Pochlubte se!
Re: Pochlubte se!
Za SSTO klobouk dolů! 

Mager... ten raketoplán je dokonalý
Ja mám ten problém že sa mi môj raketoplán stále v istej výške roztočí a nedá sa nijak zastaviť. Mal si s tým tiež problém?

Mel, mohly za to motory - kolisa jim nepravidelne tah jeste pre zhasnutim z nedostatku vzduchu.
Chce to vytvorit zkratkove klavesy pro ruzne skupiny motoru a vsechny proudove krome centralniho vcas vypnout /ja vypinam cca pri intake air na 0,5/ ten centralni uz pak nic neohrozi tak se da pouzit az do zhasnuti.
Chce to vytvorit zkratkove klavesy pro ruzne skupiny motoru a vsechny proudove krome centralniho vcas vypnout /ja vypinam cca pri intake air na 0,5/ ten centralni uz pak nic neohrozi tak se da pouzit az do zhasnuti.
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Včera odpoledne jsem se pustil do odvážné mise: Vyslat 6 sond k Jool a každou dostat na orbitu jiného tělesa. Než jsem byl zachycen gravitací Jool, tak to trvalo dlouho. Nečekám na "startovací den", ale v průběhu letu upravuji dráhu. Tudíž jsem musel čekat, ale to se vyplatilo. Po tom, co jsem byl zachycen, proletěl jsem atmosférou rychlostí přes 10 km/s. Byl jsem na orbitě Jool. Všechny sondy byly přichyceny k jádru lodě pojmenované Jool Express.

Tato mateřská loď však neměla dost paliva na to, aby se dostala ke všem měsícům. Nakonec jsem vysadil pouze tři sondy a na orbitě Jool jsem další tři odhodil a následně jsem navedl Jool Express do nitra planety, kde sonda zanikla. Jelikož sondy měly s sebou hodně RCS paliva, tak jsem s nimi provedl několik zážehů a nyní je každá na orbitě jednoho z těles. Mise úspěšná!

Tato mateřská loď však neměla dost paliva na to, aby se dostala ke všem měsícům. Nakonec jsem vysadil pouze tři sondy a na orbitě Jool jsem další tři odhodil a následně jsem navedl Jool Express do nitra planety, kde sonda zanikla. Jelikož sondy měly s sebou hodně RCS paliva, tak jsem s nimi provedl několik zážehů a nyní je každá na orbitě jednoho z těles. Mise úspěšná!

- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Tak to se ti opravdu povedlo. Líbí se mi, jak pořád používáš RCS.
U takových malých sond se to asi vyplatí co? A pochopil jsem správně, že jsi brzdil o atmosféru Jool?

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
Díky, požívat RCS se v nové verzi vyplatí, protože je hodně overpowered. Viděl jsem video, kde sonda odstartovala obrovskou rychlostí a za 6 hodin byla u Eve. Jinak brzdil jsem o atmosféru Jool. Je dost těžké mít správnou výšku, stačí být 10 km níž a už z atmosféry nevyletíš a 10 km výš a odletíš ze solárního systému. 

- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Tak jsem konečně dokončil svůj největší projekt. Trvalo mi to týden a musím přiznat, že zhruba poslední čtvrtina práce už byla otročina
Ale vyplatilo se to. Myslím, že představovat o co jde, vůbec nemusím...

Stanice se skládá ze 20 částí, tudíž jsem absolvoval 20 startů. Díky tomu se ze mě stal dokovací mág
Na ISS je samozřejmě stálá posádka šesti členů, kteří se střídají po třech. K dopravě posádky a nákladu slouží prozatím pouze Sojuz, který už jsem zde ukazoval. Dnes je akorát modernizovaný na verzi 0.18
Dále plánuju vyvinout nový raketoplán, který bude rovněž sloužit jako dopravní prostředek ke stanici.

Stanice se skládá ze 20 částí, tudíž jsem absolvoval 20 startů. Díky tomu se ze mě stal dokovací mág

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
Nádhera! To se ti povedlo!

Teda to je nádhera!
Osobně mám v hlavě už dlouho podobný plán, ale nikdy jsem si na to netroufnul! Tohle vypadá parádně!

Osobně mám v hlavě už dlouho podobný plán, ale nikdy jsem si na to netroufnul! Tohle vypadá parádně!
Tak... podarilo sa!!! Postavil som jednostupňový raketoplán schopný dosiahnuť orbitu aj v tejto verzii!!! ol to krásny pocit. Raketoplánvšak nemá veľa paliva, takže sa hodí len na nízku orbitu. No zvažujem aj palivovú stanicu kde by si raketoplány doplnili palivo a leteli by na Dunu, kde by slúžli ako viacpoužiteľné landery. Ale to je ešte ďaleko.