Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 5
Re: Pochlubte se!

Příspěvek od Samo1995 »

Hehe :D ďakujem ti. Ako... tie vzorky sú už na orbite Duny spojené s nosičom kt. ich donesiea Orbitu Kerbinu kde si ich vyzdvihnem s Klipperom (pilotovaná vesmírna loď) takžeto už je pohoda. najťažšie boloasi vymysliť to vetko a potom som si úplne nebol istý s vyletením na orbitu Duny... ale Duna má hrozne malú gravitáciu a riedku atmosféru takže som nakoniec prvý stupeň odhadzoval s trochou paliva :D

Len ma mrzí že som nepristál pri anomálii... teda, ja som tam pristál ale anomália tam nebola.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Pěkný výkon Samo. :palec nahoru: Taková komplexní mise musela dát práci. Já celý týden, co hraju 0.18, pracuju pořád na jednom jediném projektu a ještě nemám hotovo. Jediným odbočením pro oddech byla mise Cassini-Huygens. Ale během víkendu bych to měl konečně dokončit a pak to ukážu v plné parádě ;) Myslím, že se vám to bude líbit.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
mager42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0

Příspěvek od mager42 »

Ona tam ta anomalie nejspis byla ale nebyla videt - z tech tri na Dune vetsina lidi vidi jen tvar. Pak je tam zasypana curiosity - kouka jen rameno s kamerou ale to prave spouste lidi /vcetne mne/ nekouka da se odhalit podledem zdola /z pod urovne terenu/ pokud vis presne kde je. A pak je u polu misto se zvukovou anomalii - zvuk ve kterem je zakodovan obraz. Ten sice nekteri prevedli na obraz a zverejnili ale nikdo zatim nevi co znamena.
Obrázek
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Wow, to je hodně zajímavé. Ten obraz vypadá, že by na něm mohlo být logo KSP, čtyři postavy....
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2

Příspěvek od chobolatom »

Dnes jsem se pokusil napodobit misi Phobos-Grunt. Úkolem bylo přistát na měsíci Ike a dopravit vzorky zpět na Kerbin. Mise se tedy jmenovala Ike-Grunt. Snažil jsem se i napodobit vzhled sondy. Myslím že se to povedlo. Po pár manévrech jsem byl zachycen gravitací Duny a později samotným měsícem, nad kterým jsem vypustil malou družici. (stejně jako byl v plánu při misi Phobos-Grunt :) )

Na orbitě je nyní docela nepořádek. Obíhají zde dva rozdělovače a jedna malá RCS nádrž. Přistání se povedlo na jedničku. V nádrži zbývalo mnoho paliva a přišlo mi škoda to nechávat na povrchu měsíce. Měl jsem i strach, zda mi bude palivo v kruhové nádrži stačit na cestu zpět.

Došel jsem k rozhodnutí, že bude nejlepší využít palivo a ještě někde přistát. :-D Po několika měsících zkoumání jsem odstartoval z povrchu a navedl jsem sondu k domovské planetě. Za několik chvil jsem byl zachycen gravitací Kerbinu a po těžkém rozhodování jsem zamířil vstříc měsíci Minmus. Docela se to hodilo, od nové verze jsem se sem ještě nepodíval a sonda mohla nabrat ještě nějaké jiné vzorky do dalších zkumavek.

Přistál jsem a odebral vzorky. V nádrži nezbývalo moc paliva a po oddělení jádra sondy jsem přistávací modul zanechal na povrchu. Po dlouhém zážehu jsem směřoval do husté atmosféry Kerbinu. Otevřel se mi padák a vzorky byly již v bezpečí. Rychlostí 2,8 m/s jsem dosednul na hladinu oceánu. Mise byla úspěšná!

Co plánuji dál? Uvažuji o tom, že bych vyslal k Jool několik sond, které by byly navedeny na oběžné dráhy všech měsíců, ale to asi bude pěkně těžké! :-D

Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Samo1995 »

Krásna Misia :D veľká gratulácia. Mne sa hrozne páčia tie maličké sondy. A hlavne obrázok ako štartuješz Minmusu bol super. Ana sonde si mal iónový pohon???
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Samo1995 »

Ehm... faktická poznámka. Ak si chcel napodobniť misiu PhobosGrunt, tak si mal dostať sondu na orbitu a potom sa s ňou zrútiť späť na Kerbin :mrgreen:
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Samo1995 píše:Ehm... faktická poznámka. Ak si chcel napodobniť misiu PhobosGrunt, tak si mal dostať sondu na orbitu a potom sa s ňou zrútiť späť na Kerbin :mrgreen:
:lol: Taky jsem chtěl napsat, že jsi tu misi napodobil špatně ;) Moc pěkná mise. I ta podoba je perfektní, to se ti povedlo :tlesk:
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2

Příspěvek od chobolatom »

Díky, to by bylo moc jednoduché a nebavilo by mě to. :lol:
Jinak iontový motor jsem nepoužil. Jak jsem psal, že plánuji misi k Jool, tak to jsem zrealizoval dnes odpoledne. To byla fuška, zítra dodám obrázky. ;)
mager42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0

Příspěvek od mager42 »

Tak jsem si taky postavil Stanici, jenom malou ale postavenou pomoci SSTO rakety a posadku dovezl SSTO reaketoplan. Jeste mi chybi vyrobit a dopravit zachrannou lod pro pripad nehody.

Navrat Nosne Rakety /200 tunovy kolos s nosnosti jen 7 tun ale vrati se cely do KSC - az na stabilizacni kridelka - neslo s nimi pristat/
Obrázek

Raketoplan na ceste.
Obrázek

Stanice s propojenym raketoplanem.
Obrázek

A zde cele album - http://imgur.com/a/fTfNC#0

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“