STS-133
Re: STS-133
Předpověď počasí na čtvrtek se ještě zhoršila. Pravděpodobnost dobrého počasí je už jen 20%, začínám sázet na pátek. 

- digiart
- Vesmírný průzkumník
- Reputace: 3
- Kontaktovat uživatele:
Na pátek je 60%. No, měly by startovat do 8.11. Pak už to nepůjde.
Nejenže je vesmír podivnější než si myslíme, je dokonce podivnější, než si dokážeme představit.
"JOHN BURDON SANDERSON HALDANE"
- Lakely
- Správce profilu na Facebooku
- Reputace: 208
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem koukal na NASA odpočet a start byl zřejmě odložen o další den na pátek. Zřejmě kvůli počasí
Vesmír je nekonečný a realita překoná veškeré naše představy.
A. C. Clarke
A. C. Clarke
- digiart
- Vesmírný průzkumník
- Kontaktovat uživatele:
Problémy s napájením řídicího počítače motoru SSME byly sice překonány, ale špatné počasí na KSC si vynutilo další odklad startu na 5.11.2010 ve 20:04 SEČ. Předpověď počasí na tu dobu dává šanci cca 60% na dobré podmínky.
Nejenže je vesmír podivnější než si myslíme, je dokonce podivnější, než si dokážeme představit.
A když to nestihnou do toho 8.11. tak potom až kdy bude možný další start? No docela nás napínají 

Tano: Pokud prošvihnou tenhle termín tak nejbližší vhodné podmínky budou někdy na začátku prosince. To ale nebude ideální, jelikož by mise kolidovala s procedurou výměny posádek.
Snad jim to zítra vyjde.
Snad jim to zítra vyjde.
- digiart
- Vesmírný průzkumník
- Kontaktovat uživatele:
Oni to určitě do 8.11. stihnou 

- digiart
- Vesmírný průzkumník
- Kontaktovat uživatele:
Jen tak jsem začal připravovat, pokud by tedy někdo chtěl možný výtisk "Prozatymního průběhu příprav mise".
Budu na tom pokračovat i nadále a to od startu, výstupy až po přistání, takže vznikne vlastně takový celkový přehled mise.
Pro náhled si ho můžete stáhnout zde:
Prozatymní průběh příprav mise.pdf (891.48 Kb)
http://sbt.forumzdarma.cz/download/file.php?id=79
Jsem zvědav na vaše názory či připomínky
.
Budu na tom pokračovat i nadále a to od startu, výstupy až po přistání, takže vznikne vlastně takový celkový přehled mise.
Pro náhled si ho můžete stáhnout zde:
Prozatymní průběh příprav mise.pdf (891.48 Kb)
http://sbt.forumzdarma.cz/download/file.php?id=79
Jsem zvědav na vaše názory či připomínky

Plnění externí nádrže
Manažeři NASA dali zelenou plnění externí nádrže kapalným kyslíkem a vodíkem. Samotný proces začal sotva před pár minutami - v 10:40 SEČ. Tento krok je spolu s odsunutím montážní věže RSS (proběhlo včera) dokladem toho, že start skutečně klepe na dveře.
Předpověď dobrého počasí na termín startu je 70%!
digiart: Bohužel se na ten soubor nemůžu podívat, píše mi to - Nejste autorizovaný pro prohlížení a stahování z tohoto webu.
Předpověď dobrého počasí na termín startu je 70%!
digiart: Bohužel se na ten soubor nemůžu podívat, píše mi to - Nejste autorizovaný pro prohlížení a stahování z tohoto webu.
- digiart
- Vesmírný průzkumník
- Kontaktovat uživatele:
No to nechápu proč
, ale nevadí já to stejně malinko ještě předělávám tak k večeru to uložím někam jinam a budete si to moc stáhnout
.