Pochlubte se!
Re: Pochlubte se!
Hehe
ďakujem ti. Ako... tie vzorky sú už na orbite Duny spojené s nosičom kt. ich donesiea Orbitu Kerbinu kde si ich vyzdvihnem s Klipperom (pilotovaná vesmírna loď) takžeto už je pohoda. najťažšie boloasi vymysliť to vetko a potom som si úplne nebol istý s vyletením na orbitu Duny... ale Duna má hrozne malú gravitáciu a riedku atmosféru takže som nakoniec prvý stupeň odhadzoval s trochou paliva 
Len ma mrzí že som nepristál pri anomálii... teda, ja som tam pristál ale anomália tam nebola.

Len ma mrzí že som nepristál pri anomálii... teda, ja som tam pristál ale anomália tam nebola.
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Pěkný výkon Samo.
Taková komplexní mise musela dát práci. Já celý týden, co hraju 0.18, pracuju pořád na jednom jediném projektu a ještě nemám hotovo. Jediným odbočením pro oddech byla mise Cassini-Huygens. Ale během víkendu bych to měl konečně dokončit a pak to ukážu v plné parádě
Myslím, že se vám to bude líbit.

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Ona tam ta anomalie nejspis byla ale nebyla videt - z tech tri na Dune vetsina lidi vidi jen tvar. Pak je tam zasypana curiosity - kouka jen rameno s kamerou ale to prave spouste lidi /vcetne mne/ nekouka da se odhalit podledem zdola /z pod urovne terenu/ pokud vis presne kde je. A pak je u polu misto se zvukovou anomalii - zvuk ve kterem je zakodovan obraz. Ten sice nekteri prevedli na obraz a zverejnili ale nikdo zatim nevi co znamena.

- Wopat
- Kosmonaut
Wow, to je hodně zajímavé. Ten obraz vypadá, že by na něm mohlo být logo KSP, čtyři postavy....
- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Dnes jsem se pokusil napodobit misi Phobos-Grunt. Úkolem bylo přistát na měsíci Ike a dopravit vzorky zpět na Kerbin. Mise se tedy jmenovala Ike-Grunt. Snažil jsem se i napodobit vzhled sondy. Myslím že se to povedlo. Po pár manévrech jsem byl zachycen gravitací Duny a později samotným měsícem, nad kterým jsem vypustil malou družici. (stejně jako byl v plánu při misi Phobos-Grunt
)

Na orbitě je nyní docela nepořádek. Obíhají zde dva rozdělovače a jedna malá RCS nádrž. Přistání se povedlo na jedničku. V nádrži zbývalo mnoho paliva a přišlo mi škoda to nechávat na povrchu měsíce. Měl jsem i strach, zda mi bude palivo v kruhové nádrži stačit na cestu zpět.

Došel jsem k rozhodnutí, že bude nejlepší využít palivo a ještě někde přistát.
Po několika měsících zkoumání jsem odstartoval z povrchu a navedl jsem sondu k domovské planetě. Za několik chvil jsem byl zachycen gravitací Kerbinu a po těžkém rozhodování jsem zamířil vstříc měsíci Minmus. Docela se to hodilo, od nové verze jsem se sem ještě nepodíval a sonda mohla nabrat ještě nějaké jiné vzorky do dalších zkumavek.

Přistál jsem a odebral vzorky. V nádrži nezbývalo moc paliva a po oddělení jádra sondy jsem přistávací modul zanechal na povrchu. Po dlouhém zážehu jsem směřoval do husté atmosféry Kerbinu. Otevřel se mi padák a vzorky byly již v bezpečí. Rychlostí 2,8 m/s jsem dosednul na hladinu oceánu. Mise byla úspěšná!
Co plánuji dál? Uvažuji o tom, že bych vyslal k Jool několik sond, které by byly navedeny na oběžné dráhy všech měsíců, ale to asi bude pěkně těžké!

Na orbitě je nyní docela nepořádek. Obíhají zde dva rozdělovače a jedna malá RCS nádrž. Přistání se povedlo na jedničku. V nádrži zbývalo mnoho paliva a přišlo mi škoda to nechávat na povrchu měsíce. Měl jsem i strach, zda mi bude palivo v kruhové nádrži stačit na cestu zpět.

Došel jsem k rozhodnutí, že bude nejlepší využít palivo a ještě někde přistát.

Přistál jsem a odebral vzorky. V nádrži nezbývalo moc paliva a po oddělení jádra sondy jsem přistávací modul zanechal na povrchu. Po dlouhém zážehu jsem směřoval do husté atmosféry Kerbinu. Otevřel se mi padák a vzorky byly již v bezpečí. Rychlostí 2,8 m/s jsem dosednul na hladinu oceánu. Mise byla úspěšná!
Co plánuji dál? Uvažuji o tom, že bych vyslal k Jool několik sond, které by byly navedeny na oběžné dráhy všech měsíců, ale to asi bude pěkně těžké!

Krásna Misia
veľká gratulácia. Mne sa hrozne páčia tie maličké sondy. A hlavne obrázok ako štartuješz Minmusu bol super. Ana sonde si mal iónový pohon???

Ehm... faktická poznámka. Ak si chcel napodobniť misiu PhobosGrunt, tak si mal dostať sondu na orbitu a potom sa s ňou zrútiť späť na Kerbin 

- Wopat
- Kosmonaut
Samo1995 píše:Ehm... faktická poznámka. Ak si chcel napodobniť misiu PhobosGrunt, tak si mal dostať sondu na orbitu a potom sa s ňou zrútiť späť na Kerbin

- chobolatom
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
Díky, to by bylo moc jednoduché a nebavilo by mě to.
Jinak iontový motor jsem nepoužil. Jak jsem psal, že plánuji misi k Jool, tak to jsem zrealizoval dnes odpoledne. To byla fuška, zítra dodám obrázky.

Jinak iontový motor jsem nepoužil. Jak jsem psal, že plánuji misi k Jool, tak to jsem zrealizoval dnes odpoledne. To byla fuška, zítra dodám obrázky.

Tak jsem si taky postavil Stanici, jenom malou ale postavenou pomoci SSTO rakety a posadku dovezl SSTO reaketoplan. Jeste mi chybi vyrobit a dopravit zachrannou lod pro pripad nehody.
Navrat Nosne Rakety /200 tunovy kolos s nosnosti jen 7 tun ale vrati se cely do KSC - az na stabilizacni kridelka - neslo s nimi pristat/

Raketoplan na ceste.

Stanice s propojenym raketoplanem.

A zde cele album - http://imgur.com/a/fTfNC#0
Navrat Nosne Rakety /200 tunovy kolos s nosnosti jen 7 tun ale vrati se cely do KSC - az na stabilizacni kridelka - neslo s nimi pristat/

Raketoplan na ceste.

Stanice s propojenym raketoplanem.

A zde cele album - http://imgur.com/a/fTfNC#0