Wopat píše:Ale tady se nikdo nebaví o konspiračních webech a pozorování mimozemšťanů, UFO nebo jiné senzace. Měl jsem na mysli...
marian007 píše:Ale páni, bol by som veľmi opatrný s takýmito silnými tvrdeniami na onu tému. To že na nete sa to len tak hemží rôznymi pofidérnymi webmi a videami, ktoré sa snažia ako nevysvetliteľnú prezentovať každú hlúposť hádam veľmi dobre viete. Aspoň na tomto fóre sú ale hádam prvoradé fakty a tých by sme sa mali aj držať. Takže nie, na ISS nebolo "takových nevysvětlitelných pozorování vyfoceno nebo i natočeno" mnoho, skôr naopak, tie údajne nevysvetliteľné (čo som vygooglil) sú výnimočné a navyše pri bližšej analýze sa prakticky každé z nich dá v pohode vysvetliť známymi objektami resp. javmi. Ďalej nie je pravda že by sa " v podstate každý astronaut" chválil stretnutím s niečím neobvyklým v kozme a keď aj niektorí hej, tak čo viem prakticky všetci dodatočne súhlasili s logickým vysvetlením toho, čo sa im v danom momente zdalo "neobvyklým" (viď napr. známy prípad akože UFA alias panelov zo Saturnu pri misii Apollo 11). Takže opäť sa pýtam, kde sú konkrétne príkladý mnoha nevysvetliteľných pozorování z ISS, u ktorých sa nedarí vysvetliť ich púvod? Asi nie som dobrý google hladač
marian007 píše:Meybe, celá táto diskusia očividne vznikla len kvôli nesprávne použitým slovám, lebo vlastne všetci hovoríme o tom istom. Neviem ako je to u vás v češtine, ale mám za to, že aj tam máte rozdiel medzi slovami nevysvetliteľný a nevysvetlený. Ak je niečo nevysvetliteľné, je to chápané ako dlhodobe neobjasniteľné, ostávajúce bez rozumného vysvetlenia, kdežto pod nevysvetleným je myslené niečo, čo nevieme objasniť len krátkodobo, v danom momente, ale vysvetlenie sa na to dá nájsť.
marian007 píše:Navyše keď to bolo spomenuté v takom význame, že tých neobjasniteľných pozorovaní, navyše z ISS, je veľmi mnoho, čo je jasná nepravda, rovnako ako tvoje tvrdenie o tom že "v podstate každý astronaut" hovorí o nejakých neobvyklých zážitkoch. Ja predsa vôbec nepopieram, že niektorí astronauti občas majú pocit, že vidia niečo, čo sa im zdá v danom momente nevysvetlené, avšak jednak tých prípadov vzhľadom na množstvo pilotovaných letov naozaj nie je až toľko (a hlavne nie z ISS)
Meybe píše:Uvedl jsem opravdu jen malé množství případů. Dohromady je podobných pozorování celá řada a ano i z ISS. Takže i já si trvám na tom, že těchto pozorování je mnoho a pokud to nejsi schopný přijmout, popíraš fakta.
marian007 píše:[quote="Meybe"
To akože teraz každú smietku čo sa objaví na kamere pri prenose z ISS budeme brať ako nevysvetliteľnú (alebo nevysvetlenú keď už je to slovíčkarenie také konfúzne)? Hoci každý, čo sa do veci len trocha vyzná vie o čo ide a mávne nad tým rukou (vrátane astronautov). To že nejaký magori na pofidérnych weboch o tom pri každej príležitosti urobia článok/video v ktorom to sami sebe za "unifentified" označia má byť akože dôkaz toho že takých pozorovaní z ISS je mnoho?! Reálne je takých pozorovaní, ktoré by spôsobili väčšie verejné "pozdvižení" vrátane reakcíi astronautov na ISS veľmi málo (len o niečo viac ako si vymenoval) a aj u nich sa vždy našla priateľná hypotéza, ktorú nakoniec takmer vždy prijali aj astronauti ktorí o tom hovorili. Takže neviem, kto tu popiera fakty, ja to ale nie som...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků