Pochlubte se!
Re: Pochlubte se!
Tak tedy píši své spíše neuspěchy. Po asi půl hodině jsme se konešně dostal do vesmíru udělal jsme jeden oblet kerbolu a pak přistál v oceánu. Svoji misi jsme tímpadem splnil první kerbonaout byl ve vesmíru tak jsme začal stavit další, alae na konec jsem si stáhl modifikaci kteá do hry přidává burrana a odysseo (raketoplány) první let katastrofa zapoměl sjem na advans s.a.s a asi po dvou metrech se raketoplán předvrátil a byl konec. Další vílet udělala Odssea která vynesla do vesmíru první satelit ten ted krouží na spešl oběžnici 100 na 130. Odyssea se vracela s orbyty pomalu a ladně dokonce jsme vlétaval silnějšího gravitačního pole tak jak opravdoví raketovpán hesky pozádech, behem přiblížení jsem pak dotočil raketoplána šel jsem na přistání věděl jsme že na ranvej se netrefim tak jsme jsme prostě chtěl přistát na trávě boužel mi došlo všecho palivo až na RTS trysky takže jsem tam šel tak trocho jen za pomoci gravitačního zrychlení a nějakého toho vztlaku ve výšce 2500m jsem měl rychlost už něco kolem 1100km/h takže narovnávat čumák bylo dost pracný tadfy mi pomohl mechjeb který měl zapnutou kill rotation a tak jsme se dokázal naklonit nakonec jsme v rychlosti 250km/h a výšce něco kolem 150m nad terenem jsme trochu zdvihl čumák a chtěl přistát. Dotkl jsme se země v rychlosti 227km/h všechno bylo v pohodě dokud mi neupadl nos kde byl mechjeb zabudována a moje oddysea neudělala tře salta dopředu buhužel všichni členové posádky zahynuli lae ukol splnili vynést na pevnou orbitu satelit. Dostali medajli a řád hrdiny kerbalské plany buhužel jen posmrtně, všichni na ně vzpomínaj a nikdo na ně nezapomene
Nazdar. Tak som si po havárii mojej prvej lode (kvôli bugu) postavil novú. Volá sa Genesis 1. Momentálne je loď hotová. Ešte k nej pripojím lander na Laythe, Vall a Bop. Na lodi sú už pripojené dve družice pre Vall a Tylo a dve malé aj s landerom pre Bop a Pol.

Ešte asi pripojím dve externé nádrže, aby som mal istotu že nebudem musieť odhadzovať niektoré časti lode aby som sa mohol vrátiť. Nerád by som zničil tak krásnu stavbu
Loď je tvorená z pohonnej a obytnej jednotky. Pohonná jednotka sa skladá z troch častí. engine 1 a engine 2 sú sekcie s dvoma nádržami a tromi motormi. V strede je jedna nádrž s motorom. V prípade že by palivo nevystačilo na návrat celej lode, hlavné pohonné jednotky sa oddelia aj s obytnou sekciou v tvare kríža a odľahčená Genesis 1 potom doletí späť na Kerbin.

Krížová obytná sekcia slúži na vytvorenie gravitácie pomocou rotácie celej sekcie. V druhej obytnej časti bude stav bez tiaže a tá bude slúžiť hlavne na experimenty.

Do celej lode Gensis 1 sa vojde 5 kerbinautov. (aj keď v skutočnosti by som ich tam napchal aj 40
)

Ešte asi pripojím dve externé nádrže, aby som mal istotu že nebudem musieť odhadzovať niektoré časti lode aby som sa mohol vrátiť. Nerád by som zničil tak krásnu stavbu

Loď je tvorená z pohonnej a obytnej jednotky. Pohonná jednotka sa skladá z troch častí. engine 1 a engine 2 sú sekcie s dvoma nádržami a tromi motormi. V strede je jedna nádrž s motorom. V prípade že by palivo nevystačilo na návrat celej lode, hlavné pohonné jednotky sa oddelia aj s obytnou sekciou v tvare kríža a odľahčená Genesis 1 potom doletí späť na Kerbin.

Krížová obytná sekcia slúži na vytvorenie gravitácie pomocou rotácie celej sekcie. V druhej obytnej časti bude stav bez tiaže a tá bude slúžiť hlavne na experimenty.

Do celej lode Gensis 1 sa vojde 5 kerbinautov. (aj keď v skutočnosti by som ich tam napchal aj 40

Tak to je paráda. Promakaná lodička 

Tak som Genesis 1 pripravil na prvú cestu do hlbokého vesmíru.
Na popredí v obrázku môžete vidieť lander pre Laythe. Za krížovou obytnou sekciou je pripojený menší lander pre Vall. Tento lander bude musieť zvládnuť cestu s obežnej dráhy Laythe na Vall, pristáť a doletieť späť. Vľavo som pripojil externú nádrž (ET) ktorá má rovnakú hmotnosť ako lander pre Vall, čím vyváži loď a poskytne palivo pre cestu späť a manévry v systéme Joolu.

Ak by nietko chcel vedieť, tak mám maximálne 4-5 fps. Keď som pripájal lander pre Laythe bolo to ešte relatívne OK, aj keď mal som k dispozícii iba 10 trysiek. Pripájanie externej nádrže potom bolo problematickejšie a keď som dokoval lander pre Vall, tak som ďaoval bohu že spravili tak úžasný systém na pripájanie a pekne mi to na glóbuse, kde mám mieriť
pretože nevidel som skoro nič.

Genesis má viac než 200 ton, z toho 100 ton pripadá na palivo pre hlavný pohon, 26 ton váži palivo pre landre a sondy, obytná sekcia váži 41,5 ton. Zvyšok váhy pripadá na solárne panely, prístroje a motory. Motory hlavného pohonu vážia skoro 16 ton.
Zajtra alebo pozajtra snáď zaletím na Jool.
Na popredí v obrázku môžete vidieť lander pre Laythe. Za krížovou obytnou sekciou je pripojený menší lander pre Vall. Tento lander bude musieť zvládnuť cestu s obežnej dráhy Laythe na Vall, pristáť a doletieť späť. Vľavo som pripojil externú nádrž (ET) ktorá má rovnakú hmotnosť ako lander pre Vall, čím vyváži loď a poskytne palivo pre cestu späť a manévry v systéme Joolu.

Ak by nietko chcel vedieť, tak mám maximálne 4-5 fps. Keď som pripájal lander pre Laythe bolo to ešte relatívne OK, aj keď mal som k dispozícii iba 10 trysiek. Pripájanie externej nádrže potom bolo problematickejšie a keď som dokoval lander pre Vall, tak som ďaoval bohu že spravili tak úžasný systém na pripájanie a pekne mi to na glóbuse, kde mám mieriť

Genesis má viac než 200 ton, z toho 100 ton pripadá na palivo pre hlavný pohon, 26 ton váži palivo pre landre a sondy, obytná sekcia váži 41,5 ton. Zvyšok váhy pripadá na solárne panely, prístroje a motory. Motory hlavného pohonu vážia skoro 16 ton.
Zajtra alebo pozajtra snáď zaletím na Jool.
Konecne jsem po dlouhem testovani uskutecnil pilotovany let na Eve a zpet.
Pouzil jsem 2 zajimave technologie a to Balon pro pristani a pocatecni nabrani vysky pri navratu, takze stoupaci modul z Eve mel pouze 30 tun. Na Eve letel a pristal nepilotovane - slouzil pouze pro navrat na obeznou drahu.
Kerbalnaut pristal v elektrickem vrtulniku/roveru ve kterem po pruzkumu doletel k navratovemu modulu a vratil se k lodi na obezne draze.

http://imgur.com/a/eZFIT#0
Pouzil jsem 2 zajimave technologie a to Balon pro pristani a pocatecni nabrani vysky pri navratu, takze stoupaci modul z Eve mel pouze 30 tun. Na Eve letel a pristal nepilotovane - slouzil pouze pro navrat na obeznou drahu.
Kerbalnaut pristal v elektrickem vrtulniku/roveru ve kterem po pruzkumu doletel k navratovemu modulu a vratil se k lodi na obezne draze.

http://imgur.com/a/eZFIT#0
Po dobrych zkusennostech s balony jsem jeste zkusil sondu na Jool. Vysledky mereni jsou ponekud prekvapive.
Teplota v nejvyssich vrstvach atmosfery/ cca 120 000 m/je -440 stupnu celsia /holt kerbal universe - evidentne trochu jine fyz. zakony/ pri "povrchu" je tlak 15 Atm. a teplota 996 stupnu. 0 stupnu je ve vysce 45 800 m a tlaku 0,15 Atm.

cele album
http://imgur.com/a/1GJIJ#0
Teplota v nejvyssich vrstvach atmosfery/ cca 120 000 m/je -440 stupnu celsia /holt kerbal universe - evidentne trochu jine fyz. zakony/ pri "povrchu" je tlak 15 Atm. a teplota 996 stupnu. 0 stupnu je ve vysce 45 800 m a tlaku 0,15 Atm.

cele album
http://imgur.com/a/1GJIJ#0
Dnes som si znova zapol KSp a pri hraní som sa inšpiroval firmou Virgin Galactics. Postavil som kompletne znovupoužiteľný dvojstupňový raketoplán, ktorý je schopný vynášať na obežnú dráhu okolo Kerbinu družice.

Raketoplán letí zavesený na prvom stupni, ala WhiteKnight.

Spaceshipthree na obežnej dráhe. Vpredu má v nákladovom priestore družicu.

aerodynamický kryt bol odstránený a družica vypustená.
Raketoplán potom pristane na pevnine.

Raketoplán letí zavesený na prvom stupni, ala WhiteKnight.

Spaceshipthree na obežnej dráhe. Vpredu má v nákladovom priestore družicu.

aerodynamický kryt bol odstránený a družica vypustená.
Raketoplán potom pristane na pevnine.
Konecne jsem nasel Magic Boulder. /I kdyz pouze s informacemi o jeho orbite nalezenymi na foru KSP/
Postavil jsem meziplanetarni lod s jednou pristavaci a jednou orbitalni sondou + pilotovanou malou lodi pro konecne priblizeni, letel k IKE /mesic Duny/ a zaujal polarni orbitu.
Pristal jsem se sondou na polu IKE a zkousel pozorovat oblohu, nic jsem ale nevidel - nastesti jsem uz mel predem pomerne presne informace o jeho orbite tak jsem zaujal trochu vyssi orbitu a jen cekal az mne dohoni, coz se stalo prekvapive brzo. Pak uz nasledoval jen pruzkum. Podle ocekavani ten balvan nemeni ve svem okoli ani teplotu ani gravitaci.
Pak jsem se znovu podival na oblohu ze sondy na IKE/ted jsem mel u nej tri lode podle kterych jsem ho hned nasel/ a zjistil ze je opravdu videt, velice slabe ale je. Takze se da najit i bez informace o jeho orbite predem ale vyzadovalo by to trpelivost skutecneho astronoma coz proste nemam.

http://imgur.com/a/3fSRB#0
Postavil jsem meziplanetarni lod s jednou pristavaci a jednou orbitalni sondou + pilotovanou malou lodi pro konecne priblizeni, letel k IKE /mesic Duny/ a zaujal polarni orbitu.
Pristal jsem se sondou na polu IKE a zkousel pozorovat oblohu, nic jsem ale nevidel - nastesti jsem uz mel predem pomerne presne informace o jeho orbite tak jsem zaujal trochu vyssi orbitu a jen cekal az mne dohoni, coz se stalo prekvapive brzo. Pak uz nasledoval jen pruzkum. Podle ocekavani ten balvan nemeni ve svem okoli ani teplotu ani gravitaci.
Pak jsem se znovu podival na oblohu ze sondy na IKE/ted jsem mel u nej tri lode podle kterych jsem ho hned nasel/ a zjistil ze je opravdu videt, velice slabe ale je. Takze se da najit i bez informace o jeho orbite predem ale vyzadovalo by to trpelivost skutecneho astronoma coz proste nemam.

http://imgur.com/a/3fSRB#0