Ak by si prečítal pozorne môj príspevok a pochopil ho, tak by si nereagoval ako si reagoval.
marian007 píše:To nie je pravda, ani NASA ani ESA sa žiadnym vojenským zákazkám nevenujú.
To akože misie STS neriešili vojenské projekty?
marian007 píše:To si napísal veľmi trefne ptpc.

A to si tu po pozretí pár krásnych prezentácii niektorí vážne myslia, že sme do roku 2024 na Marse.

marian007 píše:Okrem toho nikto tu vládne agentúry so súkromnou firmou neporovnával.
tie prezentácie si nemyslel nejakú súkromnú spoločnosť?
marian007 píše: Zložitosť riešenia komplexných technických problémov je niečo, čo nezávisí od byrokracie či politiky. No, nanajvýš trošku od peňazí.

Ja som nepísal o dĺžke riešenia technických problémov, ale o tom že riešiť sa začne až po dohode.
:
matej píše:... musia rokovať a dlho sa dohadovať na detailoch tiež značne predlžuje výrobu.
V konečnom dôsledku stačí si prečítať celú tému Raketa SLS. Kedy sa začala téma SLS, pred rokom 2010? Pritom SRB aj SSME už dávno vymysleli a v tomto desaťročí raketa nepoletí.
Servisná časť Orionu (MPCV) využila: " stávajících technologií a zkušeností s ATV." od roku 2012 a dúfame že sa to stihne do 202X.
Môj cieľ je prostý. Je to úplné chápanie vesmíru, prečo je taký ako je a prečo vôbec existuje. (Stephen Hawking)