Pochlubte se!
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Re: Pochlubte se!
To si jdu taky stáhnout.
Jinak ve verzi mi 0.19 mi Chetterer nefunguje. Vůbec nevím proč. 

tenhle addon je dělaný pro verzy 0.19.1 možná proto
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Používám verzi 0.19.1
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Wow ta bugina je dokonalá
A Genesis? S takovým monstrem se dá lítat?
Já jsem začal uvažovat, že bych zkusil postavit jednomístný, jednostupňový raketoplán, schopný letu v atmosféře i meziplanetárních cest.
Když jsem tak okukoval co je nového v 0.19 a přidělal jsem nové kolečka na nové tělo roveru, hned mě napadlo - Sojouner. Stačilo akorát přidělat solární panel a byla hotova poměrně věrohodná kopie. Tak jsem si řekl, že uskutečním misi Mars Pathfinder. Konstrukce povrchového modulu mi dala zabrat. Vyzkoušel jsem několik variant, než to stálo za to. Jako první jsem se vzdal vyklápěcí konstrukce solárních panelů. A po několika pokusech jsem se vzdal i troúhelníkového půdorysu. Můj Pathfinder se tedy nakonec svému předobrazu příliš nepodobá
Absence nafukovacích vaků ve hře mě nasměrovala k přistání na padácích bez použití motoru. Výsledek posuďte sami...

- Pathfinder a Sojouner- Pathfinder a Sojouner

Když jsem tak okukoval co je nového v 0.19 a přidělal jsem nové kolečka na nové tělo roveru, hned mě napadlo - Sojouner. Stačilo akorát přidělat solární panel a byla hotova poměrně věrohodná kopie. Tak jsem si řekl, že uskutečním misi Mars Pathfinder. Konstrukce povrchového modulu mi dala zabrat. Vyzkoušel jsem několik variant, než to stálo za to. Jako první jsem se vzdal vyklápěcí konstrukce solárních panelů. A po několika pokusech jsem se vzdal i troúhelníkového půdorysu. Můj Pathfinder se tedy nakonec svému předobrazu příliš nepodobá

- Pathfinder a Sojouner- Pathfinder a Sojouner
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Aký bol problém s vyklápacími panelmi a trojuholníkovým pôdorysom??.... A pekná misia
Mimochodom... Genesis 3 je kompletne stavaná tak, aby s ňou šlo lietať. Dokonca ani pri zapnutí SAS sa mi moc nehýbe. A to má dĺžku cez 100 metrov!!! Stabilita je zabezpečená dokovaním na viac uzlov naraz. Takže sa mi tam nič nekýve. Už sa nemôžem dočkať, ako motory naplno rozbehnem a doletím na Jool

Mimochodom... Genesis 3 je kompletne stavaná tak, aby s ňou šlo lietať. Dokonca ani pri zapnutí SAS sa mi moc nehýbe. A to má dĺžku cez 100 metrov!!! Stabilita je zabezpečená dokovaním na viac uzlov naraz. Takže sa mi tam nič nekýve. Už sa nemôžem dočkať, ako motory naplno rozbehnem a doletím na Jool

Kolik to ma tun- respektive kolik to bude mit po pripojeni vseho.
Bojím sa to spočítať. Momentálne sa to pohybuje okolo 300-ky. Rátam s tým, že po dokončení bude mať aspoň 450. Je to šialené. 
Ale presne som to zatiaľ nepočítal

Ale presne som to zatiaľ nepočítal
Takže jsem si dneska zablbnul s 0.19.
Nejprve jsem otestoval rovery a pak mi přišla na mysl jedna mise : Curiosity (respektive KerbosityTM).
Takže jsem asi hodinu a půl kutil a testoval a nakonec mi vyšli cosi, co by snad mohlo dosáhnout Duny. Vědecké přístroje, baterky a asi 5 Rtg jsem na rover nahňácal jen tak tak
. Po rychlém testovacím letu na Mun přišel na řadu ostrý let. Zezačátku vše šlapalo jak mělo ale pak se loď začala divně točit ale po odpojení 1. stupně se vše vrátilo do normálu. Nakonec inženýři z KSC došli k názoru že vše způsobily špatně natočené SRB. Po dosáhnutí orbity jsem použil gravitační zrychlení Munu a vyrazil vstříc Duně. Po cca 4 měsících letu jsem se dostal ke správné pozici pro zážeh (mimochodem přestřelil jsem node o skoro 3 hodiny ale pššt
). Po dalších měsících letu jsem se dostal k Duně. Po brzdném manévru a nasměrování na cíl v blízkosti pólu jsem odhodil transportní stupeň ve kterém zbyly poslední výpary paliva a nasměroval se na přistání. Sestup atmosférou byl při rychlosti 700 m/s dost divoký. na zbrždědí jsem použil mk16 Parachute a před dosednutím lehce dobrzdil motory. Následně jsem jako u skutečné curiosity oddělil tzv. Skycrane a odletěl s ním do bezpečné vzdálenosti.
-Kerbosity a transportní stupeň se blíží k Duně

-Kerbosity na povrchu
Jako další misi jsem si vybral dopravu prvních kerbíků na Dunu. Jako Command pod jsem si vzal DEMV Mk 5 alias ANT. Cesta vesmírem probíhala podobně s tím rozdílem že u duny mi zbyly ještě tuny a tuny paliva, sestup atmosférou se konal v celém aerodynamickém pouzdře a přistál jsem na 2 radial parachutes a 1 Mk 16 parachute aby se mi celý rover nepřeklápěl.

-Bill a Jebediash - Jako první kerbíci v historii na povrchu duny
Nejprve jsem otestoval rovery a pak mi přišla na mysl jedna mise : Curiosity (respektive KerbosityTM).
Takže jsem asi hodinu a půl kutil a testoval a nakonec mi vyšli cosi, co by snad mohlo dosáhnout Duny. Vědecké přístroje, baterky a asi 5 Rtg jsem na rover nahňácal jen tak tak

-Kerbosity a transportní stupeň se blíží k Duně

-Kerbosity na povrchu
Jako další misi jsem si vybral dopravu prvních kerbíků na Dunu. Jako Command pod jsem si vzal DEMV Mk 5 alias ANT. Cesta vesmírem probíhala podobně s tím rozdílem že u duny mi zbyly ještě tuny a tuny paliva, sestup atmosférou se konal v celém aerodynamickém pouzdře a přistál jsem na 2 radial parachutes a 1 Mk 16 parachute aby se mi celý rover nepřeklápěl.

-Bill a Jebediash - Jako první kerbíci v historii na povrchu duny