Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778
Re: Pochlubte se!

Příspěvek od Dugi »

Poprosím o trochu citlivější přístup v rámci citování. Ragnaro citoval celý příspěvek i s obrázky, což není úplně ideální. Stačí použít pár základních vět, aby bylo jasné, na co kdo reaguje. Citovat kompletně celé příspěvky je zbytečné. ;)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Ragnaro píše:hele použil jsi nějaké mody nebo si to postavil upolně v základu?? jen se ptám
Pro obytné moduly a garáž jsem použil mód H.O.M.E. http://kerbalspaceport.com/0-18-1-h-o-m-e-start-kit/ a částečně pro laboratoř a věž s anténami jsem použil Stations Pack http://www.kerbal.net/mod.php?id=1, ale bez toho by se dalo obejít. H.O.M.E. je ale výborný a všem ho doporučuji. Obsahuje tři pěkné moduly pro budování základen a doplňky k nim.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Po únavném hledání jsem pomocí roveru konečně našel druhou anomálii na Duně - pohřbenou "hlavu" roveru. Je docela hluboko a z povrchu není možné ji vidět. Pokud by chtěl tento objekt někdo navštívit, tak to moc nedoporučuji, nestojí to za tu námahu :)

- pohřbený rover na Duně, v pozadí můj Spirit a na obloze Ike
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2

Příspěvek od chobolatom »

Jak už asi víte, od verze 0.18 je na Kerbinu kráter zalitý vodou. Rozhodl jsem se na jednom z výběžků přistát. Sestrojil jsem letadlo, které je schopné lítat ve výšce 25 kilometrů a rychlostí okolo 1500 m/s. Nakonec se mi přistát podařilo a dokonce mi stačilo palivo na cestu zpět. Dvakrát jsem však vyletěl vysoko nad atmosféru a tím pádem motory přestaly fungovat a stroj se roztočil. Nakonec jsem to zvládnul a kerbonauti byli po 53 minutách letu v pořádku zpět doma. :-D

Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

To je paráda. Zrovna dneska jsem absolvoval podobnou misi (bez přistání). Letěl jsem na poušť a zpět s malou stíhačkou. Ale se vším, s čím lítám mi motory fungujou maximálně do 18ti kilometrů. Maximální rychlost mám něco málo přes 1300 m/s. Jak ti to funguje, že můžeš letět tak vysoko?
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky

Air intake je základ. Čím více jich máš, tím lépe. Celkem jsem jich měl 6. (počítám i ty kulaté co jsou vpředu na nádrži) Jakmile se dostaneš výš, tak je odpor vzduchu nižší a letíš rychleji. Jenom pozor na to, aby jsi zůstal v atmosféře. :)
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Jo, myslel jsem si to. Nikdy jsem to se sáním moc nepřeháněl :lol: Ta rychlost se zvyšující se nadmořskou výškou je výborná. Letadlo tak dosáhne opravdu pekelných rychlostí :evil: Ale čím méně kyslíku, tím větší spotřeba paliva.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Dnes jsem dostal nápad, pokusit se napodobit Stratolaunch. Moc šancí jsem tomu nedával, ale kupodivu se mi to povedlo. Start vyžadoval trochu umu, ale ve vzduchu se letadlo i s raketou chovalo docela hezky a bylo stabilní. Přibližně v 15 kilometrech došlo k oddělení rakety a zážehu raketových motorů. Poté jsem se bez problémů dostal na oběžnou dráhu.

- Stratolaunch

- oddělení rakety od letadla
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky

To je moc pěkné! Chtěl bych udělat raketoplán schopný letu ve výšce 25 km a poté zažehnout motory a dostat se na orbitu. Ale to asi nebude zrovna jednoduché.
indian22
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 4

Příspěvek od indian22 »

Tak to je pecka. :-o
KSP sice nehraju, ale sledovat tohle vlákno mě vážně baví.

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“