Pochlubte se!

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 5
Re: Kerbal Space Program

Příspěvek od Samo1995 »

Môj nový rover na mesiaci Laythe. Jeho misia spočívala v jednej dlhej ceste na breh mora a analýza vzorkov povrchu a tekutiny z oceánu.

Rover na pláži na mesiaci Laythe.
Obrázek
Rover je zaparkovaný na pláži a analyzuje vzorky. Vpredu má vysunutý analyzátor. Hore má vysunutú anténu, ktorou posiela výsledky na Kerbin a príjma rozkazy z kerbinu.
Momentálne už rover splnil hlavnú úlohu a teraz prebiehajú vášnivé diskusie o jeho ďalšom využití. Hlavný problém je málo paliva pre trysky (1,5 nádrže).
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Pěkně! :o
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646

Příspěvek od Wopat »

Tak jsem se konečně dostal k přistání na povrchu Tylo. Tento největší měsíc kerbinální soustavy má stejný průměr jako Kerbin, ale je bez atmosféry. Tudíž přistání na něm je poměrně náročné. Chybějící atmosféra nejenže neumožňuje použití padáků, ale hlavně sestup sondy vůbec nic nebrzdí, tudíž vysokou oběžnou rychlost je třeba snížit pouze motory, což samozřejmě vyžaduje dostat na oběžnou dráhu poměrně silný stroj. Na Tylo jsou dva zajímavé objekty. Jeden lze vidět pouze z nízké oběžné dráhy (ten zveřejním později) a u toho druhého jsem přistál. Jedná se o poměrně velkou jeskyni s rozměrným vnitřním prostorem. Může být uvnitř něco zajímavého? Myslím, že další mise je jasná - přistát u jeskyně na Tylo s roverem a prozkoumat její útroby. To bude ale hodně velký oříšek. Přiznám se, že v tuto chvíli nevím, jak na to a jestli se mi to vůbec podaří. :Drbe se na hlavě:

- Copernicus IV. u jeskyně na povrchu měsíce Tylo

EDIT: Teď mě ještě napadlo, že i kdyby se mi podařilo s roverem přistát, tak nemám k dispozici nic, čím bych si uvnitř posvítil :(
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Samo1995 »

Ak ti môžem poradiť, tak postav podobný rover aký som tu hodil ja. Potom ho umiestni na vrch tvojho landeru a pristáň vertikálne (čiže klasicky). Nakoniec pomocou trysiek otoč lander s roverom vodorovne a odpoj ho. A máš rover na povrchu tylo. A mám na teba obrovskú prosbu. Pošleš mi prosím obrázok tylo s označeným miestom kde sa nachádza tá jaskyňa? Chcel by som si ju tiež prskúmať :D
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Se samotným odpojením roveru po přistání nemám problém. To už jsem vyzkoušel na Munu a je to v pohodě. Jde o tu váhu, se kterou musím přistát. Snad se to podaří... Fotku ti pošlu na mail ;)
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

No kdo by to byl řekl. Na první pokus :lol: Navíc šlo o nejefektivnější let k Jool, jaký jsem kdy podnikl. Trefil jsem se téměř dokonale. Po zachycení planetou byla Periapsida přímo na orbitě Tylo, takže stačilo přibrzdit a po půl oběhu okolo planety jsem kroužil kolem jejího největšího měsíce. Jeskyně je bohužel prázdná a není v ní vůbec nic zajímavého. I tak ale šlo o velice zajímavou a netradiční misi, která navíc posunula mé schopnosti zase o kousek dál :)

- rover před vstupem do jeskyně

- uvnitř jeskyně
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Samo1995 »

Wopat.. klobúk dole. Dobrá práca.

Dnes menší experiment. Palivo v raketopláne mi však vystačilo len na cestu na Mun, takže som musel organizovať záchrannú misiu.
Obrázek
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Na povrchu měsíce Tylo se nachází kousek jižně od rovníku zajímavý úkaz. Ač se to nezdá, není úplně jednoduché jej spatřit. Pokud u něj přímo přistanete, neuvidíte jej (jedině po velkém odzoomování). Pokud nad ním poletíte, musíte mít správnou výšku. Při malé výšce je obraz velmi "kostkovatý" a nečitelný, při velké výšce se pak úplně ztrácí. Letěl jsem nad ním dvakrát. Při prvním průletu jsem nevěděl co mě čeká a byl jsem tak udiven, že mě nenapadlo fotit. Při dalším už má pozice nebyla tak výhodná a tudíž jsem obraz viděl, až po větším odzoomování a navíc pod větším sklonem. I přesto sem screenshot dám, ať se na to můžete mrknout taky ;)

- další tvář na povrchu cizího kosmického tělesa
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky

Příspěvek od Samo1995 »

Hurá!!! Dnes budem oslavovať!!! Po dlhých týždňoch špekulovania som zostrojil prvý raketoplán schopný dosiahnuť orbitu s horizontálnym štartom. Musel som kvôli tomu prečítať nejaké tie stránky o kozmonautike raketoplánoch a tak... a dnes sa mi to podarilo. Prakticky som sa iba utvrdil v tom, na čo som myslel dlhšie. Treba vyrobiť dvojstupňový raketoplán, nie jednostupňový. Najprv som teda skúsil vertikálny štart. Stačilo mi 6 bočných rakiet, aby som celý stroj dostal do vesmíru. Navyše aj s mnostvom paliva a turbínami s ďalším palivom. Ale chcel som raketoplán, čo štartuje ako lietadlo. A... tu je výsledok!!!

Na obrázku je druhý stupeň po odpojení. Na nízkej orbite mu zostalo ešte 100l paliva. :D
Obrázek
Raketoplán má meno "Spaceplane 4"
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Gratuluju. To je super výsledek.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“