Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646
Re: Pochlubte se!

Příspěvek od Wopat »

Dnes se konala má první návštěva nové planetky Eeloo. Nechtělo se mi čekat dlouhé roky, než bude v perihéliu a tak jsem k ní letěl zrovna když byla od Kerbolu nejdál. Což je hodně daleko :lol: Cesta mi tak trvala dloooouhých 664 dní :lol: Nebýt funkce plánování manévrů, tak to nedám. Je to opravdu užitečná věc. Doletět tam tak nebyl problém. Bohužel mód ISA Mapsat ještě nejspíš neobsahuje mapu Eeloo a tak jsem nemohl mapovat povrch :( Budu muset počkat na aktualizaci a letět tam znovu.

- sonda Mercator nad povrchem Eeloo
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 5

Příspěvek od Samo1995 »

No pekne :D Ja ešte ani tú novú verziu nemám :D :D :D A tie dva generátory ti stíhali vyrábať energiu pre pohon??
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Samo1995 píše:A tie dva generátory ti stíhali vyrábať energiu pre pohon??
Vůbec ne, jsou hrozně slabé. Celou cestu jsem ale letěl na tekuté palivo a nukleární motor, který jsem odhodil i s nádržema a nechal spadnout na Eeloo pomocí Sepratronů. Iontový motor jsem si nechal jen na manévrování kolem planetky. Se dvěma generátory ti dá maximálně pětinový tah, aby byla spotřeba energie v rovnováze s výrobou. Což je skoro nic. Lepší je používat solární panely. I když nevím, kolik bys z nich vyždímal tak daleko, ale určitě by to bylo lepší než RTG. Až na Eeloo poletím příště, zkusím to s nimi.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Samo1995 »

Njn myslel som si. Odporúčam dva najväčšie panely a ešte aj nejaké dodatočné. Plus si tam daj jednu tú veľkú baterku. To by ti v pohode malo stačiť. Aj keď Eeloo je asi dosť ďaleko. Mne takáto konfi. fungovala na Joole. Tak neviem ako to pôjde na Eeloo. V perihéliu by to snáď aj šlo nie?? :D
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2

Příspěvek od chobolatom »

Kerbonauti pilně pracují a na oběžné dráze se rodí první velké stanice. Skládá se z 6 modulů a plánuji nejméně 4 ještě přidat. Létá na orbitě 93x113 km. Někdy je spojování hodně o nervy, hlavně když dojde RCS palivo a musím vyslat loď s palivem, abych dotankoval. Naštěstí se ještě stanice nerozpadla. :-D

Na severním pólu jsem postavil základnu, ke které lítám s raketoplánem. Funguje jako testovací a výcvikové středisko pro budoucí astronauty. Skládá se z čtyř obytných modulů a jedné elektrárny. 8-)

Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Samo1995 »

Tak... podarilo sa a ja som dnes dostaval svoju stanicu Hope. Je na orbite okolo Kerbinu :D

Obrázek
Obrázek

Stanica má 20 modulov (aj s elektrickými modulmi, s anténami...) a aby som ju vybudoval, absolvoval som asi 30 letov do vesmíru a hrozne veľa spojení :D
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Moc pěkná!
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Samo1995 »

Hehe :D Ďakujem Dugi... A.. dnes som našiel KSP fórum (anglické) a našiel som na ňom túto súťaž. Termín je 4.1.2013 takže už to asi nikto z vás nestihne... Ide o to vybudovať vesmírnu loď, s ňou potom doletieť na Jool a späť. Loď sa musí skladať z aspoň 6. častí. Tie obludy čo tam majú niektorí ľudia sú fakt neskutočné :D
Každopádne, ja som už mal rozostavanú menšiu vesmírnu loď na cestu k Dune a späť. Teraz som ju dokončil, pridal som elektrický modul so šiestimi sondami a lander. Viac už nemôžem lebo nemám dokovacie porty :D Ale hlavne by som potom mal tak 2fps. Takže by som sa chcel pochváliť. Zajtra alebo na nový rok si zaletím na Jool :D

Najprv vypustím sondy. Ku každému mesiacu jednu a tá posledná bude záložná. Ak všetky uspejú, tak ju nechám krúžiť okolo Joolu.
Potom priletím na orbitu laythe, kde aj pristanem. Nakoniec vyletím späť na orbitu a pripojím sa k materskej lodi (toto je moje eso v rukáve :D z laythe sa totiž nikto nevrátil :D :D :D)
Nakoniec let naspäť na Kerbin a pristátie na KSC (to bude ťažké) :D

Čo vy na to?? Mám nádej na úspech??

(link na súťaž http://forum.kerbalspaceprogram.com/sho ... -Challenge )
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Držím palce!
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Samo1995 »

Ďakujem Dugi.. :D Pre predstavu... toto treba postaviť aby sa človek vôbec umiestnil http://forum.kerbalspaceprogram.com/sho ... post402927
Pozri si tie tri videá

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“