Starship SN4 v Texasu
Re: Starship SN4 v Texasu
Abych zabránil riziku rozvoje diskuse na téma SLS je recyklovaný raketoplán, připomínám, že tohle vlákno se jmenuje Starship SN4 v Texasu. 

Pardon, chtěl jsem poukázat na užití oranžové vodíkové nádrže s postranními urychlovacími raketami a kyslíkovyodíkové motory a využití mnohé tehdejší infrastruktury a odlehčit tak téma. To vše v reakci na předchozí příspěvek.
Já samozřejmě Tvůj příspěvek chápu, nemáš se za co omlouvat. 
Jen jsem chtěl zabránit tomu, aby na to ostatní nezačali reagovat, čímž by se debata strhla pryč.

Jen jsem chtěl zabránit tomu, aby na to ostatní nezačali reagovat, čímž by se debata strhla pryč.
- petrsida
- Kosmonaut
- Reputace: 3142
Pokud starship překoná možnosti tahání nákladů nahoru a dolů a bude levnější, tak budu za takový "raketoplán" rad 

Tak to počítám, že "křídla" nějak použitelná bude mít až SN6.
Z SN3 zrecyklovali pro SN4 jen to co bylo na pohled jasně nepostiženo. Tedy některé COPV a pak nejspodnější 2 prstence, které jsou odolné vyztužením, a spolu s nohama.
Takže až SN6 by měla mít asi výrazněji vylepšené nohy.
Z SN3 zrecyklovali pro SN4 jen to co bylo na pohled jasně nepostiženo. Tedy některé COPV a pak nejspodnější 2 prstence, které jsou odolné vyztužením, a spolu s nohama.
Takže až SN6 by měla mít asi výrazněji vylepšené nohy.
"When you wish upon a falling star, your dreams can come true. Unless it's really a meteor hurtling to the Earth which will destroy all life. Then you're pretty much hosed, no matter what you wish for. Unless it's death by meteorite."
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12042
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 12042
EM potvrdil, že jsou dlaždice TPS i tentokrát k plášti připevněny pomocí ocelových čepů (steel studs), na tupo přivařených přímo ke stěně nádrže. Tři čepy pro 1 dlaždici. Tuto jednoduchou konstrukci použili už dříve. Zaručuje vzduchovou mezeru mezi pláštěm a dlaždicí a zároveň by neměla být tolik citlivá na dilatace kryogenních nádrží. Uvidíme, jestli se to osvědčí a zůstane i u orbitálních lodí.

---