Návody aneb jak na to
- Wopat
- Kosmonaut
- Reputace: 646
Re: Kerbal Space Progam
Mezi jednotilivé stupně rakety musíš dát "decoupler" popřípadě "radial decoupler" jestliže máš další stupně zachycené po stranách. Odhodíš je potom pomocí mezerníku a znovu mezerníkem zažehneš motor dalšího stupně. Doporučuju ti tutorial, který ve hře je. Tak zvládneš základy. Nebo si na youtube najdi nějaký návod na jednoduchou raketu. Sice tam jsou anglicky mluvící videa, ale alespoň uvidíš, jak to lidi staví a z jakých součástek. Doporučuju začít menšími raketami s jedním či dvěma stupni, abys pochopil, jak to všechno funguje a postupně přidávatmarek píše:Ahoj, jelikož jsem obrovské dřevo na angličtinu, tak se chci zeptat, jestli by mi někdo neporadil, jak se odhazují vyhořelé stupně, popř. jestli tu už někdo někdy psal nějaký návod na to, jak vůbec vzlétnout, zatím se mi to nedaří

The difficult we do immediately. The impossible takes a little longer.
- marek
- Zájemce o kosmonautiku
- Reputace: 0
moc děkuji za raduWopat píše:Mezi jednotilivé stupně rakety musíš dát "decoupler" popřípadě "radial decoupler" jestliže máš další stupně zachycené po stranách. Odhodíš je potom pomocí mezerníku a znovu mezerníkem zažehneš motor dalšího stupně. Doporučuju ti tutorial, který ve hře je. Tak zvládneš základy. Nebo si na youtube najdi nějaký návod na jednoduchou raketu. Sice tam jsou anglicky mluvící videa, ale alespoň uvidíš, jak to lidi staví a z jakých součástek. Doporučuju začít menšími raketami s jedním či dvěma stupni, abys pochopil, jak to všechno funguje a postupně přidávatmarek píše:Ahoj, jelikož jsem obrovské dřevo na angličtinu, tak se chci zeptat, jestli by mi někdo neporadil, jak se odhazují vyhořelé stupně, popř. jestli tu už někdo někdy psal nějaký návod na to, jak vůbec vzlétnout, zatím se mi to nedaří

děkuji

- marek
- Zájemce o kosmonautiku
poradíte mi prosím někdo?
po startu se mi raketo hrozně kymácí ze strany na stranu, mám tam i nějaké křídla, ale i tak se to dost houpe. díval jsem se na nějaká videa a tam jim to létalo v pohodě rovně, dělám něco špatně nebo to tak prostě někdy je?

Možná je tvoje raketa moc vysoká, nebo na ní hoří hodně motorů. Zkus ji zpevnit těmi výztuhami. Nebo použij pohyblivé motory. Mají sice o něco nižší tah, ale umí korigovat svoje natočení. V nejhorším použij trysky korekčních motorků.
- marek
- Zájemce o kosmonautiku
Děkuji 

- Wopat
- Kosmonaut
A ještě bych rád všem doporučil tohle video, aby všichni viděli, jak málo stačí. Žádné super mega obří rakety! Stačí vědět, jak se má lítat. I další videa tohohle týpka jsou fajn.
- Wopat
- Kosmonaut
Nevíte někdo, jaké jsou poloměry Kerbinu, Munu, Minmusu, popř. Kerbolu?
Na netu jsem našel jen průměr Kerbinu 1 200 km.
Btw. Nikdy mi matika nešla, ale nedalo by se to vypočítat? Podle oběžné dráhy?
Btw. Nikdy mi matika nešla, ale nedalo by se to vypočítat? Podle oběžné dráhy?

- Wopat
- Kosmonaut
Možná jo, pokud bychom si změřili čas, za jaký obletíme planetu v určité výšce, což je ale složité, protože mě nanapadá způsob, jak si přesně zjistit, že jsme tu planetu už oběhli
Možná si jako start určit např. Apoaptidu, ale nebylo by to nejpřesnější. A jelikož známe oběžnou rychlost, dala by se vypočítat uražená vzdálenost, což je vlastně obvod Kerbinu o x metrů výše. Ze známé výšky bychom tudíž vypočítali obvod plantey a nakonec bychom vypočítali i poloměr. Toť má logická úvaha nematematika