15. díl - Vozka

Sem patří debata o pořadu Noční obloha, který každý týden informuje o tom, co se dá pozorovat v noci na nebi.
PetrKK
Re: 15. díl - Vozka

Příspěvek od PetrKK »

Mě to opravdu nezajímá. Pouze jsem ze slušnosti informoval. Kecy o nesdílení, aby nebyly problémy, mi připadají poněkud trapné, ale to je jedno. Odkaz na profilu fóra mě nikterak nevytrhne, 90% uživatelů je tam stejně skrze exoplanety.cz, jen jsem psal, že mi spolupráce s fórem už nic nepřináší. Ze seriálu na stream.cz se stal laciný bulvár, kam se dostanou jen bulvární témata, odkazy na exoplanety.cz z vláken zmizela, misto toho se leze všemi stranami do zadnice p. Přibylovi. No mě je to putna :-D

čau
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2780

Příspěvek od Dugi »

Však ano, já to také beru tak, že jsi ze slušnosti informoval. Však jsem ti také já i Lakely ve vší slušnosti odpověděli.
Já bych neřekl, že se z Dobývání vesmíru stal bulvár. Pořád informujeme o aktuálních tématech. A forma pořadu také zůstává stejná jako dřív.
Ze kterých vláken, prosím, zmizely odkazy na exoplanety? O ničem takovém nevím, pokud k tomu skutečně došlo, pokusím se pochopitelně zjednat nápravu.
A jak jsi, prosímtě, přišel na to, že lezeme někam panu Přibylovi? To mne opravdu zaráží. My nikomu nepodlézáme.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Lakely
Správce profilu na Facebooku
Správce profilu na Facebooku
Reputace: 208
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lakely »

Dobře, pokud ti "kecy" o možné jasnější spolupráci a stanovení pravidel připadají trapné, pak je asi vážně zbytečně o čemkoli mluvit. Je nejvíce potupné, že se podobná věc zase probírá na veřejnosti, Všichni se tak zostuzujeme a čtenáři si opravdu musí myslet spoustu hezkých věcí o nás třech.
A samozřejmě, jak už sem mnohokrát řekl, jsem vděčný za tvoji podporu na fb. Nesmíme totiž zapomínat, že aspoň my to neděláme pro nás, ale pro fanoušky kosmonautiky a tak by bylo dobré, kdybychom si osobní věci nechali od cesty a byli aspoň tolik profesionální jako doposud. Ostatní naše osobní věci opravdu nemusí zajímat.
Vesmír je nekonečný a realita překoná veškeré naše představy.
A. C. Clarke
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Přátelé,
jelikož mi po přečtení posledních příspěvků v tomto vlákně začíná v hlavě blikat velké červené světlo s nápisem BACHA!, dovolil bych si vás požádat o zastavení této debaty. Mám totiž trochu strach z toho, kam by se mohla posunout. Zachovejme si profesionální odstup, obě strany vyjádřily své názory, rozejděme se tedy od této debaty ve vší slušnosti, stejně tak jak tato debata začala.
Opakuji - prosím všechny, aby se k nastoleným tématům již nevyjadřovali, bojím se, kam by mohla diskuse sklouznout. Děkuji předem všem, že mé přání respektujete.
Pokud budete cítit potřebu pokračovat v debatě, čiňte tak například formou soukromých zpráv, nebo e-mailovou korespondencí. Děkuji.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
PetrKK

Příspěvek od PetrKK »

No když tu kouknu třeba kolikrát je tu odkazováno na astro.cz a kolikrát na exoplanety.cz, tak na astro.cz je tu za 1 měsíc více odkazů než na exoplanety za celý rok. Ale to je fuk, nechci si to nějak vynutit a přínos toho je prakticky zanedbatelný.

Jen do webu vrážím prachy a nemám důvod podporovat fórum tak intenzivně jako předtím, když mi to zpětně nic nepřináší. Samozřejmě neříkám, že nebudu fórum podporovat, ale určitě to bude výrazně méně. Problém je spíše v principu, kdy exoplanety.cz jsou vnímány jako jeden z mnoha webů a je úplně jedno, že díky nim má třeba profil na FB drtivou většinu fanoušků atd. atd. Co pro fórum udělalo astro.cz? Nebo Přibyl?? Dostat něco do DV je už prakticky nemožné a to paradoxně i za předpokladu, že exoplanety jsou jedním z nejúspěšnějších dílů :lol: Takže ten přínos zpětně je nulový za poslední dobu.

Co mě ale nakrklo byla ta nenadálá změna Noční oblohy, o které jsem se dozvěděl až odtud a zpětně. Teď abych mazal příslušnou stránku na webu, což dělám vždy nerad.

tím bych to uzavřel, není potřeba to nějak hrotit..... :Takhle tedy ne:
Dugi
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Dugi »

Plně souhlasím. Také bych tuto debatu uzavřel. Opravdu není potřeba nic hrotit. Všechno jsme si vyříkali, známe svá stanoviska.
Každá spolupráce je dobrovolná a nelze do ní nikoho nutit. Takže plně respektuju tvé rozhodnutí a nemám ti ho nijak za zlé a rozhodně ti nic nevyčítám. Hezký den.
Obrázek

tomas
Moderátor
Moderátor
Reputace: 49

Příspěvek od tomas »

Vím, že je debata ukončena, ale jelikož jsem se včera nestačil zůčastnit, protože jsem nebyl u počítače, dovolím si ještě jednu reakci. Často jsem s některými Petrovými názory nesouhlasil, ale tady bych se ho chtěl zastat, protože exoplanety.cz opravdu propagují naše fórum víc než my exoplanety.cz. Byl tam reklamní banner, odkazy z RSS a doporučené odkazy. Do budoucna zkusím víc na exoplanety.cz. odkazovat.

To Astro je způsobeno tím, že často jsem jen na mobilu, kde sice čtu originální zdroje, ale články se na mobilu tak blbě píší. Stává se, že téma, které sleduju má převzaté zrovna Astro, takže z mobilu jenom napíšu stručně téma a přidám odkaz. :krčící rameny: (Astro.cz má ale sem na fórum na hlavní straně stálý odkaz)
Naposledy upravil(a) tomas dne 30.3.2012 14:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: doplnění údaje v závorce
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Historie souhvězdí
Vozka na zimní obloze je řecký král Erichthonios, syn chromého boha Hefaista. Na figurálních mapách bývá zobrazován s kozou na zádech a několika kůzlaty. Vychovávala jej sama bohyně Athéna, a když dospěl, stal se aténským králem. Proslul tím, že jako první zapřáhl koně do vozu a stal se mistrem v ovládání spřežení. Vůz vynalezl jako nezbytnost, neboť byl po svém otci chromý. Byl to ovšem záslužný čin, užitečný všemu lidstvu, a proto Zeus Erichthonia přenesl po jeho smrti na oblohu, kde ho můžeme jako Vozku vidět dodnes.
Rozhodnutím samého Dia se dostala na oblohu i Capella (Kozička), nebo také Amalthea. Je to koza, která svým mlékem kojila malého Dia na Krétě, kde ho jeho matka Rhea skrývala před všepožírajícím Kronosem, který všechny své děti polykal. Chtěl tak zabránit věštbě, která říkala, že jeden z jeho synů jej svrhne a stane se pánem bohů a lidí. Zeus pak kozu z vděčnosti umístil na obloze, kde dodnes září jako nejjasnější hvězda Vozky.
Pro plavce na Středozemním moři nebyly Kozička s kůzlátky oblíbenými hvězdami. Jejich východ v prvních říjnových dnech byl předzvěstí bouřlivého období a znamenal ukončení plavby po Středozemním moři.

Latinský název: Auriga
Zkratka: Aur
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.

Odpovědět

Zpět na „Noční obloha“