73. díl - Zrod kosmické lodi
73. díl - Zrod kosmické lodi
Dnes v našem seriálu navštívíme Ameriku. Tady totiž vzniká první exemplář lodi Orion. Už za rok a pár měsíců na něj čeká první testovací let a proto je potřeba celý stroj dobře připravit.
Minulý díl Dobývání vesmíru se jen o chlup a navíc na poslední chvíli překulil do šesticiferných čísel. Do této chvíle nabral 100 852 zhlédnutí. Přes odkaz v popisu videa přišlo na naše fórum 95 návštěv.
Minulý díl Dobývání vesmíru se jen o chlup a navíc na poslední chvíli překulil do šesticiferných čísel. Do této chvíle nabral 100 852 zhlédnutí. Přes odkaz v popisu videa přišlo na naše fórum 95 návštěv.
Re: 73. díl - Zrod kosmické lodi
Super diel. Strašne sa mi páčil hlavne záber na konštrukciu štítu. A hlavne tá veľkosť
Asi ako naša terasa. Astronauti sa rozhodne nebudú tlačiť. Ešte by ma zaujímalo, či bude Orion znovupoužiteľný. Pretože štít asi vymenia, ale zvyšok by mal byť po skúsenostiach s raketoplánmi teoreticky znovupoužiteľný či?? 
Díky.
Našel jsem jen informaci, že CM Orionu by měl být znovupoužitlený. Ovšem bez bližších upřesnění kolik startů má jedna loď zvládnout.
Našel jsem jen informaci, že CM Orionu by měl být znovupoužitlený. Ovšem bez bližších upřesnění kolik startů má jedna loď zvládnout.
Super. To video jsem sice viděl tady na fóru, ale s komentářem to má hned větší šťávu.
Ta velikost tepelného štítu Orionu je skutečně ohromující, i když samotná kabinabude o něco menší. Jenom si nejsem jistý, jestli jsem to pochopil správně: ta titanová konstrukce je součástí Orionu? Bude k ní tedy z jedné strany připojen tepelný štít a z druhé samotná kabina?
Téma: Přípravy lodi Orion
Ta velikost tepelného štítu Orionu je skutečně ohromující, i když samotná kabinabude o něco menší. Jenom si nejsem jistý, jestli jsem to pochopil správně: ta titanová konstrukce je součástí Orionu? Bude k ní tedy z jedné strany připojen tepelný štít a z druhé samotná kabina?
Téma: Přípravy lodi Orion
Díky 
No abych se přiznal, tak jsem to z toho videa příliš nepochopil. Ale předpokládám, že tahle titanová konstrukce se z jedné strany přidělá k Orionu a z druhé strany se přilepí štít.
No abych se přiznal, tak jsem to z toho videa příliš nepochopil. Ale předpokládám, že tahle titanová konstrukce se z jedné strany přidělá k Orionu a z druhé strany se přilepí štít.
- JosVerstapen
- Pokročilý uživatel

- Reputace: 2
Fakt hezký díl o Orionu a jeho štítu. Já si osobně myslím, že ta odlehčená titanová konstrukce nebude součástí Orionu jako celku, ale vždy zvlášť. Ta žebrovaná konstrukce bude třeba zaplněna nějakou tepelněizolační pěnou s tvrzeným a vysokoadhézním specielním povrchem, aby se dané keramické destičky nalepily na povrch.
Jinak ta velikost toho štítu mě taky vcelku dostala, je to neskutečně velké i když je to v největším průměru lodi tak to budí respekt
Třeba nám ukáží i nějaké další video jak to bude řešeno.
Jinak ta velikost toho štítu mě taky vcelku dostala, je to neskutečně velké i když je to v největším průměru lodi tak to budí respekt
Třeba nám ukáží i nějaké další video jak to bude řešeno.