Falcon Heavy - Demo mise
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 735
Re: Falcon Heavy - Demo mise
Všimli jste si, že se nohy nevyklopily najednou?

Edit:

Edit:
Mám dojem, že je to tak u každého přistání.
Mam takovy pocit, ze ted by mel byt na rade zpevneny horni stupen a adapter pro vicenasobny naklad...
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11994
Vesměs ano. S nástupem block V by se to ale mělo změnit.Navi píše:Mám dojem, že je to tak u každého přistání.
Zákulisní info je, že z Hawthorne už byl odeslán poslední F9 block IV do TX a už vyrábějí pouze pětky.
---
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
"Mystery creates wonder and wonder is the basis of man's desire to understand." Neil Armstrong
- Edemski
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 735
Tak to jsem si toho všim poprvýNavi píše:Mám dojem, že je to tak u každého přistání.

Jsem zvědav, kolik nakonec zbyde z údajných plánů na částečné zapojení nohou coby aerodynamických prvků. Nejspíše nic, viz "Wasn't there speculation at one point that the legs would be partially deployed to use them as an aerobrake?" a dále zde: https://www.reddit.com/r/SpaceXLounge/c ... g_changes/
Jinak vyklápění dosud probíhá nerovnoměrně pokaždé. Zajimavý je, že to raketu očividně nijak zřetelně nerozhodí.
https://www.youtube.com/watch?v=CdrA4DCbdLk
Jinak vyklápění dosud probíhá nerovnoměrně pokaždé. Zajimavý je, že to raketu očividně nijak zřetelně nerozhodí.
https://www.youtube.com/watch?v=CdrA4DCbdLk
Edemski: pekne stabilizovaný záznam.
Tu je neprerušovaný plný záznam FH od štartu až po pristátie bočných stupňov:

Tu je neprerušovaný plný záznam FH od štartu až po pristátie bočných stupňov:
- Pospíšil
- Velezkušený znalec kosmonautiky
- Reputace: 11994
To je tím, že vyklápění zatím probíhá velmi nízko, pár posledních sekund před dosednutím, kdy už stupeň klesá jen velmi malou rychlostí. Aerodynamické síly už v té fázi skoro žádné a změna těžiště jen drobná, coz pokryje vektorizace tahu.laik píše:Jinak vyklápění dosud probíhá nerovnoměrně pokaždé. Zajimavý je, že to raketu očividně nijak zřetelně nerozhodí.
---
Nastíním včerejší situaci u nás doma.
Přítelkyně: Na co se koukáš?
Já: Hádej.
Přítelkyně: Už zase?
No a dnes další zajímavé video, které by si zasloužilo být viděno na velké televizi.
Také vás mají doma za magory?
Přítelkyně: Na co se koukáš?
Já: Hádej.
Přítelkyně: Už zase?

No a dnes další zajímavé video, které by si zasloužilo být viděno na velké televizi.
Také vás mají doma za magory?

-
- Inženýr kosmonautiky
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Udávaná perióda obehu je 557,094 dňa.marian007 píše:Marco Langbroek z aktuálne spresnených parametrov heliocentrickej dráhy zostavy Falcon/Tesla vypočítal, že jej najbližšie opätovné priblíženie k Zemi sa uskutoční 27. januára 2073. Bude to na vzdialenosť niečo cez 600 000 km. ....
Spravil som pre ňu tabuľku, z ktorej vychádzajú termíny stretnutia Zeme a Tesly v perihéliu na následujúcich 100 rokov. V ich okolí budú dátumy najbližších priblížení.

Horúcimi kandidátmi sú 2.2079, 2.2108, 27.01.2047.
Nejednoduchšie sa to dá zistiť: prehrať si orbit simulátor v uvedených termínoch spomalene a nájsť dátum a hodnotu vzdialenosti.
Najbližšia bude podla tabuľky 22.2.2021 vychádza na 30.3.2021 a 107 LD.
V 2047 je to len 11,8 LD 12.1.2047.
Edit: opravil som tabuľku.
Naposledy upravil(a) lamid dne 13.2.2018 5:37, celkem upraveno 2 x.
"Naše cnosti a naše vady sú neoddeliteľné ako sila a hmota, keď ich oddelíte človek prestane existovať."
Nikola Tesla
lamid58.blogspot.sk
Nikola Tesla
lamid58.blogspot.sk