Vystoupení v médiích

Tady můžete debatovat o tom jak popularizovat kosmonautiku. Můžete hodnotit již existující projekty, nebo sami navrhovat nové.
Odpovědět
Hawk
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 246
Re: Vystoupení v médiích

Příspěvek od Hawk »

Kniha me tedy nechytla a je zatim u ledu, ale treba to bude jako s prvni Dunou, kde se musela prelouskat prvni 1/5-1/4

"Lukačevič o Problému tří těles: Ve vesmíru jsme jako lesní jahůdky, není rozumné na sebe upozorňovat"

https://www.stream.cz/dvtv-interview/lu ... .seznam.cz
slappy
Moderátor
Moderátor
Reputace: 2829
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slappy »

S knihou to mám podobně.. Leží rozečtená.. Ale rád bych se skrz ni prokousal, protože prý ten druhý díl je úplně skvělý.
VitezslavSkorpik
Vesmírný průzkumník
Vesmírný průzkumník
Reputace: 159

Příspěvek od VitezslavSkorpik »

Dušan Majer a já v rozhovoru pro podcast Zjisti víc.
Organizátor přednáškového cyklu Pátečníci, fyzik, astronom, skeptik, horolezec a turista.

Richard P. Feynman: "První pravidlo vědy zní, že nesmíte oklamat sami sebe. A oklamat sebe je nejsnazší."
mol
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 41

Příspěvek od mol »

Jak popularizovat vesmír na školách
https://zpravy.aktualne.cz/domaci/chytr ... f6b220ee8/
MaG
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 803
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Honza je úžasný člověk. Spolu s druhým Honzou z Planetum asi nejlepší na popularizaci mezi žáky a studenty. V tom rozhovoru se dostal k něčemu, co bych ale nazval novinářská zkratka, protože představa, že se někdy podaří mít vystudované učitele, co alespoň trochu rozumí fyzice, biologii a chemii a ještě to mohou alespoň trochu učit, je zcela zcestná. A to si to dovolím napsat jako učitel fyziky, který má do chemie a biologie nadprůměrný vhled. Učitel na tohle navíc nikdy nepřistoupí a jestli někde něco neumí, tak jsou to většina fakult pedagogických, kde připravují studenty mnohdy způsobem dvacet let zpátky. Čest výjimkám.

Popularizátor to má prostě v našem vzdělávacím procesu mnohem snazší a studenty snadno zaujme a snadno zjsití, že z jeho oboru nic moc neumí. Není to ale jen tím, že nemají mezioborový přehled, ale daleko spíš tím, jak vypadá jejich výuka.
pidzej78
Aktivní nováček
Aktivní nováček
Reputace: 29

Příspěvek od pidzej78 »

https://www.youtube.com/watch?v=_n89LjQ ... born%C3%A9[/youtube] velice hezký rozhovor Lucie Výborné se Simonem Klingou, členem týmu Lasar a Lasarsat, také moderoval přednášku Dušana "Proč se na Měsíc vracíme až po 50ti letech" na gymnáziu Brno-Bystrc (kde právě Simon studuje).
pidzej78
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od pidzej78 »

od 9.2. je na iVysílání ČT k zhlédnutí pořad Výborná show, díl s názvem Okna vesmíru dokořán, kde se sešli tři moji velmi oblíbení popularizátoři vesmíru: Petr Brož, Julie Nováková a samozřejmě nesměl chybět zdejší šéf Dušan Majer .) doporučuju, je to velice příjemné povídání .)
pidzej78
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od pidzej78 »

https://www.youtube.com/watch?v=Ix1nBQu ... r-podcasty aktuální rozhovor s naprosto neuvěřitelným Šimonem Klingou (měl by dělat motivační přednášky -nejen- pro mládež, protože velmi motivačně působí jeho popis o sebevzdělávání, o matimatice coby "náhledu na svět", i o tom, že získal stipendium v USA .) Přestože naprosto chápu jeho nadšení hned po gymnáziu přesídlit do USA, tak doufám že zůstane, protože lidi jako on naše rebublika zatraceně hodně potřebuje a je strašné mínus, že si mladé nadšené lidi jako je Šimon necháváme utíkat do ciziny...
MaG
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 803
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Naprosto souhlasím. Mám možnost sledovat jeho kariéru téměř od začátku a je to přízrak. Jinak je to Simon, ne Šimon :-)
pidzej78
Aktivní nováček
Aktivní nováček

Příspěvek od pidzej78 »

škoda že nejdou editovat vlastní příspěvky, hned bych svůj faul se jménem Simona opravil... a já jsem opravdu chvilku váhal jestli je Simon nebo Šimon, ale spolehl jsem se na znění uvedené v titulku i v popisku Rádia Junior, kde mají verzi "Šimon" ... ale samozřejmě moje chyba, měl jsem si správnost jména ověřit ještě někde jinde, Simonovi se tímto omlouvám jestli sem chodí .)

Odpovědět

Zpět na „Popularizace vesmíru“