Fotky oblohy ze stativu
Re: Fotky oblohy ze stativu
Pěkné fotky
Takový program asi neexistuje (obyčejný obrázek totiž sám o sobě na nic reagovat nemůže). Šlo by to udělat s použítím HTML a JavaScriptu, kdy bys měl dva obrázky, jeden bez popisku a druhý s popisky (ve výchozím stavu by se zobrazoval jen ten bez popisku), a při najetí myši by JS zobrazení těchto obrázků "prohodil". Nicméně nevím, jak to je na blogu iDNESu s používáním vlastního HTML a JS (tipuju, že to tam používat nepůjde). Jinou možností by bylo udělat ze dvou takových snímků animovaný GIF - sice by to nereagovalo na myš, ale účel by to částěčně splnit mohlo

Takový program asi neexistuje (obyčejný obrázek totiž sám o sobě na nic reagovat nemůže). Šlo by to udělat s použítím HTML a JavaScriptu, kdy bys měl dva obrázky, jeden bez popisku a druhý s popisky (ve výchozím stavu by se zobrazoval jen ten bez popisku), a při najetí myši by JS zobrazení těchto obrázků "prohodil". Nicméně nevím, jak to je na blogu iDNESu s používáním vlastního HTML a JS (tipuju, že to tam používat nepůjde). Jinou možností by bylo udělat ze dvou takových snímků animovaný GIF - sice by to nereagovalo na myš, ale účel by to částěčně splnit mohlo

- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Díky, o tom gifu jsem také jako o nouzové variantě uvažoval a asi to tak i dopadne. 
Edit, takto jsem o tom neuvažoval a máš pravdu asi by to šlo použít jen na vlastních stránkách i když mám za to, že jsem něco podobného zahlédl na AF.

Edit, takto jsem o tom neuvažoval a máš pravdu asi by to šlo použít jen na vlastních stránkách i když mám za to, že jsem něco podobného zahlédl na AF.
Ono jde hlavně o to, zda ten systém umožňuje uživatelům vkládat HTML, zdejší systém phpBB to neumožňuje (místo toho má své BBtagy, které vypadají jinak než HTML), jiné systémy to ale třeba umožňovat mohou...
Poslal jsem Ti soukromou zprávou HTML/JS kód, který to "střídavé zobrazení" umí - můžeš ho někam zkusit vložit, a buď to půjde nebo ne...
Poslal jsem Ti soukromou zprávou HTML/JS kód, který to "střídavé zobrazení" umí - můžeš ho někam zkusit vložit, a buď to půjde nebo ne...
Teď je momentálně pěkně vidět Měsíc a Jupiter snažil jsem se udělat foto, ale tak s tím mojím fotoaparátem tak dokážu prd
, ale i tak je pěkně jasno tu u nás na Hané lepší prozkoumávat kde co je na obloze než se učit matiku
.

JosefL.
Lidé jsou stvořeni k tomu, aby kontemplovali a přemýšleli o vesmíru. Oni sami nedosahují této vrcholné dokonalosti, ale jsou součástí této dokonalosti.
Cicero Marcus Tullius
Lidé jsou stvořeni k tomu, aby kontemplovali a přemýšleli o vesmíru. Oni sami nedosahují této vrcholné dokonalosti, ale jsou součástí této dokonalosti.
Cicero Marcus Tullius
Tak jsem to zkusil i já.
Nemám dalekohled ani fotoaparát, tak jsem zkusil posadit na stativ kameru a použít RegiStax. Objektiv jsem namířil směrem k Jupiteru, záběr pokrývá oblast souhvězdí Býka, Panny a Persea. Výsledek není v žádném případě dobrý, ale je to můj první pokus. Škoda, že jsem si nepohlídal, že kamera natáčí na okraji záběru i trám ve střeše.
Po kliknutí se ukáže fotka s popisky.

Čas: 6.11.2012 22:48 SEČ
Místo: Jihlava
Kamera: SONY DSR-300P
Záznam: 78 sekund
Poznámka: Využito kamerové funkce Hyper Gain

Čas: 6.11.2012 22:52 SEČ
Záznam: 62 sekund
Poznámka: Zisk v kameře zvýšen na 18 dB

Nemám dalekohled ani fotoaparát, tak jsem zkusil posadit na stativ kameru a použít RegiStax. Objektiv jsem namířil směrem k Jupiteru, záběr pokrývá oblast souhvězdí Býka, Panny a Persea. Výsledek není v žádném případě dobrý, ale je to můj první pokus. Škoda, že jsem si nepohlídal, že kamera natáčí na okraji záběru i trám ve střeše.

Čas: 6.11.2012 22:48 SEČ
Záznam: 78 sekund
Poznámka: Využito kamerové funkce Hyper Gain

Čas: 6.11.2012 22:52 SEČ
Záznam: 62 sekund
Poznámka: Zisk v kameře zvýšen na 18 dB
Ta druhá fotka už v sobě skrývá potenciál do budoucna
.
Jak ten Registax funguje? Takhle to vypadá, že máš průhledný trám. Tak hmotný zase není, aby fungoval jako gravitační čočka
a Země se za pár sekund také nestihla otočit tak, že se krajní hvězdy za něj schovaly.
P.S. Vy nepoužíváte v práci HD kamery?

Jak ten Registax funguje? Takhle to vypadá, že máš průhledný trám. Tak hmotný zase není, aby fungoval jako gravitační čočka

P.S. Vy nepoužíváte v práci HD kamery?
Ten objekt na trámu je asi jen špína na objektivu. Já ho tak trochu nevyčistil
.
Někdy v budoucnu zkusím Měsíc
HD kamery mají jen některé štáby. Já coby kameraman-začátečník pracuju s tímhle strojem.

Někdy v budoucnu zkusím Měsíc

HD kamery mají jen některé štáby. Já coby kameraman-začátečník pracuju s tímhle strojem.

- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Kontaktovat uživatele:
Registax pracuje tak, že skládá snímky podle toho nej ( který určíš ) a nakonec dokáže výsledný snímek doostřit. Zde bude ale spíše v tom, že se kamera pohla, spíše bych si pohrál s doostřením v registaxu a udělal ořez bez toho trámu.Jinak by mě zajímalo jak by vyšel Měsíc vzatý touto technikou a upravený v registaxu. Jinak dobrý první počin.
- baranka
- Znalec kosmonautiky
- Kontaktovat uživatele:
Pokusil jsem se složit 5 snímků z dnešního večera v něčem jiném než v Registaxu. Použil jsem DeepSkyStacker.
Zde je výsledek 5 snímků foťákem Olympus C-500 ZOOM po 15 vteřinách, na horním okraji snímku je Vega.

Na klik a myšítko více podrobností.
Program DeepSkyStacker ne ke stažení zde: http://deepskystacker.free.fr/english/index.html
Zde je výsledek 5 snímků foťákem Olympus C-500 ZOOM po 15 vteřinách, na horním okraji snímku je Vega.

Na klik a myšítko více podrobností.
Program DeepSkyStacker ne ke stažení zde: http://deepskystacker.free.fr/english/index.html
A jak ty, coby ostřílený mazák, hodnotíš DSS? Je lepší než RegiStax?