Pochlubte se!
- modelar
- Vesmírný badatel
- Reputace: 39
Re: Pochlubte se!
Wááu
tak toto sa ti naozaj podarilo. Veľká gratulácia
P.S.: Jool na pozadí posledného obrázku je úžasný

P.S.: Jool na pozadí posledného obrázku je úžasný

"It was going well until it exploded."
No teda Wopat.. to je fakt krása.. Tá Cassiny sa ti fakt podarila
A tu je môj rover curiosity

A tu je môj rover curiosity

- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Jaký je? Přemýšlel jsem, že ho taky stáhnu.
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Celkom zaujímavý addon. Trochu zložitý, ale zaujímavý. najlepšie je to že na neho netreba energiu a neseká
Tak som dnes pristl na Pole a uprimne, bola to nuda. Došiel som tam so sondou ktorá mala dva landery. Oddelil som prvý a pristál som na prvý šup. Gravitácia na Pole je takmer nulová takže ak ste niekto pristával na Gilly (ja áno
) tak je to takmer rovnaké. Ak chcete pristávať na Poleaj vy, tak odporúčam mini sondu s maličkým motorčekom. Obrázky pridám zajtra.

Zdravím. Dnes som si vyskúšal misiu typu Exo Mars (tzn. dopravenie vzorkov Marsu na Zem). Ako náhrada Marsu sa priam núka Duna ktorá má rovnaký vzhľad a vlastnosti (teda až na ten mesiac).
Takže som pomocou delty vyniesol veľkú sondu ktorej súčasťou boli tri rovery a dve iontové sondy ktoré potom dopravia vzorky na Kerbin. Pri lete na Dunu som spotreboval oveľa viac paliva, ako som mal v pláne a zničil som aj kompletne celé palivo landeru. Brzdil som teda motorom rakety, ktorá má vzorky dopraviť na orbitu Duny, kde si po ne príde sonda. Nakoniec som chválabohu pristál bez problémov a v prvom stupni miniraketky mám ešte celú malú nádrž. To by malo stačiť na cestu nad atmosféru kde aktivujem druhý stupeň. Dve mini nádrže a mini motorček. Tento stupeň snáď dopraví sondu aj so vzorkami na orbitu kde už čakajú dve sondy. (dve pre vyváženie) Ak sa mi toto podarí, tak to už bude brnkačka.
Ešte ku tomu pristátiu Pristával som takmer kolmo, pretože som chcel trafiť presné mieśto ked mi Isa map sat ukázala anmáliu. Bohužiaľ tam s najväčšou pravdepodobnosťou nič nie je, ale s roveromi to ešte skúmam takže snáď niečo nájdem.
Tu je obrázok po oddelení dvoch sond.

A tu je už obrázok landeru s rovermi. mimochodom, lander slúži aj ako vedecká stanica. Má na sebe totiž vedecké prístroje a aj po oddelení miniraketky by mali ďalej fungovať vďaka vlastným solárnym panelom.

Takže som pomocou delty vyniesol veľkú sondu ktorej súčasťou boli tri rovery a dve iontové sondy ktoré potom dopravia vzorky na Kerbin. Pri lete na Dunu som spotreboval oveľa viac paliva, ako som mal v pláne a zničil som aj kompletne celé palivo landeru. Brzdil som teda motorom rakety, ktorá má vzorky dopraviť na orbitu Duny, kde si po ne príde sonda. Nakoniec som chválabohu pristál bez problémov a v prvom stupni miniraketky mám ešte celú malú nádrž. To by malo stačiť na cestu nad atmosféru kde aktivujem druhý stupeň. Dve mini nádrže a mini motorček. Tento stupeň snáď dopraví sondu aj so vzorkami na orbitu kde už čakajú dve sondy. (dve pre vyváženie) Ak sa mi toto podarí, tak to už bude brnkačka.
Ešte ku tomu pristátiu Pristával som takmer kolmo, pretože som chcel trafiť presné mieśto ked mi Isa map sat ukázala anmáliu. Bohužiaľ tam s najväčšou pravdepodobnosťou nič nie je, ale s roveromi to ešte skúmam takže snáď niečo nájdem.
Tu je obrázok po oddelení dvoch sond.

A tu je už obrázok landeru s rovermi. mimochodom, lander slúži aj ako vedecká stanica. Má na sebe totiž vedecké prístroje a aj po oddelení miniraketky by mali ďalej fungovať vďaka vlastným solárnym panelom.

To je nádhera! Držím moc palce aby to vyšlo. Ty rovery vypadají fantasticky!
Jen drobná oprava. S návratem vzorků napočítá ExoMars, ale Mars Sample Return
Jen drobná oprava. S návratem vzorků napočítá ExoMars, ale Mars Sample Return

JJ Dugi
Tiež mi to došlo... ale už sa to nedá upraviť. Každopádne misia sa volá Exo-Duna. A... Podarilo sa a náklad je na orbite spojený s iontovým nosičom. Zajtra dorazí späť na Kerbin. Vedci sa už na to veľmi tešia 
Tu sú už vzorky spojené s nosičom a palivo pre trysky a druhý stupeň rakety (tie panely) sú už oddelené.

Vzorky sú v tej guľovej časti.

Tu sú už vzorky spojené s nosičom a palivo pre trysky a druhý stupeň rakety (tie panely) sú už oddelené.

Vzorky sú v tej guľovej časti.
Naposledy upravil(a) Samo1995 dne 14.12.2012 20:50, celkem upraveno 1 x.
Veliká gratulace! 

Samo - fakt úžasný, taky gratuluju. Máš to pěkně promyšlený. Ty rovery s landerem vypadají moc pěkně
Tak ať vše dobře dopadne