Europa Report

Sem patří informace o všech zajímavých filmech/dokumentech, které se věnují kosmonautice.
Odpovědět
Devilkin
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 0
Europa Report

Příspěvek od Devilkin »

Tohle se Vám bude líbit ;-)
http://www.csfd.cz/film/309312-europa-report/

Jsem zvědavý, jaké na tom najdete chyby. Krom toho, že asi ....., ale ne, nebudu kazit pointu :).
Každopádně realističtěj vyhlížející film z vesmíru jsem od Apolla 13 neviděl.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646
Re: Europa Report

Příspěvek od Wopat »

Tento film i s informacemi o něm už je zde v tomto vlákně. Viděl jsem ho a musím říct, že mi moc realistický nepříjde a to v mnoha ohledech. Byl jsem z něj zklamaný. S Apollem 13 se to nedá srovnávat ani náhodou. Ani jako film pro nezasvěceného diváka mi to nepřišlo atraktivní. A pokud se ptáš, kolik tam kdo najde chyb, tak ti musím říct, že těch tam je více, než je zdrávo. Nechci být pesimistický a určitě neodrazuju od zhlédnutí filmu, ale opravdu to není žádná hitparáda.

Jinak vítej na nejlepším fóru ;)
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Devilkin
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 0

Příspěvek od Devilkin »

Tak snad nevadí, že jsem to hodil i sem. Smazat se to dá vždycky :)

No právě jsem byl zvědavý na to vyjmenování chyb. Já jich tam jako amatér zase tolik nevidím.
Ale třeba:
- neseděly proporce lodi s vnitřním uspořádáním (to se dá celkem pochopit).
- myslím, že by se dalo nějak vypořádat s tím kerosinem
- nešlo mi do hlavy, proč nebyli oba připoutaní k lodi
- samotný výpadek komunikace byl celkem nepravděpodobný (snad se něco takového nikdy u sond nestalo) a nevěřím, že by se to nepodařilo opravit (náhradní jednotka)
- přistání ve "větru"
- to že neměli žádnou automaticky ovládanou sondu taky nebylo moc logické
a další drobnosti

ale zase oproti jiným filmům mi to přišlo docela realistické a ta atmosféra dlouhého letu se mi fakt líbila. Apollo 13 je navíc trochu jiný žánr, protože to není sci-fi, ale zpracování reálné události (kéž by takových bylo víc). Mně to připomínalo trochu i tento "dokument" - Alien Planet.

Co je tam podle tebe největší krpa? Já nejsem odborník, takže věřím, že něco zásadního mi určitě uniklo :). Třeba nevím, jestli je opravdu možné tou odstředivou silou tak dokonale imitovat gravitaci, ale tak zdá se to reálné. Nebo jak je to s radiací u Jupitera.

Děkuji za uvítání a souhlasím, že je to v daném tématu nejlepší fórum. Objevil jsem o tak před rokem a sleduji snad denně. Některé vlákna by klidně mohly vyjít i knižně :).
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2774

Příspěvek od Dugi »

Ahoj,
vítám tě na našem fóru. Doufám, že se ti tu bude líbit.
Bohužel nemám čas, abych si to video pustil, ale je pravda, že se dá otáčením imitovat gravitace .
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Gubarev
Zkušený kosmonaut
Zkušený kosmonaut
Reputace: 9

Příspěvek od Gubarev »

Nu, jak uz psal Wopat, zadna hitparada to neni, ale na maly rozpocet se to celkem vyvedlo.
Chyby nema smysl pocitat, zkratka realny vesmir mnohdy neni uplne nejvhodnejsi na format
celovecerniho filmu. Nejvic se potesilo oko me v uvodu, kdy vidime sestrihany raw footage z
ruznych priprav a startu.
Me uz dovedou rozpumpovat jen dokumenty, komercni film si uz moc nevychutnam,
ale to je deformace (priznavam)... :) :)
"It is much easier to believe than to understand"
CHris Hadfield
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2774

Příspěvek od Dugi »

Tímto bych chtěl požádat všechny, kdo vkládáte tipy na filmy, abyste sem dávali jen ty, které souvisí s kosmonautikou. Sci-fi není tak úplně náš šálek kávy, díky. ;)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij

Odpovědět

Zpět na „Filmy“