Pochlubte se!
Re: Pochlubte se!
Poprosím o trochu citlivější přístup v rámci citování. Ragnaro citoval celý příspěvek i s obrázky, což není úplně ideální. Stačí použít pár základních vět, aby bylo jasné, na co kdo reaguje. Citovat kompletně celé příspěvky je zbytečné. 

- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Pro obytné moduly a garáž jsem použil mód H.O.M.E. http://kerbalspaceport.com/0-18-1-h-o-m-e-start-kit/ a částečně pro laboratoř a věž s anténami jsem použil Stations Pack http://www.kerbal.net/mod.php?id=1, ale bez toho by se dalo obejít. H.O.M.E. je ale výborný a všem ho doporučuji. Obsahuje tři pěkné moduly pro budování základen a doplňky k nim.Ragnaro píše:hele použil jsi nějaké mody nebo si to postavil upolně v základu?? jen se ptám
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- Wopat
- Kosmonaut
Po únavném hledání jsem pomocí roveru konečně našel druhou anomálii na Duně - pohřbenou "hlavu" roveru. Je docela hluboko a z povrchu není možné ji vidět. Pokud by chtěl tento objekt někdo navštívit, tak to moc nedoporučuji, nestojí to za tu námahu

- pohřbený rover na Duně, v pozadí můj Spirit a na obloze Ike

- pohřbený rover na Duně, v pozadí můj Spirit a na obloze Ike
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Jak už asi víte, od verze 0.18 je na Kerbinu kráter zalitý vodou. Rozhodl jsem se na jednom z výběžků přistát. Sestrojil jsem letadlo, které je schopné lítat ve výšce 25 kilometrů a rychlostí okolo 1500 m/s. Nakonec se mi přistát podařilo a dokonce mi stačilo palivo na cestu zpět. Dvakrát jsem však vyletěl vysoko nad atmosféru a tím pádem motory přestaly fungovat a stroj se roztočil. Nakonec jsem to zvládnul a kerbonauti byli po 53 minutách letu v pořádku zpět doma.

- Wopat
- Kosmonaut
To je paráda. Zrovna dneska jsem absolvoval podobnou misi (bez přistání). Letěl jsem na poušť a zpět s malou stíhačkou. Ale se vším, s čím lítám mi motory fungujou maximálně do 18ti kilometrů. Maximální rychlost mám něco málo přes 1300 m/s. Jak ti to funguje, že můžeš letět tak vysoko?
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
Air intake je základ. Čím více jich máš, tím lépe. Celkem jsem jich měl 6. (počítám i ty kulaté co jsou vpředu na nádrži) Jakmile se dostaneš výš, tak je odpor vzduchu nižší a letíš rychleji. Jenom pozor na to, aby jsi zůstal v atmosféře. 

- Wopat
- Kosmonaut
Jo, myslel jsem si to. Nikdy jsem to se sáním moc nepřeháněl
Ta rychlost se zvyšující se nadmořskou výškou je výborná. Letadlo tak dosáhne opravdu pekelných rychlostí
Ale čím méně kyslíku, tím větší spotřeba paliva.

- Wopat
- Kosmonaut
Dnes jsem dostal nápad, pokusit se napodobit Stratolaunch. Moc šancí jsem tomu nedával, ale kupodivu se mi to povedlo. Start vyžadoval trochu umu, ale ve vzduchu se letadlo i s raketou chovalo docela hezky a bylo stabilní. Přibližně v 15 kilometrech došlo k oddělení rakety a zážehu raketových motorů. Poté jsem se bez problémů dostal na oběžnou dráhu.

- Stratolaunch

- oddělení rakety od letadla

- Stratolaunch

- oddělení rakety od letadla
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
To je moc pěkné! Chtěl bych udělat raketoplán schopný letu ve výšce 25 km a poté zažehnout motory a dostat se na orbitu. Ale to asi nebude zrovna jednoduché.
-
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 4
Tak to je pecka. 
KSP sice nehraju, ale sledovat tohle vlákno mě vážně baví.

KSP sice nehraju, ale sledovat tohle vlákno mě vážně baví.