Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646
Re: Kerbal Space Program

Příspěvek od Wopat »

Gratuluju k prvním spojení. Je paráda, když se to člověku poprvé povede. Chce to pevné nervy a trpělivost. Ale jak se tak dívám na tvůj screenshot, tak mě napadá: Ty neplánuješ přistát zpátky? :lol:

Pro milovníky reálných strojů doporučuji tento plugin: http://www.kerbal.net/mod.php?id=19 Je to Dragon Rider, který vypadá opravdu parádně. Pojme sedm kerbonautů a má v sobě už zahrnuty motory, RCS trysky, nádrž, která slouží pro obojí a samozřejmě také přistávací nožičky. K jeho fungování potřebujete MechJeb a Electrical Energy Plugin.
Po zkopírování všech souborů do příslušných složek hry se vám objeví několik nových součástek, které jsou zcela zbytečné. Také mezi řídícími moduly budete mít nový Dragon Rider, který je však prázdný a nebude fungovat. Ten nepoužívejte. Místo něj nahrajte uloženou loď, která je ve složce Ships->VAB. Ta už má v sobě zahrnuty motory, nádrž RCS trysky i MechJeb.
Loď vypadá opravdu moc hezky, akorát je trochu širší, tudíž na raketě mírně přesahuje. Ale není to nijak zvlášť hrozné. Přistání bez padáků pomocí motorů je jedna z nejefektnějších věcí, jaké jsem v KSP viděl. Pokud v 0.18 nepřijde žádný nový cool řídící modul, který by to trumfnul, plánuju Dragon Ridera používat jako svou hlavní víceúčelovou loď. Opravdu doporučuji!!! :palec nahoru:
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Vítám tě na našem fóru! Mám velkou radost, že jsme získali dalšího uživatele. Doufám, že se ti tu bude líbit. ;)
A gratuluju k úspěchu! :palec nahoru:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2

Příspěvek od chobolatom »

Na ten mód jsem před nějakou dobou koukal. Podle mě je lepší dát na normální kapsli vertikální rozdělovače a na ně sepatrony. Potom si vyzkoušet kdy je zažehnout a kdy oddělit. Je to stejně účinné a taky efektní. ;)
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

chobolatom píše:Na ten mód jsem před nějakou dobou koukal. Podle mě je lepší dát na normální kapsli vertikální rozdělovače a na ně sepatrony. Potom si vyzkoušet kdy je zažehnout a kdy oddělit. Je to stejně účinné a taky efektní. ;)

Tak v tom s tebou nesouhlasím. U Sepratronu nelze regulovat tah a po zažehnutí se ti loď dostane do pohybů, které nechceš. Navíc vertikální decouplery by zabraly hodně místa a vypadalo by to přinejmenším podivně. Takové přistání by bylo velice nebezpečné, nepřesné a jednoúčelové. Víc už by se loď ani nehla.

Před pár týdny jsem tady ukazoval mojeho vesmírného "popeláře", jak uklízí z orbity vyhořelý raketový stupeň, který zachytil pomocí přistávacích nožiček. Dnes se dostal na řadu i nákladový prostor, do kterého jsem zachytil decoupler, který při jednom nevydařeném oddělení nějak uletěl. Oběžná dráha Kerbinu je tak opět bez smetí :-D
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

No teda, ten nákladový prostor vypadá skvěle!
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky

Wopat píše:
chobolatom píše:Na ten mód jsem před nějakou dobou koukal. Podle mě je lepší dát na normální kapsli vertikální rozdělovače a na ně sepatrony. Potom si vyzkoušet kdy je zažehnout a kdy oddělit. Je to stejně účinné a taky efektní. ;)

Tak v tom s tebou nesouhlasím. U Sepratronu nelze regulovat tah a po zažehnutí se ti loď dostane do pohybů, které nechceš. Navíc vertikální decouplery by zabraly hodně místa a vypadalo by to přinejmenším podivně. Takové přistání by bylo velice nebezpečné, nepřesné a jednoúčelové. Víc už by se loď ani nehla.
Tah regulovat nejde, proto tam jsou ty rozdělovače. Jakmile dosáhneš nulové rychlosti, tak sepatrony odhodíš a on odletí. Pravda, není to zrovna ideální, ale jako alternativa to jde. A navíc kdo nechce používat nové díly, tak to může použít.

EDIT: Je to taky fajn, když se vracíš ve velké rychlosti. Stačí zažehnout sepatrony, odhodit je a vypustit padák.
modelar
Vesmírný badatel
Vesmírný badatel
Reputace: 39

Příspěvek od modelar »

Podarilo sa! :tlesk: :tlesk: Wopat díky za rady ;)

Priblížil som dve lode na orbite :tlesk:
Ďalšia misia bude už samotné spojenie :)
"It was going well until it exploded."
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Umístil jsem svou první družici na oběžnou dráhu Kerbinu. Explorer 1 funguje. :) Na víc si se sádrou na ruce netroufám. V pondělí půjde dolů, tak zkusím třeba dokování.

Obrázek

chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky

Kde se sehnal ten žlutý vysílač? Já jsem ho chtěl dát na Kerputnik ale nenašel jsem ho.
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Je ve stejné kategorii jako klasická anténa. Tuším hned na první pozici.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“