EVE Online

Sem patří debata o nejrůznějších počíatčových hrách s kosmonautickou tématikou.
Odpovědět
kalda25
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Příspěvky: 13
Reputace: 0
Registrován: 19.2.2013 14:44
EVE Online

Příspěvek od kalda25 »

Zdravím,
Po dlouhé době jsem se vrátil k této hře a napadlo mě o ní něco napsat na toto skvělé fórum.¨

Úvod
Přibližně v roce 23 000 až 24 000 n.l se otevřela v blízkosti Země, jenž byla kompletně vytěžena a zastavěna, červí díra, která vedla do jiné části Vesmíru. Těmto nově objeveným systémům se začalo říkat New Eden. V osidlování výrazně pomohl vynález warpového pohonu a skokových bran pro přesun mezi jednotlivými systémy. Po čase se však červí díra uzavřela a nastalo období válek a nepokojů , ve kterých se ztratily stovky a tisíce vesmírných lodí a kolonistů. V současné době se New Eden dělí na pět říší a to: Ammar Empire, Caldari State, Gallente Federation a Minmatar Republic. Pátou nehratelnou rasou je Jove, která si ovšem zahrávala s genetickým inženýrstvím do doby, než bylo jejich DNA poškozeno a upraveno natolik, že už nebylo cesty zpět. Všech pět ras spolu udržuje křehký mír založený na vzájemném obchodu a boji s piráty.

Popis Hry
V EVE se stáváte pilotem vesmírné lodi a můžete si zde dělat, co se Vám zachce od těžby asteroidů, až po lov pirátů.
Tato hra je v jistém smyslu unikát, protože celý trh je postaven na modelu otevřené ekonomiky. To znamená, že vše co si kupujete, Tak vyrobil některý z milionů hráčů ať už se jedná o titěrné obvody nebo o několikakilometrové vesmírné koráby. Samotná hra je velmi dobře propracovaná jak z pohledu hratelnosti, tak z pohledu textur. S tím jdou bohužel ruku v ruce i vysoké nároky na hardware ale pokud se Vám tuto hru podaří rozjet, tak Vám garantuji že výsledek bude stát za to ;) .
kalda25
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Příspěvky: 13
Reputace: 0
Registrován: 19.2.2013 14:44
EVE Online

Příspěvek od kalda25 »

U této hry si bohužel musíte herní čas zaplatit. cena se pohybuje okolo 13€ za měsíc při zvýhodněném balíčku na 3 měsíce. Samozřejmě na začátku máte 14-ti denní trial account zdarma, abyste se hru mohli vyzkoušet.
Ke hraní budete potřebovat herního klienta o velikosti 17 GB na disku a stažený zip má 5 GB

Vybavení
Řekněte, k čemu by Vám byla nadupaná bitevní loď, ve které by nevyly žádné zbraně? Zbraně se dělí na několik tříd a velikostí, přičemž třídy jsem stihl za roční přestávku úspěšně zapomenout ;) . Velikostně se zbraně dělí na malé, střední, velké a OBROVSKÉ. Malé jsou určeny pro fregaty a destroyery. Střední jsou určeny pro křižníky a bitevní křižníky, Velké pro bitevní lodě a menší kapitální lodě a největší pro ty největší lodě, co se ve hře vyskytují.
Samozřejmě nemáte jen zbraně ale i spoustu další výbavy od generátorů štítu až po přídavné spalování.

Závěrem
Ve hře existuje spousta dalších věcí ale musel bych psaním strávit hodiny a hodiny než bych tu vypsal malé procento z toho, co v této hře lze dělat. Klidně se na to mrkněte sami :)

Odkazy
http://wiki.eveonline.com/ Oficiální wiki EVE Online (anglicky)
Naposledy upravil(a) kalda25 dne 7.7.2013 15:42, celkem upraveno 1 x.
kalda25
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Příspěvky: 13
Reputace: 0
Registrován: 19.2.2013 14:44
Re: EVE Online

Příspěvek od kalda25 »

Do posledního příspěvku bych chtěl začlenit screenshoty a obrázky ze hry


- Obrázek ze starší verze hry s jasně viditelným GUI


- Orbitální bombardování planety

Odpovědět

Zpět na „PC hry“