Elon Musk - SpaceX CEO, osobnost, vizionář
Re: Elon Musk - SpaceX CEO, osobnost, vizionář
To bylo s jinou - ta s ním má 1 dítě. Nebo uveďte odkaz na příspěvek pro případnou korekci. Jsem to zkoušel najít, ale jsme to asi přehlédl. S touto měl dosud ofíko 3 děti, nyní mají 4. Někteří na to už vytvářejí grafické prezentace, aby se v tom lidi vyznali.Thales píše: 1.3.2025 17:27 Není to to samé co je asi o pět stránek zpátky? Matka stejná a bylo 13. v pořadí.

Především by měl sám odejít ze SpaceX a přenechat to někomu, kdo není vyšinutý magor.
Shivon Zilis je CEO Neuralinku, má vystudovaný Yale , v letech 2017-19 byla projektovou ředitelkou v Tesle (divize autopilot a vývoj čipů). V roce 2015 byla ve Forbes 30 under 30 ventures capitalists. Musk jí potkal v OpenAI. Je to chytrá ženskátodtv píše: 3.3.2025 2:28To bylo s jinou - ta s ním má 1 dítě. Nebo uveďte odkaz na příspěvek pro případnou korekci. Jsem to zkoušel najít, ale jsme to asi přehlédl. S touto měl dosud ofíko 3 děti, nyní mají 4. Někteří na to už vytvářejí grafické prezentace, aby se v tom lidi vyznali.Thales píše: 1.3.2025 17:27 Není to to samé co je asi o pět stránek zpátky? Matka stejná a bylo 13. v pořadí.![]()

Edit: tak to jsem netušil, ale byla hokejovou brankářkou za Yale a drží/držela rekord v gólech na zápas - takže i docela tvrdá holka

Sice na tomhle fóru politiku řešit nechci, ale tohle mi už nedá. Bez Elona by žádné SpaceX nebylo. Starship by nepřistávala na věži. Volání potom, aby ze SpaceX odešel jsou naprosto zcestná a znamenalo by to konec SpaceX v podobě, jaká je teď. Stojí to na jeho osobě.
A jinak jsem rád, že je u moci Trump s Elonem v pozadí a že dělají to, co dělají. Konečně někdo začal rozebírat globalistickou hydru. NATO se mělo rozpustit už spolu s Varšavskou smlouvou. Greendealy jsou škodlivé nesmysly. Podobně hromadná migrace všelijakých nekompatibilních etnik do "bílých" zemí, to už je pro naší kulturu smrtelné. Tyhle dvě věci jsou pro nás daleko větší nebezpečí než celé Rusko. Já ho za nebezpečí pro nás nepovažuju vůbec, když jim tedy nebudeme furt okopávat kotníky, jak to předvádí naše (i minulá) vláda. To šílené politbyro v Bruseli je už horší než zvládl být Sovětský svaz (jehož jsme tenkrát ani nebyli členem, teď v tom jsme naplno). A že konečně někdo umravnil toho drzého zeleného skřeta, tomu jenom tleskám.
A dál bych už rád zase jenom o vesmírných technologiích a věcech souvisejících.
A jinak jsem rád, že je u moci Trump s Elonem v pozadí a že dělají to, co dělají. Konečně někdo začal rozebírat globalistickou hydru. NATO se mělo rozpustit už spolu s Varšavskou smlouvou. Greendealy jsou škodlivé nesmysly. Podobně hromadná migrace všelijakých nekompatibilních etnik do "bílých" zemí, to už je pro naší kulturu smrtelné. Tyhle dvě věci jsou pro nás daleko větší nebezpečí než celé Rusko. Já ho za nebezpečí pro nás nepovažuju vůbec, když jim tedy nebudeme furt okopávat kotníky, jak to předvádí naše (i minulá) vláda. To šílené politbyro v Bruseli je už horší než zvládl být Sovětský svaz (jehož jsme tenkrát ani nebyli členem, teď v tom jsme naplno). A že konečně někdo umravnil toho drzého zeleného skřeta, tomu jenom tleskám.
Naposledy upravil(a) VaclavC dne 6.3.2025 20:27, celkem upraveno 1 x.
- PtakoPyskCZ1
- Aktivní nováček
- Reputace: 51
VaclavC píše: 3.3.2025 9:47 Sice na tomhle fóru politiku řešit nechci, ale tohle mi už nedá. Bez Elona by žádné SpaceX nebylo. Starship by nepřistávala na věži. Volání potom, aby ze SpaceX odešel jsou naprosto zcestná a znamenalo by to konec SpaceX v podobě, jaká je teď. Stojí to na jeho osobě.
A jinak jsem rád, že je u moci Trump s Elonem v pozadí a že dělají to, co dělají. Konečně někdo začal rozebírat globalistickou hydru. NATO se mělo rozpustit už spolu s Varšavskou smlouvou. Greendealy jsou škodlivé nesmysly. Podobně hromadná migrace všelijakých nekompatibilních etnik do "bílých" zemí, to už je pro naší kulturu smrtelné. Tyhle dvě věci jsou pro nás daleko větší nebezpečí než celé Rusko. Já ho za nebezpečí pro nás nepovažuju vůbec, když jim tedy nebudeme furt okopávat kotníky, jak to předvádí naše (i minulá) vláda. To šílené politbyro v Bruseli je už horší než zvládl být Sovětšký svaz (jehož jsme tenkrát ani nebyli členem, teď v tom jsme naplno). A že konečně někdo umravnil toho drzého zeleného skřeta, tomu jenom tleskám.
Promiňte, ale tohle je opravdu špatně.
Ano, za to, co dokázal pro technický rozvoj lidsta, si zaslouží díky. Je to opravdu genius. ALE - to se naprosto nevylučuje s tím, že jako cítící bytost je naprosto mimoň. A slovy klasika "potřeboval by dozor statného ošetřovatele".
A teď k vašim názorům:
- globalistická hydra: příliš nekonkrétní;
- zrušení NATO: vlhý ruský sen; i když by se o některých zásazích dalo polemizovat, rozhodně nikomu nekrade území; a nikoho k sobě netahá, každý kdo se bál, se tam hnal dobrovolně;
- GreenDeal: ano, určitě minimálně drasticky omezit; ALE - kolik z jeho prvků "náhodou" odpovídá cílům Ruska (zničení jaderné energetiky, závislost na dodávkách surovin z Ruska)?
- migrace: ano, ale zkuste se mrknout na ruské servery, jak to vypadá v Rusku... A kolik prosazovatelů u nás pochází z levičáckého podhoubí? A kdopak si je asi pěstoval?
- Rusko není nebezpečí: nesmysl, zkuste jako já už několik let číst Ruské servery a budete vyléčen - falšování historie, info o tom, co nám udělají až se k nám dostanou, o tom, že je jeich právo ovádat mimálně Evropu, nejlépe celý svět.... A jejich sousedi by mohli vyprávět...
- okopávání kotníků: pokud za něj považujete odpor k jejich politice "my jsem velmoc a musíte to akceptovat a sklonit se", pak je to pravda - no ale to je FUJ a to nechci
- "drzý zelený skřet": no ale to je opravdu jasný ruský postoj; je to hrdina schopný se postavit na odpor (a tohle Rusko neskutečně vytáčí); jak by jste se v jeho situaci zachoval Vy? Zdrhnutí pryč či kolaborace, to je ono, co? No FUUUUJJ!!!
"A dál už jenom o kosmonautice" - zbabělý diskusní přístup - já si tady něco plivnu ale vy už k tomu nic nemějte? No FUJ.
Nemyslím, že tady bychom měli probírat politiku, na to jsou jiné diskuzní prostory. Ale aby to tedy nebylo zbabělé:
- že NATO nekrade území - útok na Srbsko a odštípnutí Kosova bylo co? Jinak NATO/USA dělají bordel po světě už celou druhou půlku XX. století, jenom je to v zemích nám kulturně a geograficky vzdálených, takže to tak nevnímáme. Ukrajina je nám relativně blízko a blízká.
- GD a migrace - tady zjevně nejsme ve sporu. Že to celé může být podporované Ruskem, no jasně, to dává logiku. Ale nutí nám to sem Brusel, ne Moskva. Ta i za těch "rudých" časů chtěla, abychom sice pracovali pro ní, ale prosperovali. Zelení multikulturní komunisté ze Západu nás naopak chtějí hospodářsky i kulturně zničit.
- Rusko a nebezpečí - máte pravdu, že načtené to takto nemám. Ale za existenciální hrozbu teď považuji GD a migraci, viz předchozí bod.
- ad velmoc a sklonění - to je ale realita. Poštěkávat na jadernou velmoc v situaci, kdy nemáme ani názanak jakékoliv obrany proti případnému útoku od ní je čistá tupost. Nikdo nás nenutí se vůbec do celé té situace na Ukrajině montovat, natož vyrábět nějaké muniční iniciativy a podobné věci. Tohle je hra pro velké hochy. My se máme starat o naše zájmy.
- ad zelený skřet - ten se hlavně předtím měl snažit, aby na tuhle situaci vůbec nedošlo.
- že NATO nekrade území - útok na Srbsko a odštípnutí Kosova bylo co? Jinak NATO/USA dělají bordel po světě už celou druhou půlku XX. století, jenom je to v zemích nám kulturně a geograficky vzdálených, takže to tak nevnímáme. Ukrajina je nám relativně blízko a blízká.
- GD a migrace - tady zjevně nejsme ve sporu. Že to celé může být podporované Ruskem, no jasně, to dává logiku. Ale nutí nám to sem Brusel, ne Moskva. Ta i za těch "rudých" časů chtěla, abychom sice pracovali pro ní, ale prosperovali. Zelení multikulturní komunisté ze Západu nás naopak chtějí hospodářsky i kulturně zničit.
- Rusko a nebezpečí - máte pravdu, že načtené to takto nemám. Ale za existenciální hrozbu teď považuji GD a migraci, viz předchozí bod.
- ad velmoc a sklonění - to je ale realita. Poštěkávat na jadernou velmoc v situaci, kdy nemáme ani názanak jakékoliv obrany proti případnému útoku od ní je čistá tupost. Nikdo nás nenutí se vůbec do celé té situace na Ukrajině montovat, natož vyrábět nějaké muniční iniciativy a podobné věci. Tohle je hra pro velké hochy. My se máme starat o naše zájmy.
- ad zelený skřet - ten se hlavně předtím měl snažit, aby na tuhle situaci vůbec nedošlo.
- PtakoPyskCZ1
- Aktivní nováček
Než odpovím - pokud si admini myslí, že tohle sem nepatří, tak prosím o info a nechám toho.
"nechci tady probírat politiku" - ale dám sem politický svůj politický názor a zakončím ho "a další už ne"? = porušení principu "nikdo nebo všichni"
Kosovo - nepravda, žádný stát NATO si nepřisvojil území Srbska; toto řešení možná nebylo ideální, ale jak jinak vyřešit to, co vyvolalo Srbsko (ať už zrušením autonomie Kosova či přístupem k rozpadu Jugoslávie stylem "urvi co můžeš") a co by vedlo po "vyčištění" od Albánců ("Kosovo je Srbsko") jejich statisícovým exodem směr Evropa? A jistě, albánští separatisté rozhodně nebyli parta Mirků Dušínů. To je nakonec jen málokdo z nás.
Pokud přijmete za možnost, že za GD a migrací může být i snaha "přiživit / ovlivňovat to" ze strany Ruska, tak tvrzení že Rusko nás neohrožuje je nelogické.
Když si hlídám, aby mě na ulici nepřejelo auto, a nechám si spadnout na hlavu utržený balkón (ačkoli mě kolemstojící varují), to fakt není strategie přežití.... Rusko nepřestane být hrozbou, i když tuto hrozbu budu cíleně ignorovat.
Ruské servery - fakt to čtěte, ať nejste překvapen...
Přijetí principu velmocí = takže naše kapitulace v roce 1938 byla správná (taky jsme dle německé propagandy byly na ně zlí, a těch sudeťáků co jsme se natrápili...). Jak se postavíte k situaci, kdy budeme mít Rusko na hranici (stačí když padne Ukrajina a Slovensko - stačí si přečíst názor jejich ministra obrany- tedy spíše kapitulace - "vpád agresora je třeba přečkat, on nakonec odejde")? V lepším případě zdrhnout nebo rovnou si sehnat ruskou vlajku?
Zelenský měl jedinou jinou možnost - přijmout ruské imperiální požadavky. Myslíte, že pokud by Rusům potvdil že Krym a separatistické "republiky" (ne vůbec tam nebyli ruští vojáci a agenti - na území jiného státu a bez souhlasu ukrajinské vlády!) jsou jejich, že by to tím skončilo? Hitler taky tvrdil "nemáme již v Evropě žádných dalších územních požadavků". Agresor se nezastaví tam, kde podepíše smlouvu. Ten se zastaví tam, kde dostane přes držku.
"nechci tady probírat politiku" - ale dám sem politický svůj politický názor a zakončím ho "a další už ne"? = porušení principu "nikdo nebo všichni"
Kosovo - nepravda, žádný stát NATO si nepřisvojil území Srbska; toto řešení možná nebylo ideální, ale jak jinak vyřešit to, co vyvolalo Srbsko (ať už zrušením autonomie Kosova či přístupem k rozpadu Jugoslávie stylem "urvi co můžeš") a co by vedlo po "vyčištění" od Albánců ("Kosovo je Srbsko") jejich statisícovým exodem směr Evropa? A jistě, albánští separatisté rozhodně nebyli parta Mirků Dušínů. To je nakonec jen málokdo z nás.
Pokud přijmete za možnost, že za GD a migrací může být i snaha "přiživit / ovlivňovat to" ze strany Ruska, tak tvrzení že Rusko nás neohrožuje je nelogické.
Když si hlídám, aby mě na ulici nepřejelo auto, a nechám si spadnout na hlavu utržený balkón (ačkoli mě kolemstojící varují), to fakt není strategie přežití.... Rusko nepřestane být hrozbou, i když tuto hrozbu budu cíleně ignorovat.
Ruské servery - fakt to čtěte, ať nejste překvapen...
Přijetí principu velmocí = takže naše kapitulace v roce 1938 byla správná (taky jsme dle německé propagandy byly na ně zlí, a těch sudeťáků co jsme se natrápili...). Jak se postavíte k situaci, kdy budeme mít Rusko na hranici (stačí když padne Ukrajina a Slovensko - stačí si přečíst názor jejich ministra obrany- tedy spíše kapitulace - "vpád agresora je třeba přečkat, on nakonec odejde")? V lepším případě zdrhnout nebo rovnou si sehnat ruskou vlajku?
Zelenský měl jedinou jinou možnost - přijmout ruské imperiální požadavky. Myslíte, že pokud by Rusům potvdil že Krym a separatistické "republiky" (ne vůbec tam nebyli ruští vojáci a agenti - na území jiného státu a bez souhlasu ukrajinské vlády!) jsou jejich, že by to tím skončilo? Hitler taky tvrdil "nemáme již v Evropě žádných dalších územních požadavků". Agresor se nezastaví tam, kde podepíše smlouvu. Ten se zastaví tam, kde dostane přes držku.
No já to měl hlavně jako reakci na příspěvky tady, jak to teď Elon dělá hrozně. Nedalo mi to, a napsal jsem sem hlavně proto aby bylo jasné, že ne každý to tak vidí. Teď už se do toho zamotáváme, podle mne, mimo rámec tohoto fóra.
Ad Kosovo, ano, nepřipojil si to žádný stát NATO. Ale útočilo NATO a to odtržení umožnilo.
Že za GD může být i snaha z Ruska, to souhlasím, jak už jsem psal. A neříkám, že máme hrozby ignorovat. Ale valí se to sem hlavně ze Západu a přijde mi to mnohem nebezpečnější, než co může jinak přijít z Ruska. Že by nás chtěli nějak fyzicky obsadit, nebo něco podobného, to považuju za velmi málo pravděpodobné. Když ale budeme pokračovat tak, jak jedeme teď, tak si možná nějaký "výchovný" úder vykoledujeme. Ono se totiž pro to děláme ideálním cílem - když budou Rusové chtít udělat nějakou demostrativní akci (zatím jsme, naštěstí, od toho asi daleko) a hodí nějakého toho "Orešnika" třeba na chemičku v Pardubicích, myslíte, že kvůli tomu půjde Západ do války? V takovém případě už asi jaderné?
Mnichov totiž není paralela k současné situaci Rusko vs Ukrajina, ale měli bychom se z něj poučit hlavně v tom, že pro Západ nejsme podstatní a když půjde do tuhého, vykašle se na nás jako tenkrát. Jsme pro ně jenom užiteční idioti.
U Zelenského asi stačilo, aby nelezl do NATO a nevykřikoval, že pořídí jaderné zbraně. Ohledně situace na Donbase v té době, to je důsledek předchozích událostí, kde Zelenský ještě nefiguroval. Ale zvolen byl s tím, že to tam bude uklidňovat, udělal pravý opak.
Ad Kosovo, ano, nepřipojil si to žádný stát NATO. Ale útočilo NATO a to odtržení umožnilo.
Že za GD může být i snaha z Ruska, to souhlasím, jak už jsem psal. A neříkám, že máme hrozby ignorovat. Ale valí se to sem hlavně ze Západu a přijde mi to mnohem nebezpečnější, než co může jinak přijít z Ruska. Že by nás chtěli nějak fyzicky obsadit, nebo něco podobného, to považuju za velmi málo pravděpodobné. Když ale budeme pokračovat tak, jak jedeme teď, tak si možná nějaký "výchovný" úder vykoledujeme. Ono se totiž pro to děláme ideálním cílem - když budou Rusové chtít udělat nějakou demostrativní akci (zatím jsme, naštěstí, od toho asi daleko) a hodí nějakého toho "Orešnika" třeba na chemičku v Pardubicích, myslíte, že kvůli tomu půjde Západ do války? V takovém případě už asi jaderné?
Mnichov totiž není paralela k současné situaci Rusko vs Ukrajina, ale měli bychom se z něj poučit hlavně v tom, že pro Západ nejsme podstatní a když půjde do tuhého, vykašle se na nás jako tenkrát. Jsme pro ně jenom užiteční idioti.
U Zelenského asi stačilo, aby nelezl do NATO a nevykřikoval, že pořídí jaderné zbraně. Ohledně situace na Donbase v té době, to je důsledek předchozích událostí, kde Zelenský ještě nefiguroval. Ale zvolen byl s tím, že to tam bude uklidňovat, udělal pravý opak.
- PtakoPyskCZ1
- Aktivní nováček
Ale on to Elon dělá hrozně - protože se motá do věcí, kterým nerozumí (nevyčítám mu to, jenom to, že si to není schopen připustit). Já jsem byl jeho velký fanoušek - a teď je mi hodně smutno, když ho sleduji....
Kosovo - moje původní tvrzení se Vám nepodařilo vyvrátit
"Výchovný úder", demonstrativní akce - přiznáváte tímto Rusku právo být "rodičem", který má právo trestat nezbedná dítka. FAKT?
Snaha pomáhat napadené zemi samozřejmě může agresor využít k rozšíření konfliktu, ale proto máme zalézt a držet hubu a krok? FUJ!
Pokud agresor někoho napadá, je vcelku jedno, kolik napadených bude obětováno - nakonec bude chtít všechno a pak buď uspěje nebo bude zbývajícími zastaven. HISTORIE
Mnichov není paralela? LEŽ
Poučení = je správné zachovat se zbaběle (my i tehdejší velmoci)? HNUS
Znovu - Zelenský neměl jinou další možnost než (pomalu či naráz) kapitulovat. Nic jiného Rusko nechtělo.
Jednoduše - Vaše názory jsou prouské/ruské. Je to Vaše právo, ale vyhrazuji si právo s Vámi rozhodně nesouhlasit.
Kosovo - moje původní tvrzení se Vám nepodařilo vyvrátit
"Výchovný úder", demonstrativní akce - přiznáváte tímto Rusku právo být "rodičem", který má právo trestat nezbedná dítka. FAKT?
Snaha pomáhat napadené zemi samozřejmě může agresor využít k rozšíření konfliktu, ale proto máme zalézt a držet hubu a krok? FUJ!
Pokud agresor někoho napadá, je vcelku jedno, kolik napadených bude obětováno - nakonec bude chtít všechno a pak buď uspěje nebo bude zbývajícími zastaven. HISTORIE
Mnichov není paralela? LEŽ
Poučení = je správné zachovat se zbaběle (my i tehdejší velmoci)? HNUS
Znovu - Zelenský neměl jinou další možnost než (pomalu či naráz) kapitulovat. Nic jiného Rusko nechtělo.
Jednoduše - Vaše názory jsou prouské/ruské. Je to Vaše právo, ale vyhrazuji si právo s Vámi rozhodně nesouhlasit.
Navrhuji to tady na chvíli uzamknout, tyhle geopolitické analýzy se hodí někam na novinky apod... Musk se chová stále stejně, není to jiný člověk - vždy měl tyhle "vyhraněné" názory. Jeho tweety nyní X byly vždy stejně provokativní, neomalené a mnohdy vyhrocené. Akorát se teď začal věnovat politice a to stylem jako je zvyklý. Můj názor je, že se to do příštího roku utřepe a bude se věnovat dále důležitějším věcem.