Návody aneb jak na to

Vše o hře Kerbal Space Program
Odpovědět
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut
Reputace: 646
Re: Kerbal Space Progam

Příspěvek od Wopat »

marek píše:Ahoj, jelikož jsem obrovské dřevo na angličtinu, tak se chci zeptat, jestli by mi někdo neporadil, jak se odhazují vyhořelé stupně, popř. jestli tu už někdo někdy psal nějaký návod na to, jak vůbec vzlétnout, zatím se mi to nedaří :(
Mezi jednotilivé stupně rakety musíš dát "decoupler" popřípadě "radial decoupler" jestliže máš další stupně zachycené po stranách. Odhodíš je potom pomocí mezerníku a znovu mezerníkem zažehneš motor dalšího stupně. Doporučuju ti tutorial, který ve hře je. Tak zvládneš základy. Nebo si na youtube najdi nějaký návod na jednoduchou raketu. Sice tam jsou anglicky mluvící videa, ale alespoň uvidíš, jak to lidi staví a z jakých součástek. Doporučuju začít menšími raketami s jedním či dvěma stupni, abys pochopil, jak to všechno funguje a postupně přidávat ;)
The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
marek
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku
Reputace: 0

Příspěvek od marek »

Wopat píše:
marek píše:Ahoj, jelikož jsem obrovské dřevo na angličtinu, tak se chci zeptat, jestli by mi někdo neporadil, jak se odhazují vyhořelé stupně, popř. jestli tu už někdo někdy psal nějaký návod na to, jak vůbec vzlétnout, zatím se mi to nedaří :(
Mezi jednotilivé stupně rakety musíš dát "decoupler" popřípadě "radial decoupler" jestliže máš další stupně zachycené po stranách. Odhodíš je potom pomocí mezerníku a znovu mezerníkem zažehneš motor dalšího stupně. Doporučuju ti tutorial, který ve hře je. Tak zvládneš základy. Nebo si na youtube najdi nějaký návod na jednoduchou raketu. Sice tam jsou anglicky mluvící videa, ale alespoň uvidíš, jak to lidi staví a z jakých součástek. Doporučuju začít menšími raketami s jedním či dvěma stupni, abys pochopil, jak to všechno funguje a postupně přidávat ;)
moc děkuji za radu :) no s tím tutorialem jsem to zkoušel ale nic jsem nepochytil :D ty videa určitě pomůžou :)
děkuji ;)
marek
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od marek »

poradíte mi prosím někdo? :) po startu se mi raketo hrozně kymácí ze strany na stranu, mám tam i nějaké křídla, ale i tak se to dost houpe. díval jsem se na nějaká videa a tam jim to létalo v pohodě rovně, dělám něco špatně nebo to tak prostě někdy je?
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Možná je tvoje raketa moc vysoká, nebo na ní hoří hodně motorů. Zkus ji zpevnit těmi výztuhami. Nebo použij pohyblivé motory. Mají sice o něco nižší tah, ale umí korigovat svoje natočení. V nejhorším použij trysky korekčních motorků.
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
marek
Zájemce o kosmonautiku
Zájemce o kosmonautiku

Příspěvek od marek »

Děkuji :)
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

A ještě bych rád všem doporučil tohle video, aby všichni viděli, jak málo stačí. Žádné super mega obří rakety! Stačí vědět, jak se má lítat. I další videa tohohle týpka jsou fajn.
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Nevíte někdo, jaké jsou poloměry Kerbinu, Munu, Minmusu, popř. Kerbolu?
Dugi
Administrátor
Administrátor
Reputace: 2778

Příspěvek od Dugi »

Na netu jsem našel jen průměr Kerbinu 1 200 km.
Btw. Nikdy mi matika nešla, ale nedalo by se to vypočítat? Podle oběžné dráhy? :roll:
Obrázek

"Země je kolébkou života, ale nelze žít věčně v kolébce ..." - Konstantin Eduardovič Ciolkovskij
Wopat
Kosmonaut
Kosmonaut

Příspěvek od Wopat »

Možná jo, pokud bychom si změřili čas, za jaký obletíme planetu v určité výšce, což je ale složité, protože mě nanapadá způsob, jak si přesně zjistit, že jsme tu planetu už oběhli :? Možná si jako start určit např. Apoaptidu, ale nebylo by to nejpřesnější. A jelikož známe oběžnou rychlost, dala by se vypočítat uražená vzdálenost, což je vlastně obvod Kerbinu o x metrů výše. Ze známé výšky bychom tudíž vypočítali obvod plantey a nakonec bychom vypočítali i poloměr. Toť má logická úvaha nematematika :)
mager42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od mager42 »

Odpovědět

Zpět na „Kerbal Space Program“