Starbase Boca Chica
Re: Starbase Boca Chica
Demolacia ochrannej bariery pokracuje
Giga Bay pomaly zacina rast

Dva aktualne zabery na rampu 2

Upravy na rampe 1

Dva aktualne zabery na rampu 2
Upravy na rampe 1
OLM 1 dostal nove znacky (zelenou farbou) pravdepodobne tam sa zacne rezat

A uz sa reze, OLM 1 sa pomaly zacina stavat minulostou
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky

- Reputace: 12305
Srovnání stavu po 10 měsících výstavby.
Věřím, že na tom makají téměř 24/7, ... ale jsem trochu překvapen, jak to na SpX zvyklosti dlouho trvá...
Vlastně ne, asi tolik překvapen nejsem, je to gigantická stavba, prošpikovaná mnoha systémy a stavěná navíc na písečném podloží, nad i pod úrovní blízké hladiny moře.

Věřím, že na tom makají téměř 24/7, ... ale jsem trochu překvapen, jak to na SpX zvyklosti dlouho trvá...
Vlastně ne, asi tolik překvapen nejsem, je to gigantická stavba, prošpikovaná mnoha systémy a stavěná navíc na písečném podloží, nad i pod úrovní blízké hladiny moře.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
To co je pri takychto projektoch najnarocnejsie je to, co nie je vidiet a to je planovanie. Dostat to, co treba kam to treba a v spravny cas.Pospíšil píše: 5.11.2025 14:11 Srovnání stavu po 10 měsících výstavby.
Vlastně ne, asi tolik překvapen nejsem, je to gigantická stavba, prošpikovaná mnoha systémy a stavěná navíc na písečném podloží, nad i pod úrovní blízké hladiny moře.![]()
Klobuk dole pred panmi, co toto cele navrhli a dokazali naplanovat
Za pár let se tam budou přehřívat obvody 24/7/365 Optimusům napojeným na SpaceX verzi Groka 8 a lidi budou chodit okolo kontrolovat, pokud nebudou dělat jen "svačináře" robotům.