Návody aneb jak na to

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646
Re: Kerbal Space Progam

Příspěvek od Wopat »

Jééééžišmarijááá a já jsem s nima oběma zhučel do atmosféry, že to zítra zkusím znova!!!! :hlavou proti zdi :lol: To jsi měl napsat dřív ;)
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2

Příspěvek od chobolatom »

Promiň, to mě nenapadlo . :oops:
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 5

Příspěvek od Samo1995 »

JJ videl som. Trochu som si popozeral túto tému. :D Je veľmi pekná. Ešte lieta alebo je už rozbita o us mesačnej skaly?

Ale mám ešte jednu otázku. Mám totiž obrovské problém s orbitou. jednoducho ju neviem presne trafiť, a tým pádom sa ani priblížiť. Ako na to? A ešte som videl, že vo videách niektorí ľudia manévrujú pomocou trysiak. Nemyslím tým točenie, ale normálne brzdili letli tak do strán... podobne ako pri Eva. Ako je to možné? Treba na to nejaký prístroj alebo nové trysky.

A teraz ma napadá Ešte jedna otázka. Písali ste tu niečo o anomáliách. Ako ich odhaliť?

Za prípadné odpovede už dopredu Ďakujem :slint: :slint:
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

K té mé orbitální stanici. Už bohužel není na orbitě, protože jsem ji měl ve verzi 0.16 a do nové verze jsem si s sebou nic nebral.
Nevím jestli jsem přesně pochopil tvou otázku. Píšeš, že máš problém s orbitou a neumíš ji přesně trefit. Máš na mysli přelet na orbitu Munu?
Pokud jde o manévrování pomocí trysek, stačí mít na lodi vhodně umístěné RCS thrusters (trysky) a RCS fuel tank (nádrž), ve hře je jedna malá a jedna velká. Jsou vhodné zejména pro malé změny orbity, pokud ti hodně záleží na přesnosti. Na menších tělesech, jako je Minmus, Gilly nebo Bop s nimi lze díky nízké gravitaci i přistát a vzlétnout, aniž bys použil hlavní motor. Ale nejužitečnější a naprosto nezbytné jsou pro setkání dvou lodí na oběžné dráze, protože s nimi provádíš pouze malé změny směru letu a můžeš se tak přibližovat po centimetrech, což s hlavním motorem nelze. No a nakonec jsou neocenitelným pomocníkem při meziplanetárních letech, kdy se pomocí hlavního motoru dostaneš na takovou dráhu, kde tě zachytí jiné těleso a pomocí trysek už jen mírně upravíš trajektorii, abys nastavil Periapsidu do požadované výšky nad povrchem cílového tělesa. To s hlavním motorem taky nelze. Jinak žádné větší změny dráhy s nimi provádět není možné.
No a k tvé poslední otázce - anomálie jsou na povrchu některých těles. Odhalit je můžeš buďto svým zrakem :-D Například na Munu už jdou některé vidět z výšky 10 000 m. Jsou to lesknoucí se body. Ale to je samozřejmě náročné, zdlouhavé a neefektivní. Takto jsem odhalil jeden útvar a pak někdo tady na fóru napsal o ISA MapSat. Je to mód, který do hry přidá satelit. Ten si umístíš na loď a on při přeletech vytváří mapy povrchu tělesa, které obíhá i s grafickým znázorněním nadmořské výšky, což je velmi užitečné. No a také umí na mapě označit různé anomálie (easter eggy), které se na povrchu nacházejí. Je pak perfektní ztížit si misi tím, že u některého z nich přistaneš, než jenom tak bohapustě přistát kdekoliv. Pokud si projdeš mé příspěvky v tomto vlákně, uvidíš fotky všech, které jsou na Munu a jeden na Duně. Samozřejmě se chystám i k ostatním ;)
Promiň, že jsem úplně nepochopil tvoji první otázku. Upřesni, co máš na mysli a já ti rád odpovím 8-)
talisman
Vesmírný nováček
Vesmírný nováček
Reputace: 0

Příspěvek od talisman »

Měl bych takovou hloupou otázku (jako kdyby některá z mých byla inteligentní :lol: ), je výhodné používat ty motory, na niž je vyobrazen znak, znázorňující radiaci? Nevím teď jak se jmenují, ale zdálo se mi, že ani v atmosféře, ani ve vesmíru nemají tah, který by se z daleka rovnal motorům na kapalné palivo.. :roll: (Ony tyhle motory jsou taky na kapalné palivo, ale určitě víte, jak to myslím..)
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

talisman píše:Měl bych takovou hloupou otázku (jako kdyby některá z mých byla inteligentní :lol: ), je výhodné používat ty motory, na niž je vyobrazen znak, znázorňující radiaci? Nevím teď jak se jmenují, ale zdálo se mi, že ani v atmosféře, ani ve vesmíru nemají tah, který by se z daleka rovnal motorům na kapalné palivo.. :roll: (Ony tyhle motory jsou taky na kapalné palivo, ale určitě víte, jak to myslím..)
Dobrá otázka. Tyto motory nejsou vhodné pro let v atmosféře, kvůli tomu zmiňovanému malému tahu, který je oproti nejsilnějšímu motoru ve hře 25x menší a oproti nejslabšímu pouze o jednu pětinu silnější. Údaj o síle motoru uvídíš, pokud na něj klikneš ve VAB (položka max thrust). Jeho další nevýhodou je docela velká hmotnost a rozměry. To všechno ale mnohokrát předčí jeho efektivitu při spalování paliva. To znamená, že s určitým objemem paliva v nádrži je tento motor schopen větších změn trajektorie než jiné motory. Sice je slabý, ale má velmi malou spotřebu. Což je neocenitelné při meziplanetárních letech. Díky němu ti stačí jedna (druhá největší) nádrž a dostaneš se z oběžné dráhy k libovolnému tělesu v celé soustavě.
chobolatom
Znalec kosmonautiky
Znalec kosmonautiky
Reputace: 2

Příspěvek od chobolatom »

Pokud se vám hra seká, tak bych vám doporučil program Cheat Engine. Tam si nastavíte rychlost programu. Například při startu velké rakety k jiné planetě se vám hra seká, tak nastavíte rychlost hry 0,5. Hra běží tedy o polovinu pomaleji. Tím však dáte hře více času všechno vykreslit a naběhnout, takže se raketa dá v pohodě ovládat. Až budete na orbitě nebo kdekoliv jinde, můžete hru zase zrychlit nebo zpomalit. Doporučuji pro majitele slabších počítačů. ;)

http://cheatengine.org/
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Zajímavý tip, děkuju, možná to vyzkouším. :)
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Jamie
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Reputace: 0
Re: Kerbal Space Program

Příspěvek od Jamie »

Zdravím. Zakládám orbitální stanici a potřeboval bych poradit jak přiblížit dvě lodě na orbitě. Za každou radu děkuju :)
Samo1995
Inženýr kosmonautiky
Inženýr kosmonautiky
Reputace: 5
Re: Kerbal Space Program

Příspěvek od Samo1995 »

Treba strašne veľa skúšať. Vo všeobecnosti platí,že zrobíš rovnakú orbitu ako má teleso na ktoré sa chceš dostať a potom tú orbitu na jednej strane zvýšiš, alebo znížiš. Ak ju znížiš, začneš to teleso obehovať. A kzvýšiš, začneš sa od neho vzďaľovať. Ked sa ti podarí priblížiť sa ku telesu na 2-3 km, tak máš 50% práce hotovej. Potom musíš s tryskami a s pohonom pomali bribližovať až kým sa nespojíš. Jeto hrozne ťažké. Na začiatku odporúčam melé vesmírne lode a skúšať a skúšať a skúšať :D
A držím palce pri stavbe stanice.

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“