fotky z aerobrakingu jsou super !